iKids week 33: Kikker, Archaeologist en Jim Henson’s Chatter Zoo

In de rubriek iKids deze week aandacht voor de Nederlandse app Kikker, Archaeologist en Jim Henson's Chatter Zoo. De slappe lach van Tor is een maand lang gratis.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Kikker logoDe iPad wordt ook door kinderen inmiddels voor serieuze zaken gebruikt. Naast educatieve apps voor thuis hebben sinds kort echte Steve Jobs-scholen hun deuren geopend. In dit nieuwe onderwijs zijn het schrift en boek vervangen door een iPad en wordt het lesmateriaal digitaal aangeboden. In de rubriek iKids doen we het iets rustiger aan en richten we ons entertainment en lichte educatieve apps. Ouders met kleine kinderen zullen bijvoorbeeld de grappige Kikker herkennen, die in veel van dit soort huishoudens wel ergens op een boekje prijkt. Het bedrijf van muppetbedenker Jim Henson heeft een app voor peuters en met Archaeologist ga je op zoek naar dino’s.

Kikker

Kikker kamer versierenAls de afbeeldingen in deze app je bekend voorkomen, is dat geen toeval. Het personage Kikker is een bekend gezicht in de wereld van kinderliteratuur. Geestelijk vader Max Velthuijs overleed in 2005 en produceerde vanaf 1962 talloze kinderboeken. Velthuijs kreeg verschillende Gouden en Zilveren Penselen en Griffels voor zijn werk. In 2004 mocht hij zelfs de Hans Christian Andersen-prijs in ontvangst nemen, een internationale prijs voor kinderboeken. Uitgeverij Pavlov maakte de eerste app van Kikker en voerde deze uit in dezelfde karakteristieke vriendelijke en rustige stijl van het origineel. In deze app gaat het om lichte kost: Kikker viert zijn verjaardagsfeestje. De peuters en kleuters kunnen allerlei spelletjes doen zoals kleurplaten maken, cadeautjes inpakken en de kamer versieren met slingers en ballonnen. Mocht je nog meer van de app en Kikker willen zien, dan kun je terecht op de speciaal voor de app ingerichte website. De app is niet geschikt voor de iPad 1 maar wel voor de iPhone.

Downloaden: Kikker (€2,99, universeel, iOS 5.1+)

Jim Henson’s Chatter Zoo

Jim Henson's Chatter ZooJim Henson’s Chatter Zoo is bedoeld voor de kleinste kinderen die samen met hun ouders aan de iPad mogen zitten. Volgens de makers gaat het om kinderen van 24 tot 42 maanden. In de app vind je geen wereldberoemde Jim Henson-creaties zoals Kermit en Elmo, maar schattige babydieren. Ga je naar het onderdeel van Bailey de baby-olifant, dan neemt hij plaats in een kinderstoel naast de koelkast. Je kunt hem voeren met bijvoorbeeld een banaan, een boterham of een fles melk. Kies je voor het onderdeel van Lulu de babypanda, dan ga je in bad. Zet de kraan aan, zeep de panda in, speel met het badeendje en droog hem daarna af. Franny de cheeta en Pip de kangoeroe hebben interactieve verhalen. Jim Henson’s Chatter Zoo is echt gericht op de handelingen die op die leeftijd belangrijk zijn en jonge kinderen ook graag na willen doen. Helaas is er geen Nederlandse vertaling, maar de spelletjes zijn leuk en het verhaal is op die leeftijd veel leuker om zelf te vertellen.

Downloaden: Jim Henson’s Chatter Zoo (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

Archaeologist – Jurassic Life for Kids

ArcheaologistArchaeologist – Jurassic Life for Kids is een app die erg leuk is voor de iets oudere stoere jongens en meiden, ook al zeggen de ouders dat hij voor kinderen vanaf 3 jaar geschikt is. De app bestaat uit twee onderdelen: graven en puzzelen. Als een echte archeoloog ga je met je pikhouweel tekeer in het zand en haal je prehistorische botten uit de grond. Het is een vrij repeterende handeling, maar voor kinderen is het leuk telkens nieuwe stukjes te vinden en deze door maar te blijven tikken helemaal schoon te maken. De vondst ruim je op in je rugzak. Later maak je van de botten een skelet van een dino. In de puzzels schuif je stukjes van prehistorische beesten in elkaar. Leuk zijn de interactieve elementjes, zoals een salamander en een vulkaan die geluid maken en animeren als je ze aanraakt. Daarnaast kun je de dinosaurussen inkleuren met stift en spuitbus. Archaeologist is een gratis app waarin je een deel van de content beschikbaar wordt gesteld. Zo krijg je vier van de zestien prehistorische puzzels. De volledige versie kun je ontgrendelen met een in-app aankoop van €1,99.

Downloaden: Archaeologist – Jurassic Life for Kids (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Bonus: ‘De slappe lach van Tor’ een maand lang gratis

Het interactieve verhaal ‘De slappe lach van Tor’ is een maand lang gratis te downloaden. Deze Nederlandse app bevat een verhaal dat is geschreven en getekend door Annemieke Spruijt. Het boekje bestaat uit 13 interactieve pagina’s die je kunt lezen en aanraken. Het verhaal gaat over Tor, die niet meer kan stoppen met lachen. Hij probeert allerlei vervelende en saaie dingen te doen om van de lach af te komen. Zal het hem lukken?

Downloaden: De slappe lach van Tor (gratis, iPad, iOS 4.3+)

de-slappe-lach-van-tor

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:59
Categorieën Apps, Uncategorized
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.