Coast by Opera 2.0 maakt muzieksites sneller toegankelijk

De Noorse browsermaker Opera heeft vandaag een update voor Coast by Opera uitgebracht. De webbrowser is geoptimaliseerd voor de iPad en verscheen in september van dit jaar. Coast introduceerde een nieuwe manier om op het web te browsen, door touchbediening en swipes centraal te stellen. Geen knoppen meer, maar veegbewegingen en een nieuwe manier om […]

coast-opera-2De Noorse browsermaker Opera heeft vandaag een update voor Coast by Opera uitgebracht. De webbrowser is geoptimaliseerd voor de iPad en verscheen in september van dit jaar. Coast introduceerde een nieuwe manier om op het web te browsen, door touchbediening en swipes centraal te stellen. Geen knoppen meer, maar veegbewegingen en een nieuwe manier om webpagina’s weer te geven. “De ontvangst van Coast by Opera was zo goed, dat we plankenkoorts hadden om het vervolg uit te brengen”, grapt Huib Kleinhout, de Nederlandse leider van het Coast-team. Versie 2.0 bevat nieuwe wallpaperfuncties, laat je sneller teruggaan naar het vorige venster en verbetert het openen van PDF-bestanden in andere apps zoals iBooks, Dropbox of je favoriete PDF-app voor iPad.


Maar de belangrijkste nieuwe toevoeging zijn muziekfuncties. Je krijgt tegels met muziek of video te zien, die tot leven komen. Ook kun je makkelijker vanuit de Coast-browser je favoriet muzieksites bereiken en meteen afspelen en pauzeren vanaf het lockscreen. Opera heeft de muziekfuncties toegevoegd omdat veel Coast-gebruikers muziekfans zijn. Krijg je een tip van iemand dat er een leuke remix op Soundcloud staat, dan kun je meteen vanuit de webpagina de muziek afspelen, zonder dat je naar een andere app hoeft te gaan. Je krijgt ook een kleine animatie met een grafische equalizer te zien in het icoon van de website.

Wat de wallpapers betreft: je kon voorheen al een foto van je favoriete website als achtergrond gebruiken. Nu kun je ook een foto uit je camerarol van de ipad gebruiken. Bovendien heeft Opera acht speciale wallpapers toegevoegd, voor mensen die zonder inspiratie zitten. Er zijn verder nog wat aanpassingen onder water uitgevoerd, waardoor de browser soepeler draait. De Coast security engine heeft bijvoorbeeld een update gekregen om aanvallen beter te ontdekken.

Een grappig detail is dat Opera het persbericht over Coast 2.0 interactief heeft gemaakt. Je kunt zelf met een schuifknop aangeven hoeveel zakelijk geblaaskaak je in de tekst wilt zien.

Downloaden: Coast by Opera (gratis, iPad, iOS 6.0+)

coast-opera-browservenster

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 december 2013 om 10:02
Categorie
Diensten

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.