iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Rivals for Catan, Toca Builders, Jan van Haasteren en meer

Deze week een hele reeks aan vakantie-apps voor iPad, maar ook Monsters University, de geweldige kindergame Toca Builders en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Toca BuildersElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week introduceren we de op iPhoneclub.nl gepubliceerde vakantiespecials voor iPad en iPhone, het geweldige kinderspel Toca Builders en koken we uitgebreid met Paprika. En meer!

Paprika – Er zijn in de App Store allerlei receptenapps te vinden, waarmee je de heerlijkste gerechten kunt koken. Wil je je eigen recepten meenemen, dan is de keuze al wat minder groot. De Appie-app biedt de mogelijkheid om eigen recepten toe te voegen, maar die is alleen geschikt voor de iPhone en niet iedereen is gek op Albert Heijn. We zochten daarom iets anders en kwamen terecht bij de apps van Paprika. Deze Nederlandstalige app heeft een handige browserplugin, waardoor je recepten die je op internet hebt gezien met één klik kunt toevoegen aan je collectie.
Downloaden: Paprika (€4,49, iPad, iOS 5.0+)

7 Minute Workout– “Hoe kom jij zo fit? Ik zie je nooit naar de sportschool gaan!” – “Oh, ben gewoon wat meer gaan bewegen”. Wat je natuurlijk niet vertelt, is dat je je strakke lijf te danken hebt aan een app, die je dankzij dit artikel op iPadclub gratis hebt kunnen downloaden. 7 Minute Workout is gebaseerd op een wetenschappelijke methode. De 7-minutentraining kreeg extra aandacht door een artikel in de New York Times, maar eigenlijk was al langer bekend dat intensieve intervaltraining (HIIT) erg geschikt is om hetzelfde resultaat in minder tijd te behalen.
Downloaden: 7 Minute Workout (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Autoinfo, Roadhouse en Glitch Magazine – Ze zijn wat lastiger te traceren dan nieuwe apps die uitkomen, maar dat wil niet zeggen dat er geen nieuwe magazines zijn uitgekomen voor de iPad. In dit artikel zetten we drie nieuwe Nederlandstalige aanwinsten op rij waar we nog niet eerder over schreven. In het Vlaamse Autoinfo lees je testen en ervaringen met auto’s, Roadhouse bedient de motorliefhebber in Nederland en België en Glitch Magazine is er voor de fanatieke gamers.
Lees het volledige artikel over de drie magazines.

Photosmith – Als Adobe geen Lightroom-app uitbrengt voor de iPad, dan doet iemand anders het wel. Photosmith is een app voor de serieuze fotograaf, die op de desktop al Lightroom gebruikt en een bijbehorende iPad-app zoekt. Het organiseren van foto’s gaat vrijwel automatisch met de Smart Groups-functie, die soortgelijke foto’s bij elkaar zoekt. Photosmith is niet bedoeld om foto’s te bewerken, maar alleen om ze te organiseren, zoals met Lightroom op de desktop gangbaar is.
Downloaden: Photosmith (€17,99, iPad, iOS 5.1+)

Jan van Haasteren Puzzle App – De naam Jan van Haasteren zal fanatieke puzzelaars bekend voorkomen. Zijn komische en chaotische platen van krioelende mensenmassa’s zijn nu ook verkrijgbaar in de nieuwe JvH Puzzle App van Jumbo. Bij het downloaden van de app krijg je drie puzzels gratis, andere puzzels kan je kopen voor €4,49 per stuk. In de app kan je aan meerdere puzzels tegelijk werken en Facebook-vrienden uitdagen voor een puzzelrace tegen de klok. De haaienvin, het handelsmerk van Jan van Haasteren, zit in elke puzzel verborgen.
Downloaden: JvH Puzzle App (gratis, iPad, iOS 4.3+)

Rivals for Catan – Kolonisten van Catan is al een flinke tijd verkrijgbaar voor de iPad, en is inmiddels voorzien van de grote uitbreiding Steden & Ridders zodat je er ook flink lange potjes mee kan spelen. Het betekent tegelijk dat het bordspel de meest ingrijpende uitbreiding al heeft gehad, en dus werd het tijd voor het volgende Catan-spel op de iPad en iPhone: Rivals for Catan. Dat is de Engelstalige naam voor Kolonisten van Catan: Het Kaartspel, maar het spel wordt binnenkort ook in het Nederlands vertaald. De Catan-variant voor twee spelers heeft een instapversie voor beginners en je kan het offline en online spelen.
Downloaden: Rivals for Catan (€3,59, universeel, iOS 4.3+)

Toca Builders – Het succes van Minecraft is achteraf makkelijk te verklaren: de vrijheid om een geheel eigen wereld te bouwen en daar avonturen te beleven is een bijzondere ervaring. De Zweedse ontwikkelaar Toca Boca, inmiddels de sterkste merknaam in de markt voor kinderapps met titels als Toca Hair Salon 2 en Toca House, heeft zich gewaagd aan een soortgelijk bouwspel. Toca Builders is volledig gericht op kinderen en biedt geheel volgens de filosofie van het bedrijf geen ingewikkelde uitlegschermen maar intuïtieve manieren om de mogelijkheden van de app te ontdekken.
Downloaden: Toca Builders (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Puzzle Pirates – Het online spelletje Puzzle Pirates is op de pc al een tijdje een bescheiden hit, maar op iOS was de game op geen manier te spelen. Daar brengt SEGA verandering in met de introductie van een speciale iPad-versie, die gebruikt kan worden om met je account van de pc-game te spelen. Nieuwe spelers kunnen op de iPad kunnen een eigen account met zelf ontworpen piraat maken, waarmee ze het spel in kunnen duiken.
Downloaden: Puzzle Pirates (gratis, in-app aankopen, iPad, iOS 6.0+)

Unstuck – De bijzondere Unstuck app probeert de levens van mensen die even ‘vastzitten’ op therapeutische wijze weer te ontwarren. De app is bedoeld om gebruikers met een breed scala aan problemen te helpen, of ze nu van baan willen veranderen en het steeds niet durven, of relatieproblemen hebben en niet weten wat ze daaraan moeten doen. Unstuck probeert jouw problemen te analyseren, je te confronteren met jouw levenshouding en vervolgens samen met je op te lossen. De app heeft een mooi design en een heldere opbouw. Ga er wel even voor zitten, want het gehele stappenplan doorlopen kost tijd.
Downloaden: Unstuck app (gratis, iPad, iOS4.3+)

Monsters University – Na Monsters University Storybook en Monsters University: Catch Archie is het nu tijd voor dé app: Monsters University. Het is de officiële mobiele game bij de film, die dit weekend in premiere gaat, maar zeker niet de enige manier waarop Disney de nieuwe film aan het promoten is. Monsters, Inc. Run kreeg ook al een Monsters University-update en Disney maakte een Draw Something-kloon met de naam ScribbleMix waarin we de monsters zien opduiken. De game Monsters University is voor alle leeftijden en bevat twee minigames. Veel hoef je er dus niet van te verwachten, maar het geeft je wel wat voorpret.
Downloaden: Monsters University (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Introductie deze week: de vakantiespecial

iphone vakantieMet de vakantie voor de deur hebben we bij iCulture weer iets leuks bedacht: een vakantiespecial! De komende twee maanden besteden we elke dag in een speciaal vakantieartikel aandacht aan apps, accessoires en tips die met de vakantie te maken hebben. We vertellen over koffers inpakken met handige apps, het maken van de mooiste vakantiefoto’s met je iPhone, of de beste apps voor een dagje uit in eigen land. We hebben maar liefst 70 artikelen voor deze special op de planning staan, dus ben je van plan om met iPhone, iPad of iPod touch op vakantie te gaan, dan zit je de komende maanden goed. Vergeet niet om onze iCulture-app te installeren zodat je straks ook op je vakantieadres de interessante artikelen blijven binnenstromen. De eerste vijf artikelen in deze reeks zijn:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.