Audi’s iPhone-app legt uit hoe je olie moet bijvullen

Audi heeft een app uitgebracht die met augmented reality allerlei autofuncties uitlegt. Olie en koelvloeistof bijvullen,

audi appHet instructieboekje kan de prullenbak in: Audi heeft een app uitgebracht die je gaat helpen om olie bij te vullen en andere veelvoorkomende handelingen in de auto uit te voeren. De Audi-app is ook verkrijgbaar in de Nederlandse App Store en laat wel mooi zien wat er nu al mogelijk is. Een paar jaar geleden zouden we dit als toekomstmuziek hebben weggewuifd. Smartphones zoals de iPhone en technologieën zoals augmented reality maken het mogelijk.


Je opent de motorkap, kijkt via de iPhone-camera beweegt je iPhone-camera over een onderdeel van de auto en de app vertelt je waar je olie of koelvloeistof moet bijvullen en hoe je toegang krijgt tot de accu.

Audi gebruikte technologie van het Duitse bedrijf Metaio, dat gespecialiseerd is in augmented reality. De app is geschikt voor de A3 en legt zowel motorfuncties als functies op het dashboard uit. Zie je een knopje met een onbekend symbool, dan kan de app vertellen wat het betekent. Eerder bracht Audi al een soortgelijke app voor de Audi A1 uit, die wat minder functies had.

Downloaden: Audi eKurzinfo (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=xfa6yq7ikkE&feature=player_embedded

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 augustus 2013 om 10:06
Onderwerpen
,
Categorie
Reizen

Reacties: 37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.