iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Pathé Thuis, Week Calendar HD, Incredimail en meer

Pathé Thuis, kinderapps van Bobo, fraai mailen met Incredimail en een Spotify voor strips in Marvel Unlimited. Veel fraaie nieuwe iPad-apps.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Pathé Thuis filmoverzicht met filterElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week vier nieuwe kinderapps van Bobo, de terugkeer van de deftige en krachtige Nederlandse agenda-app Week Calendar HD en de video-on-demand dienst van Pathé.


Bobo Vormen, Zoeken, Letters en Woorden – Het leerzame schoolblad Bobo heeft vier leerzame apps uitgebracht voor de iPad. De applicaties zijn bedoeld voor kinderen van 3 tot 6 jaar en bevatten spelletjes die kinderen zelfstandig of met ‘een beetje hulp’ zelf kunnen doen. Het niveau van de spelletjes is gericht op de hele leeftijdsgroep, dus kinderen moeten drie jaar met de applicatie kunnen doen. Bobo Woorden, Bobo Zoeken, Bobo Letters en Bobo Vormen kosten allen 1,79 euro per stuk.
Downloaden:

Cognition Episode 1 – Klaar met The Walking Dead en klaar voor het volgende verhalende avonturenspel? Of ben je na The Room toe aan een mysterieus spel met iets meer om het lijf dan het doorstruinen van kamers? In beide gevallen kan je terecht bij de nieuwe iPad-game Cognition, waarvan ook een gratis probeerversie is te downloaden. Je neemt de rol op je van Erica Reed, een FBI-agente die zowel getergd als verguld is met haar mogelijkheid om in het verleden te kijken.
Downloaden: Cognition Episode 1 (€3,99, iPad, iOS 5.1+)
Downloaden: Cognition Lite (gratis, iPad, iOS 5.1+)

MP3-Recorder – Of je nou een vergadering wil notuleren, interviews afneemt of een dagboek wil aanleggen met persoonlijke memo’s. MP3-Recorder is een iPad-app die een karrenvracht aan mogelijkheden voor het beheren en delen van je opnames biedt. En tegelijk verliest de app nooit het overzicht. Dankzij een duidelijke record-knop kan je meteen vanaf het openingsscherm beginnen met opnemen in MP3-Recorder. De applicatie is ook verkrijgbaar onder de naam AAC-Recorder.
Downloaden: MP3-Recorder (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

Pathé Thuis – De bioscoopketen Pathé breidt haar territorium steeds verder uit naar schermen bij je thuis. Ruim een jaar nadat de dienst werd geïntroduceerd op Smart TV’s van Samsung, is Pathé Thuis nu ook beschikbaar voor de iPad. In de applicatie kan je films bekijken die je via de webapp van Pathé Thuis aankoopt. Met ingang van aankomende updates moet je de films ook kunnen afspelen via AirPlay en houdt de dienst bij waar je gebleven bent in films, of je de films nou huurt op je televisie of de iPad. Directeur Pathé Thuis Thomas van de Weerd en marketing manager Judith Hordijk lichten de toekomstplannen van Pathé Thuis toe.
Downloaden: Pathé Thuis (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Temple Run Oz – Er is snel na Temple Run 2, alweer een nieuw deel in de razend populaire serie rengames uitgebracht. Temple Run Oz is ontstaan uit een samenwerking tussen ontwikkelaar Imangi Studios en Disney om de nieuwe vertolking van The Wizard of Oz in speelbare vorm naar de iPad en iPhone te brengen. In het spel ren je nog steeds naar een highscore, terwijl je razendsnel moet springen, duiken en de hoek om vegen. Nieuw is dat je nu ook per luchtballon vlucht.
Downloaden: Temple Run Oz (€0,89, universeel, 5.0+)

Week Calendar HD – We schreven vrijdag 10 juni 2011 dat de Nederlandse applicatie Week Calendar HD voor de iPad plotsklaps uit de App Store was verdwenen. Maar: nu is de agenda-app van ontwikkelaar UtiliTap terug op de iPad, met een nieuw uiterlijk en dezelfde gedetailleerde functies als op de iPhone en iPod touch. Ten opzichte van de standaard agenda-app kan je afspraken laten doorlopen, vaker laten terugkomen en kan je meer herinneringen instellen.
Downloaden: Week Calendar HD (€2,69, iPad, iOS 5.0+)

Kate Storm – Uitgerekend nu de buitentemperatuur langzaam aangenamer wordt, komt het ene na het andere verhalende avonturenspel uit op de iPad en iPhone. Eerder deze week bespraken we Cognition Episode 1 al en refereerden we daarin ook nog naar het kunstige The Silent Age. Een andere, gloednieuwe game in het genre is Kate Storm: Escape. Je geniet als de pas afgestudeerde dokter Storm van een vakantie op een zonovergoten eiland, maar dan… is je drankje vergiftigd. Het volgende moment zit je in een kelder tijdens een onweersbui en wéét je dat er iets niet pluis is.
Downloaden: Kate Storm: Escape (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

ComiXology by ComiXology – De iOS-app van ComiXology is al langer thuisbasis voor een hoop bekende strips, maar het is nu ook mogelijk voor zelfstandige tekenaars om hun comics via het platform te verkopen. Hiervoor hoef je enkel een account te maken bij ComiXology Submit en je strip in te dienen. Net als bij de App Store moet je creatie alleen wel worden goedgekeurd voordat hij te koop wordt aangeboden. ComiXology zegt naar een zeker kwaliteitsniveau te streven, wat kan betekenen dat lang niet alles de selectie zal halen.
Downloaden: Comics by ComiXology (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Marvel Unlimited – De nieuwe strip-applicatie Marvel Unlimited laat je een groot aantal van Marvel’s comics lezen voor een vast bedrag per maand. Marvel hoopt echter dat je naast de abonnementsdienst ook gewoon de laatste losse strips via hun blijft kopen: alle edities in Marvel Unlimited zijn minstens een half jaar oud en je kunt slechts zes nummers tegelijkertijd opslaan om offline te lezen. Op het moment telt de app 13.000 strips van Marvel. De uitgever zegt dat populaire series exact een half jaar na verschijning in de app zullen worden aangeboden.
Downloaden: Marvel Unlimited (gratis, in-app abonnement, universeel, iOS 5.1+)

Incredimail – De iPhone wordt voorzien van de ene nieuwe mail-app na de andere, en allemaal gooien ze hogen ogen. Mailbox is de bekendste en heeft een wachtrij ingevoerd om alle belangstelling aan te kunnen, Taskbox Mail is een serieuze applicatie die van je inbox een takenlijst maakt en Seed Mail is een andere fraaie app voor mailverwerking. De iPad bleef een beetje achter, tot nu. Incredimail is een nieuwe mailapplicatie voor de iPad die overweg kan met Gmail, iCloud, Yahoo, GMX, AOL en alle IMAP-accounts, van bijvoorbeeld je eigen server.
Downloaden: Incredimail (gratis, iPad, iOS 5.1+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.