iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Nationale Politie, Quote 500 2013, IMDb en meer

In deze App Gemist: Nationale Politie, Love Potion, Yammer Now en Republique. Ook lees je over updates van TomTom, IMDb en Philips Hue.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

tomtom-nieuwe-interfaceBij het maken van deze App Gemist viel een ding op: er zijn deze week een heleboel mooie Nederlandse apps verschenen op geüpdatet. Zo werden Nationale Politie, Quote 500 2013, Zilveren Kruis, Love Potion en VGZ Mindfulness uitgebracht. Grote Nederlandse spelers als TomTom en Philips Hue kregen belangrijke updates, waardoor het bij die laatste app nu mogelijk is om verschillende lampen vanuit de instellingen van de applicatie te herordenen. Daarnaast gingen beide apps op de schop en kregen een nieuw ontwerp in iOS 7 stijl.


yammer nowYammer Now – Het is geen nieuw fenomeen: een sociaal netwerk dat een zuster-app uitbrengt waarmee gebruikers elkaar persoonlijke berichten kunnen sturen. Facebook kwam met Facebook Messenger, zakelijk netwerk Yammer heeft nu Yammer Now. De app is bedoeld voor zakelijke gebruikers die snel met collega’s willen communiceren. Bijvoorbeeld als ze te laat voor een vergadering zijn, maar wel alvast een bericht aan hun team willen sturen. Of als ze tijdens een ontmoeting met een klant even een vlotte reactie van een collega nodig hebben.
Downloaden: Yammer Now (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

IMDbIMDb – De IMDb-app heeft een metamorfose ondergaan, waarbij de app een strak iOS 7-tintje heeft gekregen. Hierdoor zijn de zwarte balken in de interface nu grijs, de afgeronde knoppen voortaan vierkant en heeft de app een stuk meer witruimte. Ook de navigatie van de app is aangepast, waardoor je in ieder scherm een dropdown-menu kunt oproepen. Voor filmliefhebbers die graag alles over hun favoriete acteur of actrice lezen is er bovendien goed nieuws: je kunt nu lijsten met filmsterren aanleggen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.
Downloaden: IMDb (gratis, universeel, iOS 7.0+)

shazamShazam – Shazam werkt voortaan ook op de achtergrond. Daarvoor zorgt een nieuwe update van de app. De applicatie waarmee je muziek kan luisteren om te zien wat er draait, werkt voortaan ook als je iets anders doet op de iPhone en zelfs als je de applicatie uit hebt staan! Auto Shazam heet de nieuwe functie, die in de verschillende Shazam-apps gratis is te gebruiken. Het is een mogelijkheid die je elk moment ook weer kan uitschakelen.
Downloaden: Shazam (gratis, universeel, iOS 6.0+)

mindfulnessVGZ Mindfulness – VGZ Mindfulness is een nieuwe app van zorgverzekeraar VGZ die mensen wil helpen met “in het hier en nu leven” en beter om te gaan met stress. Met behulp van ingesproken meditatie-oefeningen wil de app je via een programma meer ontspannen en zelfbewust maken. Het totale programma beslaat vijf weken en bestaat uit 25 oefeningen, die je via de app in je agenda kan zetten. De oefeningen zelf variëren van ademhalingsoefeningen en meditatie tot bewegingsoefeningen en duren hoogstens 15 minuten.
Downloaden: VGZ Mindfulness (gratis, universeel, iOS 6.0+)

cut ropeCut The Rope 2 – Laat je niks wijsmaken over de naam Cut the Rope 2. Vannacht is alweer het vierde deel in de spelreeks Cut the Rope uitgekomen. Het is de grootste release na het gigasucces in 2010, inhaker Cut the Rope: Experiments en het eerder dit jaar uitgekomen Cut the Rope: Time Travel. Deel 2 biedt meer afwisseling dan de vorige games en introduceert naast allerlei nieuwe objecten, ook nieuwe personages die je nuttig kan inzetten.
Downloaden: Cut the Rope 2 (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

republiqueRepublique – Het bijzondere sluipspel Republique is uitgekomen voor iPhone en iPad. De makers van de game zamelden afgelopen jaar 500.000 dollar in op Kickstarter, met het voornemen om een hoogwaardige, meeslepende game-ervaring voor iOS te ontwikkelen. Een imposant doel om naar te streven, maar bij Republique waren velen hoopvol: ontwikkelaar Camouflaj is namelijk de studio van Ryan Payton, producent van Metal Gear Solid 4 en designer voor Halo 4.
Downloaden: Republique (€4,49, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 7.0+)

tomtomTomTom – De TomTom-apps voor iPhone en iPad zijn voorzien van een grote update die de applicaties voorzien van een iOS 7-uiterlijk. De update zorgt voor witte menu’s, nieuwe pictogrammen en lettertypen en introduceert ook een doorzichtige statusbalk. Daardoor sluit de applicatie beter aan op de designrichting die Apple met iOS 7 heeft ingezet. Het vernieuwde uiterlijk geldt zowel voor TomTom Europa, TomTom West-Europa als TomTom Benelux. De apps zijn ook voorzien van vernieuwde kaarten.
Downloaden: TomTom Benelux (€34,99, universeel, iOS 5.0+)

quoteQuote 500 2013 – Over een paar weken verdwijnt de Quote 500 weer uit de winkel, maar liefhebbers kunnen voortaan ook de nieuwe Quote 500 – 2013 app installeren. In die nieuwe app is de Quote-database integraal opgenomen, vergezeld van een lijst met de rijkste families en een regiolijst waar je kunt zien welke rijke Nederlanders (mensen die niet in de top 500 staan maar wel tientallen miljoenen bezitten) bij jou in de buurt wonen. Daarnaast kun je in deze app ook het laatste nieuws van de Quotenet-website lezen, waarmee de app een aanvulling op de papieren jaaruitgave moet zijn.
Downloaden: Quote 500 2013 (€9,99, iPhone, iOS 6.0+)

potionLove Potion – Op basis van één foto iemand afkeuren of goedkeuren. Tinder is er groot mee geworden, want ook al richten ze zich niet rechtstreeks op dating, de app koppelt wel als een tierelier mensen aan elkaar. De nieuwe Nederlandse iPhone-app Love Potion líjkt er in eerste instantie een reactie op, maar is al twee jaar in ontwikkeling en pakt het toch net iets anders aan. Je krijgt zeven minuten de tijd om met iemand te chatten en hoe langer het gesprek duurt, hoe verder het gordijntje opengaat. Je beoordeelt iemand daardoor niet meteen op basis van uiterlijk, maar moet eerst een gesprek voeren voordat je de foto ziet. Tijdens het gesprek vel je het oordeel: ja of nee?
Downloaden: Love Potion (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

paginabeheerFacebook Paginabeheer – In navolging van Facebook en de recente makeover van Facebook Messenger, is nu ook Facebook Paginabeheer voor iPhone en iPad in het nieuw gestoken voor iOS 7. In tegenstelling tot de berichtenapplicatie van het sociale netwerk, houdt Paginabeheer vast aan de typische blauwe uitstraling van Facebook. Naast het strakgetrokken uiterlijk zijn ook de mogelijkheden tot taggen verbeterd. Facebook Messenger kreeg eveneens een kleine update, waarna je nu Facebook-duimen in allerlei vormen en maten kan plaatsen.
Downloaden: Facebook Paginabeheer (gratis, universeel, iOS 6.0+)

zilveren kruisZilveren Kruis – Net als de grote schade- en zorgverzekeraar OHRA dit jaar en veel kleinere verzekeraars eerder, heeft Zilveren Kruis Achmea een eigen iPhone-app uitgebracht waarmee je declaraties kan maken van nota’s. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om tandartsrekeningen, nota’s van doktersbezoeken of specifieke medicijnen. De Zorgzoeker in de applicatie zorgt ervoor dat je kan zoeken naar zorgverleners in de buurt die door de zorgverzekeraar worden ondersteund.
Downloaden: Zilveren Kruis (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

lara croftTomb Raider I – De originele Tomb Raider die in 1996 voor pc en PlayStation uitkwam, is nu uitgekomen op iPhone en iPad. De actie-avonturengame wist alweer 17 jaar geleden vrouwen en meisjes aan het gamen te krijgen dankzij girl power, maar viel ook in de smaak bij veel mannelijke gamers door waarschijnlijk het voorkomen van de inmiddels wereldberoemde hoofdpersoon Lara Croft. Het spel is voor 89 cent uit de App Store te downloaden en daarmee een cadeau voor iedereen die nostalgische gevoelens koestert voor de game.
Downloaden: Tomb Raider I (€0,89, universeel, iOS 7.0+)

fracticFatric – Ik heb het even gevraagd op Facebook en Twitter in één bericht en de respons was unaniem. Ja, er is belangstelling voor een applicatie waarin je beide netwerken kan lezen en er gelijktijdig berichten op kan zetten. Tweetdeck, Hootsuite en het recent geteste maar niet erg goed bevonden One.vu hebben er een nieuwe concurrent bij. Fatric giet beide sociale netwerken in één timeline, giet het in een iOS 7-jas en laat je snel berichten van vorige dagen bezoeken.
Downloaden: Fatric (€0,89, iPhone, iOS 7.0+). Alleen geschikt voor: iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s.

huePhilips Hue – De officiële iOS-app van de Philips Hue is voortaan Nederlandstalig. Het uiterlijk van de app is daarnaast volledig aangepast voor iOS 7. De applicatie waarmee je de speciale lampen kan instellen en van kleur kan veranderen om allerlei sferen in huis te creëeren, is eveneens uitgebreid met nieuwe mogelijkheden. Je kan de verschillende lampen nu herordenen vanuit de instellingen van de applicatie en het is makkelijk gemaakt om de huidige afstemming van je verlichting direct op te slaan als een scene.
Downloaden: Philips Hue (gratis, universeel, iOS 6.0+)

politieNationale Politie – Twee jaar geleden verscheen voor het eerst een officiële Politie-app op de iPhone. Die bevatte het laatste politienieuws, acties van BurgerNet en foto’s van vermiste personen. Maar de app was de afgelopen tijd behoorlijk verouderd geraakt en bovendien waren er nog twee andere apps (DePolitieZoekt en Politiebureau) waardoor de informatie wat versnipperd was. Vandaar dat de Nationale Politie vandaag één totaal nieuwe app uitbrengt, die iCulture al een paar dagen kon testen. We spraken ook met Adrian Proos, die als business consultant deze nieuwe app naar de App Store loodste. De nieuwe Nationale Politie-app bevat nieuws, informatie over vermiste personen, oproepen voor mensen die gezocht worden en allerlei handige informatie over de politie.
Downloaden: Nationale Politie (gratis, iPhone, iOS 4.3)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.