iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Ulli, Litterati, Bumpr en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Ulli, Het Laatste Tafeltje, Bumpr en meer.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Ulli

Een webbrowser die met je meedenkt. Ulli is een nieuwe webbrowser voor iOS met kunstmatige intelligentie, die al wat stappen vooruit denkt als je op zoek bent naar bijvoorbeeld een leuke film. Maar hoe werkt het in de praktijk? En hoe goed wordt het Nederlands ondersteund? Je leest het in onze review van Ulli.

Litterati

De app Litterati probeert je aan te moedigen om zwerfvuil op te ruimen, via een app. Dat betekent dat je foto’s maakt van zwerfvuil dat je vervolgens opruimt. Maar motiveert de app je voldoende om te zorgen dat je afval blijft documenteren? Wij zochten het uit door de app uitgebreid te testen. Lees onze review van Litterati.

Het Laatste Tafeltje

Buiten de deur eten kan best prijzig zijn. Het Laatste Tafeltje geeft je kortingen bij restaurants en geeft de restauranthouder meer kans dat zijn restaurant vol zit. De app bestaat al een tijdje, maar werd deze week uitgebreid met nieuwe functies en dekt nu bovendien heel Nederland. Lees ons artikel over Het Laatste Tafeltje.

Bumpr

Op je Mac werken met meerdere browsers en e-mailapps is best omslachtig. Je kan tegelijkertijd maar één app als standaard instellen. Het nieuwe tooltje Bumpr geeft je de mogelijkheid om elke keer te kiezen in welke app je een link wilt openen. Hoe het precies werkt lees je in ons artikel over Bumpr.

Adobe Lightroom

In de laatste versie van Adobe Lightroom is Authentic HDR toegevoegd, een instelling voor foto’s met hoog dynamisch bereik. Ook laat de app je voortaan RAW-bestanden exporteren. Hoe dat precies werkt lees je in ons artikel over Adobe Lightroom.

Nest

In tijden dat grote hacks regelmatig het nieuws beheersen is een goede beveiliging geen overbodige luxe. Ook slimme apparaten zoals de Nest zijn een mogelijk doelwit. Sinds deze week kun je je Nest-account beter beveiligen met een extra beveiligingslaag. Lees ons artikel over Nest.

Instagram en Facebook Messenger

Facebook kopieert in rap tempo allerlei functies waarmee Snapchat groot is geworden. Instagram introduceerde deze week stickers op basis van je locatie, de zogeheten geostickers. In Facebook Messenger maakte de nieuwe functie Messenger Day zijn opwachting, die we ook al kenden van Snapchat.

Twitter en Dropbox

Deze week verschenen er voor twee apps gelijksoortige updates. In zowel Twitter als Dropbox kun je voortaan opslagruimte vrijmaken door de cache van de apps te legen. In de instellingen van beide apps vind je voortaan een optie om de bestanden die door de apps zijn opgeslagen weg te gooien. Lees ons artikel over de nieuwe functie in Twitter en Dropbox.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2017, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.