iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Reeder 2, Coast by Opera, Calendars 5 en meer

Reeder 2, Calendars 5 en MailChimp Editor maken de week de moeite waard voor de zakelijke iPad-gebruiker. We spelen ook wat leuke iPad-spellen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

EnToen Nu Napoleon geschiedenisles iPadHoeveel apps gaan er vernieuwd worden speciaal voor iOS 7 dat volgende week uitkomt, en gaan er dan opnieuw geld voor vragen? Dat is de vraag die op komt bij Reeder 2 en Calendars 5: twee gerenommeerde toepassingen die na lange tijd worden vernieuwd en dan opnieuw een kleine investering vereisen. Maar er is nog meer in deze iPad-editie van App Gemist. Opera bracht de prachtige webbrowser Coast uit en we spellen een bordspelletje met Skip-Bo, Small World 2 en Jakkiebak Kippenkak. Voor elk wat wils.

Skip-Bo – Mattel heeft een nieuw, officieel familiekaarstspel uitgebracht in de App Store: Skip-Bo. Het bestaat al sinds 1967 en is daarmee ouder dan Uno (1971), dat er wel een beetje op lijkt. Bij beide games draait het om een kaartspel en beide games zijn tegenwoordig eigendom van Mattel. In Skip-bo kunnen twee tot vier individuele spelers meedoen. Je kunt ook koppels of teams vormen als er meer dan zes mensen tegelijk willen meedoen. Het kaartspel bestaat uit 162 kaarten van elk twaalf stuks en met de nummers 1 tot en met 12. Er zijn ook 18 Skip-bo wildcards die elk nummer kunnen aannemen. Doel van het spel is om als eerste alle kaarten uit te spelen. Geschikt voor iPhone, iPod touch en iPad.
Downloaden: Skip-Bo (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Coast by Opera – Het is een achterhoedespeler tegenover Internet Explorer, Safari, Google Chrome en Firefox, maar Opera laat zich niet uit het veld slaan. De browsermaker heeft zonet Coast by Opera uitgebracht, een internetprogramma speciaal voor de iPad ontworpen. “Dit is niet een mobiele interface die alleen maar groter is gemaakt voor een tablet”, schermt de applicatie in de App Store-omschrijving. Opera zegt daarnaast veel aandacht te hebben besteed aan technologie die ervoor zorgt dat je altijd goed beschermd bent.
Downloaden: Coast by Opera (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Pebble Snap – iOS-app Pebble Snap is voorzien van een update, waardoor de app voortaan ook de resolutie van de iPad ondersteunt. Ook maakt de app het mogelijk om al je gemaakte foto’s op Instagram te delen. Met Pebble Snap kun je de knoppen op smartwatch Pebble gebruiken als zelfontspanner voor je iPhone- of iPad-camera. Hierdoor is het makkelijk om zelf in een gemaakte foto te staan. Omdat de Pebble draadloos via Bluetooth verbindt kun je tot 10 meter van de iPad verwijderd staan om je foto te maken.
Downloaden: Pebble Snap (€2,69, universeel, iOS 6.1+)

EnToen Nu – Waarvan was Karel de Grote ook alweer bekend? Wie waren de Patriotten? En wie is Eise Eisinga? De Nederlandse geschiedenis is niet altijd makkelijk. Daarom heeft het Canon van Nederland de vaderlandse geschiedenis op rij gezet in EnToen Nu. Hoewel de bondige stof voor iedereen leerzaam kan zijn, richt de applicatie zich al op gebruikers vanaf groep 5 van de basisschool. Je verplaatst je in de historie via een tijdbalk, waarboven belangrijke gebeurtenissen in korte kaartjes worden uitgelegd.
Downloaden: EnToen Nu (€6,99, iPad, iOS 5.1+)

Calendars 5 – Een week geleden werd Calendars+, de betaalde versie van de populaire Calendars app, gratis beschikbaar gesteld. Maar nu is de app door ontwikkelaar Readdle, die zich meer en meer vestigt als een belangrijke speler in zakelijke apps, uit de App Store gehaald. In plaats daarvan is de nieuwe kalenderapp Calendars 5 nu in de App Store verschenen. Calendars 5 synchroniseert met jouw iOS Agenda, Herinneringen, en Google Calendar. Je kunt afspraken in ‘gewonemensentaal’ invoeren. Je zegt “Lunchen met Jan on Sunday om 13.00″ en de app maakt een event voor je. Het is daarbij wel zaak dat je dagen en maanden in het Engels tikt, maar dat zal de meeste gebruikers wel lukken.
Downloaden: Calendars 5 (€4,49, universeel, iOS 6.0+)

NPO – De iOS-app Uitzending Gemist is voorzien van een flinke 3.0-update, waarmee de naam van de app is veranderd in ‘NPO’. Daar blijft het echter niet bij: de update biedt een totaal vernieuwde interface in lijn met iOS 7, en het is nu mogelijk om live naar televisiezenders Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 te kijken. Ook de radiokanalen van de NPO zijn vanuit de app beschikbaar.
Downloaden: NPO (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Reeder 2 – Reeder is terug. De geliefde applicatie om nieuws te lezen van websites die je zelf wilt volgen heeft een opvolger gekregen. Reeder 2 is een nieuw verkrijgbare applicatie van 4,49 euro die is geoptimaliseerd voor iOS 7 voor iPad en iPhone. Hij kan overweg met RSS-nieuwsstromen van Feedly, Feed Wrangler, Feedbin en Fever, maar je kan ook zelf een handmatige lijst met favoriete websites in de applicatie toevoegen.
Downloaden: Reeder 2 (€4,49, universeel, iOS 6.1+)

Small World 2 – Niet alle applicaties die een grote update krijgen worden opnieuw uitgebracht om ook geld van de voormalig fanatieke gebruikers te ontvangen. In tegenstelling tot Reeder 2 en Calendars 5 is het bordspel Small World voorzien van een gigantische update en heeft het de achtevoeging ’2′ gekregen, maar het is geen nieuwe app. Small World is een bordspel waarin je landen verovert op een vrolijke wereldkaart met behulp van allerlei middelen. Na de update is het spel geschikt voor 3, 4 en 5 spelers en speel je ook online.
Downloaden: Small World 2 (€8,99, iPad, iOS 5.1+)

MailChimp Editor – MailChimp, de bekende dienst waarmee je nieuwsbrieven kan versturen via e-mail, heeft een nieuwe app uitgebracht speciaal voor de iPad. MailChimp Editor maakt het mogelijk om eenvoudig nieuwsbrieven te maken op Apple’s tablet, zoals je dat ook kan op de website van de dienst. Als je tevreden bent met de brief, zet je hem klaar voor versturen vanaf de website of kan je hem meteen naar je klanten en inschrijvers versturen vanaf de iPad.
Downloaden: MailChimp Editor (gratis, iPad, iOS 6.1+)

Jakkiebak, Kippenkak! – Jakkiebak, Kippenkak! voor iPad is de appversie van een bordspel dat al langer verkrijgbaar is. In 1998 kreeg het de titel “Spel van het jaar” en werd het tot beste kinderspel benoemd in Duitsland, Frankrijk en Finland. Ook in de Nederlandse speelgoedwinkel is het verkrijgbaar. Jakkiebak, Kippenkak! is bedoeld voor maximaal vier kinderen en moet het geheugen bevorderen. Ook ouders kunnen meespelen. Je speelt dit bordspel, dat in andere landen Chicken Cha Cha Cha heet, met z’n vieren tegelijk op het iPad-scherm. Als je wilt kun je het ook tegen computertegenstander opnemen. Deze heeft drie niveaus, zodat verschillende leeftijden ermee aan de slag kunnen.
Downloaden: Jakkiebak, Kippenkak! (€4,99, iPad, iOS 5.1+)

Marvin – Marvin is een iOS-app waarmee je e-books kunt lezen. De app bestond al voor iPhone en iPod touch, maar is nu ook op de iPad verschenen. Versie 2.0 bevat bovendien een hoop verbeteringen: een nieuwe gebruikersinterface, een nieuw appicoontje dat beter aansluit op iOS 7 en schermvullende weergave. Bovendien worden pagina’s sneller gerenderd. Met Marvin kun je DRM-vrije ePub-boeken lezen, die je nog wel zelf zult moeten verzamelen. Heb je al een aardige boekencollectie van ePubs, dan kun je meteen beginnen met het vullen van de app.
Downloaden: Marvin voor iPad (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Netflix (artikel op iPhoneclub) – Videodienst Netflix is beschikbaar gekomen in Nederland. Door een abonnement te nemen op Netflix kun je voor een vast bedrag per maand onbeperkt kijken naar alle films en series die door de dienst worden aangeboden. Dat kan via de officiële website, maar ook met de app voor iPhone, iPad en iPod touch of je Apple TV. Bovendien zijn er Netflix-applicaties voor Smart TV’s, spelcomputers en andere mediaspelers beschikbaar. In ons artikel op iPhoneclub leggen we alles uit over Netflix. We behandelen de prijs, het aanbod, de ondersteuning en meer.
Downloaden: Netflix (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.