iPhone 5 krijgt toegang tot 4G-netwerk KPN in drukke gebieden

KPN zal de iPhone 5 toegang geven tot hun 4G-netwerk via de 1800Mhz-frequentie in steden en drukke gebieden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

4G KPNWil je het 4G-netwerk van KPN gebruiken op de iPhone 5, dan ben je beperkt tot slechts drukke, stedelijke gebieden. Dit vertelt de provider aan All About Phones. In deze steden zal de 1800MHz-frequentie worden gebruikt voor 4G, die door de iPhone 5 wordt ondersteund, terwijl KPN op andere locaties gewoon de eerder daarvoor bedoelde frequentie blijft benutten.

De 1800MHz-frequentie zal op de drukke locaties worden gebruikt om het netwerk op de origineel gebruikte 4G-frequentie te ondersteunen. Ook zal de 2600MHz-band worden benut. KPN zegt niet van plan te zijn om op een later moment alsnog 4G op 1800MHz landelijk beschikbaar te stellen:

We gaan niet een netwerk opzetten voor een enkel toestel, het is aan Apple om zich te conformeren aan de Europese 4G-standaarden

Het is nog niet duidelijk welke steden en drukke locaties exact de 4G-frequentie op de iPhone 5 kunnen verwachten. Als voorbeelden worden onder andere voetbalstadions en de Dam in Amsterdam genoemd.

In januari 2013 onthulde KPN al zijn 4G-databundels. Toen werd er ook al gezegd dat er geen plannen zijn om de 1800MHz-frequentie van de iPhone 5 te gebruiken. Meer over 4G op de iPhone 5 lees je in ons uitgebreide dossier 4G.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:35
Categorie Providers
Onderwerp kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.