Chronic Dev Team kondigt iOS 5 en iPhone 5 jailbreak aan (jailbreak)

Het Chronic Dev Team heeft op MyGreatFest aangekondigd dat ze in een vergevorderd stadium zijn met de iOS 5 jailbreak. Het team bracht eerder greenpois0n uit.

iPhone 5 jailbreakHet Chronic Dev Team heeft tijdens hun presentatie op MyGreatFest aangekondigd in een vergevorderd stadium te zijn om iOS 5 te jailbreaken. Het team dat eerder de jailbreaktool greenpois0n uitbracht heeft nog geen doorbraak gehad met betrekking tot de bootrom van de iPad 2, die naar verwachting ook gebruikt zal worden voor de iPhone 5. De jailbreak zal echter gebruik maken van een schakel van vijf verschillende exploits om een userland-jailbreak te bewerkstelligen. Een dergelijke jailbreak is in principe alleen afhankelijk van de gebruikte firmwareversie en zou daarom ook geschikt moeten zijn voor de iPhone(s) die Apple binnenkort aan zal kondigen.

p0sixninja op MyGreatFest

Chronic Dev TeamKenmerkend voor een userland-jailbreak is dat de jailbreak als eerste aangrijppunt de beschermde gebruikersomgeving in iOS heeft. Een recent voorbeeld van een userland-jailbreak is JailbreakMe.com, waarbij de jailbreak van iOS 4.3 tot en met 4.3.3 direct op het toestel uit te voeren is. Een userland-jailbreak hoeft niet altijd in een dergelijke vorm uitgebracht te worden, zoals de jailbreaktool Spirit eerder heeft bewezen. Het belangrijkste verschil met een jailbreak die gebaseerd is op de bootrom, is dat de bootrom read-only is en dat een daarop gebaseerde jailbreak daarvoor niet door Apple gepatcht kan worden. Een userland-jailbreak kan echter wel met behulp van een firmwareupdate onmogelijk worden gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2011, 12:46
Categorieën Jailbreak, Round-up
Onderwerpen ios 5, jailbreak, mygreatfest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.