iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: De Telegraaf, Even Tanken, Instagram met video en meer

Deze week introduceren we onze iCulture vakantiespecial in de App Gemist, schrijven we over De Telegraaf, Instagram met video en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

De Telegraaf iPhone vernieuwd uitgebrachtIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week trappen we onze uitgebreide reeks met vakantie-apps af, is Instagram ook een video-app geworden, heeft De Telegraaf een knappe nieuwe app afgeleverd en nog veel meer.

AG Plant Nanny iPhonePlant Nanny – Plant Nanny is een app met een grappige insteek. In feite probeert de app ervoor te zorgen dat je genoeg water drinkt, maar ze koppelen er een spelelement aan. Telkens wanneer je een glas water drinkt geef je dat aan in de app. Een grappig plantje zal daarna opbloeien. Het klinkt misschien wat kinderachtig, maar dat kun je ook zeggen van Tamagotchi-huisdieren en die zijn een gigantische hit geworden. In de vandaag verschenen update kun je je plant een eigen nickname geven. Kiezen uit meerdere planten en bloempotten was al mogelijk.
Downloaden: Plant Nanny (€0,89, iPhone, iOS 5.1+)

AG Verbouwing iPhoneVerbouwing – Verbouwing is een nieuwe Nederlandse app voor thuisklussers. De app is gekoppeld aan de website bekijkmijnverbouwing.nl, dus als je daar een account hebt kun je meteen met deze app bezig gaan. Net als op de website kun je in deze app klusvragen doorlezen, foto’s van je eigen verbouwing opslaan of kijken wat anderen met hun badkamer, slaapkamer of zolderkamer hebben gedaan. Er gebeurt alleen nog niet zoveel op de website en in de app: sinds ik een paar dagen geleden een screenshot maakte van deze app, lijken er geen nieuwe projecten toegevoegd en is ‘Van kelder tot slaapsouterrain’ nog maar 42x bekeken.
Downloaden: Verbouwing (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Even Tanken iPhoneEven Tanken – Je kan de komende periode een hele reeks artikelen over zomer-apps verwachten op iCulture, waarin we het kaf van het koren scheiden op allerlei gebieden. Maar dat neemt niet weg dat sommige applicaties nog even de moeite waard zijn om apart uit te lichten. Met de iPhone-app Even Tanken van verzekeraar Achmea bekijk je hoe je brandstof in het buitenland heet. Opdat je je dieselmotor niet per ongeluk ‘Sans plomb’ toevertrouwt.
Downloaden: Even Tanken (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Socialblend iPhoneSocialblend – Twitter, Facebook, Instagram en YouTube. Waar haal je toch de tijd vandaan?! Als je jezelf ooit op die gedachte hebt betrapt, is het aardig om te kijken naar Socialblend. Dat is een nieuwe iPhone-app die je vooral even snel wil bijspijkeren als je even niet op de genoemde sociale netwerken bent geweest. De applicatie bepaalt voor jou welke berichten populair en relevant zijn en schotelt die overzichtelijk aan je voor.
Downloaden: Socialblend (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Janus Mobile Notes iPhoneJanus Mobile Notes is een notitie-app die je belooft je privacy te respecteren. De app gebruikt sterke encryptie voor cloudsynchronisatie en -opslag, maar maakt daarbij wel een cruciale fout: het opslaan van notities met encryptie werkt alleen als je ze met Dropbox synchroniseert. Dat bedrijf maakt gebruik van Amerikaanse servers en is één van de negen bedrijven die meedoen aan het PRISM-programma.
Downloaden: Janus Mobile Notes (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG Rounds videochat iPhoneRounds – Waarom zou je nog gewoon videobellen als het veel speelser kan? Skype, FaceTime en Google Hangouts hebben er een speelse concurrent bij gekregen. De iPhone-app Rounds heeft binnen korte tijd alweer de tweede update gekregen die ervoor zorgt dat je allerlei dingen kan doen tijdens het videobellen. De laatste grote vernieuwing is een ingebouwde browser, waarvoor de app de techniek gebruikt van de Nederlandse startup Channel.me. Zo kan je samen internetten terwijl je aan het videobellen bent. Google doorspitten, Wikipedia lezen, YouTube-filmpjes kijken: het maakt niet uit.
Downloaden: Rounds (gratis, iPhone, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 5th gen, iOS 5.0+)

AG Cardless Passbook iPhoneCardless – Al die pasjes en kortingsbonnen in je portemonnee. Apple’s Passbook had er allang mee moeten afrekenen, toch? Zo’n vaart loopt het nog niet, maar nu is er in navolging van de eerder uitgebrachte applicatie PassMaker, een nieuwe Nederlandse applicatie die ervoor moet zorgen dat je simpel allerlei Nederlandse klantenkaarten en bonnen in Passbook kan invoeren. Cardless is afkomstig van Fosbury, een startup waarmee je als ondernemer of bedrijf zelf eenvoudig een Passbook-campagne kan opzetten.
Downloaden: Cardless (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Jottacloud iPhoneJottacloud – De Noorse clouddienst Jottacloud ziet brood in de huidige angst voor PRISM en NSA. Ze promoten zichzelf sinds kort als een veilig alternatief voor SkyDrive, Dropbox en iCloud. De servers van Jottacloud staan in Noorwegen en vallen onder de Noorse wetgeving. Daardoor heeft Jottacloud niets te dulden van de Amerikaanse Patriot Act, waardoor bedrijven als Microsoft, Google, Yahoo en Apple verplicht zijn om data over te dragen. Natuurlijk heeft Jottacloud ook een iPhone- en iPad-app, alleen is die nog niet aangepast voor het iPhone 5-scherm.
Downloaden: Jottacloud (gratis, universeel, iOS 3.2+)

AG Office mobile for Office 365 iPhoneOffice mobile for Office 365 – Microsoft heeft Office Mobile for Office 365 beschikbaar gesteld in de App Store. De gratis iOS-app is Nederlandstalig en maakt het mogelijk om Office-documenten op de iPhone te bewerken, maar er is wel een Office 365-abonnement voor nodig. De app toont een chronologische lijst met de documenten die je het laatst hebt bewerkt. Het kan daarbij gaan om Word-, Excel- of PowerPoint-documenten. De documenten zijn meteen vanuit de app te openen en te bewerken.
Downloaden: Office Mobile for Office 365 (gratis, abonnement vereist, iPhone, iOS 6.1+)

AG De Telegraaf iPhoneDe Telegraaf – De Telegraaf heeft zojuist een gloednieuwe iPhone-app uitgebracht. De nieuwe applicatie is een update van de iPad-app die werd geïntroduceerd in december vorig jaar. De oude applicatie die al in april 2009 uitkwam, is per direct uit de App Store verwijderd. De nieuwe app is een knappe prestatie van De Telegraaf, schreven we in onze preview. Hij ziet er echt uit als een uiting van de krant, met grote vetgedrukte koppen en veel nadruk op beeld. Maar anderzijds voldoet hij ook aan de standaarden van andere moderne nieuwsapps: hij bedient intuïtief en soepel.
Downloaden: De Telegraaf (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Duurzaam Journaal iPhoneDuurzaam Journaal – Het Duurzaam Journaal, een initiatief van DNP, OneWorld en De Betere Wereld, heeft nu ook een app voor de iPhone en iPad. De Duurzaam Journaal app bestaat uit nieuws over duurzaamheid en duurzame ontwikkeling, dat van meerdere media afkomstig is. Waar het Duurzaam Journaal op de website van DNP grotendeels achter een paywall staat, is deze app gratis. De initiatiefnemers hopen dat deze app duurzaamheid bij een groter publiek onder de aandacht brengt dan alle duurzame sites afzonderlijk.
Downloaden: Duurzaam Journaal (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG Soundwave iPhoneSoundwave – Het aantal apps waarmee je muziek deelt die je luistert op de iPhone, is niet op twee handen te tellen. Maar kijk je naar handige apps op dat vlak, dan blijft er niet zoveel meer over. De meeste applicaties lezen alleen de muziek uit die in de Muziek-app op je iPhone staat, en kunnen niks met apps als Spotify of Rdio. Soundwave is een nieuwe applicatie die wél weet welke muziek je luistert via die app, dankzij een geheim gehouden techniek waar Apple ruim baan voor gaf. Toch kan Soundwave nog wel wat leuker.
Downloaden: Soundwave Music Discovery (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Instagram iPhoneInstagram – Facebook heeft een videofunctie in Instagram geïntroduceerd. Met ‘Video op Instagram’ kun je makkelijk een video van hooguit 15 seconden maken en delen via de app. Hiermee zal Facebook nog meer gaan concurreren met Twitter, dat met Vine een vrijwel identieke videofunctie biedt. De nieuwe feature voor Instagram werd aangekondigd door Kevin Systrom, oprichter van Instagram en inmiddels in dienst van Facebook. Video op Instagram bevat 13 videofilters waarmee je de video’s een uniek uiterlijk kunt geven. De nieuwe beeldstabilisatiefunctie Cinema moet ervoor zorgen dat je filmpjes zo min mogelijk trilling laten zien.
Downloaden: Instagram (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Photoful iPhonePhotoful – Als iOS 7 in de herfst uitkomt, kan het maar zo zijn dat een zwik huidige fotoalbum-apps op de iPhone overbodig wordt. Apple’s nieuwe firmware biedt dadelijk de mogelijkheid om uit te zoomen in je fotoalbum en je foto’s overzichtelijk te bekijken per tijd of per evenement – zie ook onze iOS 7 Uitgelicht over de fotoalbum-app. Los te downloaden fotoalbum-apps kunnen het dus wel eens zwaar krijgen. Photoful loopt slim op de troepen vooruit en heeft nu al een enorme update gekregen. Hij kan net zo uitzoomen als iOS 7 en heeft een snelle selecteerfunctie als grote troef.
Downloaden: Photoful (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Muzio iPhoneMuzio – Je hoeft geen blog meer op te zetten om een verhaal met de wereld te delen. De nieuwe iPhone-app Muzio maakt een verhaal delen op internet net zo makkelijk als een foto delen in Instagram. Je voegt makkelijk quotes, tekst, foto’s, video’s, tags en audiobestanden toe aan een artikel, en alles komt overzichtelijk onder elkaar te staan. Je kan de pagina meteen delen via e-mail, Twitter, Facebook, Pinterest en Google+. Ook na plaatsing op het internet kan je nieuwe onderdelen aan je verhaal toevoegen en de onderdelen aanpassen.
Downloaden: Muzio (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Lumosity Brain trainer iPhoneLumosity Mobile – Met de vernieuwde Lumosity Mobile app kan je jouw hersenen op verschillende manieren trainen, of je nu op zoek bent naar een scherper geheugen, een beter concentratievermogen of een talent voor multitasken. De app, die hiervoor Lumosity Brain Trainer heette, stemt de hersentraining volledig op jouw wensen af. Nadat gebruikers hun naam, geslacht, leeftijd en opleiding hebben ingevuld kunnen ze kiezen wat ze precies willen verbeteren: minder dingen kwijtraken, namen beter onthouden, nieuwe onderwerpen sneller oppikken of meerdere ideeën onthouden. Wie het aan al deze kwaliteiten schort, vinkt ze gewoon allemaal aan.
Downloaden: Lumosity Mobile (gratis, iPhone, 5.1+)

Introductie deze week: de vakantiespecial

iphone vakantieMet de vakantie voor de deur hebben we bij iCulture weer iets leuks bedacht: een vakantiespecial! De komende twee maanden besteden we elke dag in een speciaal vakantieartikel aandacht aan apps, accessoires en tips die met de vakantie te maken hebben. We vertellen over koffers inpakken met handige apps, het maken van de mooiste vakantiefoto’s met je iPhone, of de beste apps voor een dagje uit in eigen land. We hebben maar liefst 70 artikelen voor deze special op de planning staan, dus ben je van plan om met iPhone, iPad of iPod touch op vakantie te gaan, dan zit je de komende maanden goed. Vergeet niet om onze iCulture-app te installeren zodat je straks ook op je vakantieadres de interessante artikelen blijven binnenstromen. De eerste vijf artikelen in deze reeks zijn:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2017, 17:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.