iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Flight Card, Band of the Day, Nabit, Missions en meer

Iedere week sommen we in de App Weekly de meest noemenswaardige apps van afgelopen week voor je op. Zo hoef je geen app meer te missen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Boarding PassEr komen iedere week zo ontzettend veel apps bij op op iPhoneclub voorbij, dat zelfs wij wel eens de tel kwijtraken. Een app die op maandag verschijnt, is daardoor in het weekend al lang en breed vergeten. Daarnaast bezoekt niet iedereen ieder wakend uur de website, waardoor er wel eens een app tussendoor schiet. Zonde natuurlijk, want de meest opmerkelijke apps verdienen wel wat extra aandacht. Daarom sommen wij ieder weekend de meest noemenswaardige iPhone-apps van afgelopen week voor je op in de App Weekly.


NabitNabit – Nabit laat je wel heel erg bijzondere foto’s schieten. Door in korte tijd meerdere foto’s tegelijk te maken van een bewegend object, krijg je een foto met daarin meerdere malen dit object op andere locaties. Helemaal perfect werkt de app niet: zo kwamen wij er tijdens het testen achter dat je per se een statief moet gebruiken om een beetje degelijke beelden te produceren en was een stilstaande achtergrond ook een must.
Downloaden: Nabit (gratis)

FormspringFormspring – Ken je de website Formspring al? Bij deze webdienst maak je een account aan en roep je via sociale media op om vragen in te sturen. Zowel vrienden als totale vreemdelingen kunnen je een vraag stellen. De vragen die via de dienst worden gesteld zijn vaak vrij ijdel, zo komt er geregeld iemand voorbij die zich afvraagt wat vrienden van hem of haar denken. De dienst heeft nu ook een iPhone-app, waardoor je vragen kunt stellen en beantwoorden vanaf je telefoon.
Downloaden: Formspring (Gratis)

MissionsMissions – Erik van der Wal en Thom Hoekstra zijn studenten aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden. Daar kregen ze wel een heel bijzondere opdracht mee: ze moesten een iOS-app bedenken, ontwikkelen en in de App Store uitbrengen. Het eindresultaat was een to-do lijstje dat zich goed weet te onderscheiden van de concurrentie. De app laat je namelijk niet gewone taakjes afvinken. Nee, deze laat je missies uitvoeren. Het is vooral een esthetisch verschil, maar het zorgt er wel voor dat de app anders aanvoelt. Het zeer strakke ontwerp waar je deze missies in afstraapt is ook een aardige bijkomstigheid.
Downloaden: Missions (€0,79)

Band of the DayBand of the Day – Meerdere keren werd er het verzoek neergelegd om de app Band of the Day niet te vergeten in de App Weekly. Met reden: deze muziek-app zit qua concept en ontwerptechnisch ontzettend goed in elkaar. Iedere dag verschijnt er een nieuwe artiest in de maandkalendar van Band of the Day. Druk je hier op, dan verschijnt er een foto van hem of haar op de achtergrond . Vanaf daar kun je meer ontdekken over de muzikant(en) en diens muziek beluisteren. De app is gratis, maar let op: na een week dienen er abonnementskosten betaald te worden. 79 eurocent voor een maand of 7,99 euro voor een jaar.
Downloaden: Band of the Day (gratis)

DigsterDigster – We blijven even in muzikale sferen. Waar Band of the Day je namelijk nieuwe artiesten laat ontdekken, raadt de app Digster je aan wat voor afspeellijsten in Spotify je interessant zou kunnen vinden. De app bevat een lijstje aan uitgelichte afspeellijsten, maar je kunt ook op basis van jouw stemming of gelegenheden door de aangeraden lijsten heen surfen. Vind je wat leuks, dan neemt Digster je automatisch mee naar de officiële Spotify-app om je lijst daarin af te spelen.
Downloaden: Digster (gratis)

VaarWaterVaarWater – Heb je een bootje in Amsterdam liggen? Dan is VaarWater misschien wel de app om je voortaan je koers mee te plotten. De app wijst je de weg door de hoofdstedelijke wateren en houdt tegelijkertijd bij waar je allemaal langs bent gevaren. Zo kun je later nog eens rustig kijken hoe lang je op pad bent geweest, hoeveel kilometer je aflegde en met hoeveel kilometer per uur je over het water dreef. Ligt je bootje buiten Amsterdam, dan kun je VaarWater gerust even laten liggen: de app bevat namelijk geen waterkaarten buiten de stad.
Downloaden: VaarWater (gratis)

MinusMinus – Wat betreft online opslag, is Dropbox inmiddels eigenlijk wel de absolute standaard. Toch schrikt dit de maker van Minus niet af, die de concurrentie met de beroemde dienst probeert aan te gaan. Gelukkig springt hij niet helemaal blind het strijdveld in: zijn dienst richt zich meer op het delen en uitwisselen van bestanden dan het synchroniseren van belangrijke data. Installeer je de bijbehorende iPhone-app, dan kun je ook van de dienst gebruik maken op je telefoon. Je krijgt wanneer je registreert 10 GB aan opslagruimte tot je beschikking.
Downloaden: Minus (gratis)

Photo AcademyPhoto Academy – In de App Store vind je al de nodige apps die de camera van je iPhone verbeteren, maar daar heb je natuurlijk weinig aan als je de absolute basisprincipes van de fotografie niet kent. De app Photo Academy leert je alles dat je moet weten als fanatieke hobbyfotograaf. De app is in wezen niks meer dan een boek in app-vorm, maar door zijn prijs alsnog hartstikke bijzonder: je betaalt er namelijk maar 79 eurocent voor.
Downloaden: Photo Academy (€0,79)

PhotologyPhotology – We komen geregeld apps tegen die de agenda, muziekspeler of camera van de iPhone proberen te verbeteren, maar vreemd genoeg zijn er maar weinig ontwikkelaars die zich wagen aan de fotogalerij. Photology doet dit gelukkig wel. De app laat je alle foto’s die op je iPhone staan sorteren en geeft je meer informatie. Je kunt zelfs je foto-albums automatisch synchroniseren met diensten zoals Dropbox.
Downloaden: Photology (€1,59)

Flight CardFlight Card – Flight Card is een alternatief op de gewoonlijke apps van vliegmaatschappijen die alle vluchtinformatie in kaart proberen te brengen. Ook hierin vind je alle vertrekkende en aankomende vluchten, maar dan in een veel overzichtelijker en visueel aantrekkelijkere stijl. De app is daarnaast ook ontzettend handig in gebruik: je hoeft alleen het vluchtnummer in te voeren om alle benodigde informatie het beeld in te toveren.
Downloaden: Flight Card (€3,99)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.