Apple aangeklaagd om schending touchscreen-patenten

Touchscreen Gestures LLC heeft Apple aangeklaagd wegens het gebruik van een touchscreen-interface. Hier zou het bedrijf een patent op hebben. Ook RIM, HTC en Samsung zijn aangeklaagd.

iPhone touchscreenHet Amerikaanse bedrijf Touchscreen Gestures LLC heeft Apple aangeklaagd wegens het schenden van patenten. Vier patenten van het bedrijf zouden slaan op bepaalde touchscreen-technologieën die in de iPhone terug te vinden zijn. De patenten waren eerst in het bezit van het Taiwanese bedrijf Sentelic Corporation. Naast Apple worden ook HTC, Samsung en Research in Motion (RIM) aangeklaagd.

Volgens Touchscreen Gestures is één van hun patenten gericht op het gebruiken van touchscreenbewegingen op een slimme, unieke en niet overduidelijke manier op bijvoorbeeld een smartphone of een tablet. De overige drie patenten beschrijven hoe je een touchscreen kunt gebruiken om te tappen, dubbeltappen en scrollen door een interface. Apple zou deze patenten schenden door apparaten met een touchscreen te verkopen in de Verenigde Staten.

Behaalt Touchscreen Gestures zijn gelijk, dan zou het voor Apple lastig worden om smartphone-apparaten zoals de iPhone, iPad en iPod touch te maken. Het moet echter nog blijken of dit zal gebeuren: de patenten beschrijven immers een ontzettend brede functionaliteit.

Waar Touchscreen Gestures zijn patenten precies voor gebruikt is niet duidelijk. Op Google is vooral de rechtszaak terug te vinden als je zoekt naar het bedrijf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2012, 11:02
Categorie Apple
Onderwerpen patenten, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.