iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Netflix, NPO Uitzending Gemist, Reeder 2 en meer

Veel nieuwe media-apps voor de iPhone deze week: series kijken met Netflix, nieuws volgen met Reeder 2, Uitzending Gemist werd NPO en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Netflix spotlightDe week stond natuurlijk in het teken van Apple’s conferentie en bekendmaking van de releasedatum van iOS 7, iPhone 5c en iPhone 5s. Maar op het gebied van apps lijkt er een andere rode draad door de afgelopen week geweven te zijn: nieuwe manieren van media volgen. Netflix maakt het mogelijk om vanaf élk apparaat series te volgen en films te kijken, Uitzending Gemist werd NPO en de geliefde nieuwsapp Reeder keerde terug als Reeder 2. Microsoft deed ook nog een duit in het zakje met Xbox Music.

Xbox Music – Microsoft heeft de app Xbox Music voor iOS wereldwijd uitgebracht, ook in de Nederlandse en Belgische App Store. Met Xbox Music kun je muziek uit de collectie van Microsoft reclamevrij streamen naar je iPhone of iPad. Er zijn bovendien radiostations rondom bepaalde artiesten, muzieknummers en albums aanwezig. Deze afspeellijsten kun je synchroniseren met andere apparaten die Xbox Music afspelen, bijvoorbeeld een Xbox 360 of pc. Er is een Xbox Music-pas van €10 per maand vereist om de app te kunnen gebruiken.
Downloaden: Xbox Music voor iOS (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Handwriter – De foto schiet je zelf en ook het fotofilter kies je zelf, maar maakt dat een foto al persoonlijk genoeg? Volgens de Nederlandse ontwikkelaar PrintPersonal kan het versturen van een ‘virtueel kaartje’ naar anderen wel wat persoonlijker. Daarom kwam ze op de proppen met de iPhone-app Handwriter. De applicatie heeft niet alleen een keur aan handgeschreven lettertypes om op foto’s en afbeeldingen te zetten, maar verzon ook een knappe truc waardoor teksten écht geschreven lijken.
Downloaden: Handwriter (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Schoolroute – De iPhone-app Schoolroute heeft een duidelijk doel. Het wil de routes voor scholieren van huis naar school in kaart brengen door ze vast te leggen via GPS. Leerlingen markeren onveilige punten op de kaart, waarna de school gerichte verkeerslessen kan geven. De gemeente moet op die manier inzicht krijgen in het scholierenverkeer en de knelpunten in de omgeving. De toepassing is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg in samenwerking met de gemeenten Roermond, Leudal en Echt-Susteren, maar op den duur kan de app ook buiten Limburg worden gebruikt.
Downloaden: Schoolroute (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

SkyJuke – Je kan om beurten naar de laptop lopen en een ander nummertje aanklikken dat je wilt horen. Maar ja, die ene remix staat niet in Spotify en vind je alleen op YouTube en de volgende persoon wil juist graag zijn eigen playlist elders opzetten. Gedoe! SkyJuke biedt een alternatief aan. Elk van je vrienden die de iPhone-app installeert, kan eigen muziek aandragen. Die komt in een gedeelde afspeellijst terecht die je op twee manieren kan laten horen.
Downloaden: SkyJuke (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Netflix – Videodienst Netflix is beschikbaar gekomen in Nederland. Door een abonnement te nemen op Netflix kun je voor een vast bedrag per maand onbeperkt kijken naar alle films en series die door de dienst worden aangeboden. Dat kan via de officiële website, maar ook met de app voor iPhone, iPad en iPod touch of je Apple TV. Bovendien zijn er Netflix-applicaties voor Smart TV’s, spelcomputers en andere mediaspelers beschikbaar. In ons artikel leggen we alles uit over Netflix. We behandelen de prijs, het aanbod, de ondersteuning en meer.
Downloaden: Netflix (gratis, universeel, iOS 5.0+)

NPO – De iPhone-app Uitzending Gemist had al een nieuwe NPO-logo gekregen, en vanaf de vandaag verschenen update staat hij ook gewoon als ‘NPO’ in de App Store. De app-update introduceert een vernieuwde, plattere interface die meer in lijn is met iOS 7. De hoofdfunctionaliteit van de app blijft intact, maar daarnaast zijn er ook een paar nieuwe functies. Het is mogelijk om live naar Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 te kijken, en ook de radiostations van de publieke omroep zijn in de app te beluisteren.
Downloaden: NPO (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Reeder 2 – Ontwikkelaar Silvio Rizzi heeft er de tijd voor genomen. Feedly, Newsify, Mr. Reader voor de iPad en Digg: allemaal sprongen ze razendsnel in op de stop van nieuwsleverancier Google Reader op 1 juli dit jaar. Alleen de grote publieksfavoriet bleef achter. Reeder nam ruim de tijd voor de overstap van Google Reader en komt nu pas vernieuwd uit voor tegelijk de iPhone en iPad. De applicatie ondersteunt Feedly, Feedbin, Feed Wrangler, Fever en kan zelf een lijst met favoriete nieuwssites bijhouden. Daarnaast is hij meteen geoptimaliseerd voor iOS 7. Maar tegen een prijs: Reeder 2 is alleen verkrijgbaar als nieuwe app voor 4,49 euro.
Downloaden: Reeder 2 (€4,49, universeel, iOS 6.1+)

Peerby – Verhuizen is niet alleen stressvol, maar ook behoorlijk prijzig. Buiten de ingecalculeerde kosten van verhuiswagens en een lik verf komen er vaak ook een heleboel onvoorziene kosten bij, zoals plintenknippers, hogedrukreinigers of andere moeilijk te vinden en dure klusmiddelen. Gereedschap waarvan je soms niets eens van het bestaan wist en die na gebruik decennia in de kast liggen te verstoffen. Zonde, vindt de Amsterdamse start-up Peerby. Peerby is in september 2012 gestart als uitleenplatform voor allerlei spullen. In een jaar tijd groeide de website uit naar meer dan 12.000 leden. Nu heeft het bedrijf een iPhone-app uitgebracht.
Downloaden: Peerby (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Adobe Photoshop Express – Adobe’s gratis fotobewerkingsprogramma Photoshop Express voor iPhone en iPad heeft een facelift gekregen. Het zal je in het licht van iOS 7 niet verbazen dat de app wat strakker is getrokken. Na een introductie met wat lifestylefoto’s, een verplicht nummer bij nieuwe apps lijkt het, is de volledige interface zwart. Photoshop Express werkt niet alleen sneller door de nieuwe interface. De makeover zorgt er ook voor dat nieuwe in-app aankopen beter verwerkt konden worden.
Downloaden: Adobe Photoshop Express (gratis, universeel, iOS 6.1+)

Daily Calendar – Het minimalisme heeft verschillende categorieën apps voor zich gewonnen. Neem de todo-apps aan de hand van Clear, of denk aan weer-apps als Solar die alle informatie met alleen een veegbeweging laten zien. Daily Calendar voert het strippen van functies door in een andere categorie apps: de agenda. Een zo minimaal mogelijke agenda neerzetten met alleen een dagoverzicht, dat was de insteek achter de nieuwe app van Azurcoding. Voordat je verder leest, is het wellicht handig om te bedenken wat je in zo’n dagoverzicht zou willen zien.
Downloaden: Daily Calendar (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.