iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: OV Delay, Aero Weather, Google AdSense en meer

Viz, OV Delay, Flags, Google AdSense, Ketchuppp, Huis Te Koop en meer: de App Gemist voor de iPhone zit weer bomvol apps!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Aero Weather iPhone fraaie weerappOmdat je door de bomen het bos van de applicaties niet meer kan zien, presenteert iCulture elke zaterdagmiddag de App Gemist. Een moment om even te lezen over alle nieuwe en totaal gerenoveerde apps die we afgelopen week hebben beschreven. Deze week de lekker snelle nieuwe Nederlandse openbaar vervoer-app OV Delay, het geinige Viz waarmee je diagrammen maakt in een handomdraai en MixBit, een nieuwe video-app van de oprichters van YouTube. En ja: natuurlijk is er nog meer.

Mystic – Fotografie-app Mystic liet je al een tijdje fotofilters gebruiken om je kiekjes op te leuken, maar na de laatste update is het ook mogelijk om teksten op je foto’s te plakken. Hiermee maakt Mystic weer een stap richting een meer algemene fotobewerker: naast filters bevat de app ook al langer lichteffecten en texturen, die je allemaal met elkaar kunt mixen om het gewenste eindresultaat te krijgen.
Downloaden: Mystic (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Google AdSense – Google heeft een iPhone-app uitgebracht voor haar Google AdSense-dienst. Daarmee is het mogelijk om de statistieken achter de advertenties op je website te controleren, mits je gebruik maakt van Google Ads. De zoekgigant noemt de applicatie een ‘makkelijke manier om de belangrijkste data van je AdSense account’ te achterhalen. In de eerste versie van de applicatie zie je inkomsten van vandaag, gisteren, de huidige maand en de laatste maand overzichtelijk onder elkaar staan. Ook verschaft de iPhone-app toegang tot top-presterende domeinen, kanalen, advertenties en site-rapporten.
Downloaden: Google AdSense (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Aero Weather – Laten weerapps zich beïnvloeden door de huisstijl van iOS 7? En wat gaat dat betekenen voor de dikke blauwe balken van WeatherPro of de geanimeerde weerbeelden van Live Weer, die nu al op het kitscherige af zijn? De nieuwe iPhone-app Aero Weather kan wel eens een blik op de toekomst werpen. Hij behoudt bewegende achtergronden, maar steunt op de designwaarden van Apple’s aankomende besturingssysteem.
Downloaden: Aero (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Huis Te Koop – Je bent niet eens echt op zoek naar een volgend huis… maar wat zou zo’n woning in Wassenaar doen waar je nu langs fietst? Die twee-onder-een-kap in de groenste straat van de stad? Zo’n vervallen boerderij in een Noord-Nederlands dorp dat helemaal leegloopt? De Nederlandse iPhone-app Huis Te Koop wil je zo snel mogelijk van informatie voorzien. De app van Madthijs raadpleegt de website Huizenzoeker.nl om prijsinformatie op te vragen van huizen om je heen.
Downloaden: Huis Te Koop (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Ketchuppp – Ketchuppp is een nieuwe Nederlandse applicatie die vanuit een volle overtuiging is gemaakt. De applicatie van ontwikkelaars Daylike en Redmatters uit Zeewolde probeert mensen los te trekken van sociale media en ze weer écht sociaal te maken. Ketchuppp geeft een melding als een vriend in de buurt is. Aan de hand daarvan kan je de volgende stap nemen in de app. Je kan degene direct bellen of je verzoekt een idee vanuit Ketchuppp. Samen koffie drinken? De app suggereert meteen koffietentjes waar je dat kan doen. In tegenstelling tot andere toepassingen in dit genre, zijn de instellingen voor je privacy en batterij prima voor elkaar.
Downloaden: Ketchuppp (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Viz – We delen al sinds jaar en dag foto’s op Instagram en video’s kwamen erbij. We plaatsen teksten opgemaakt als afbeelding op Instagram en zelfs complete weerberichten met een foto op de achtergrond. Dankjewel Instaweather. Wat we nog niet massaal delen op Instagram en andere sociale netwerken, maar er binnenkort wel eens bij zou kunnen komen, zijn diagrammen. Eenvoudige gevisualiseerde statistieken. Daar kan wel eens verandering in komen door de iPhone-app Viz, want nog niet eerder waren cijfers zo makkelijk om te zetten naar vormpjes.
Downloaden: Viz (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

MixBit – Twitter opende de ogen voor superkorte video met Vine. Instagram onderstreepte de opmars door video’s van vijftien seconden mogelijk te maken. En nu, nu komt er ook een applicatie met korte video’s uit de hoek van YouTube. Niet zozeer van de videosite zelf, maar van ex-eigenaars Steve Chen en Chad Hurley. Zij hebben MixBit uitgebracht voor de iPhone. Opnieuw een applicatie waarin je korte fragmenten opneemt door alleen maar een knop ingedrukte te houden, maar met de twist dat je de volgorde van fragmenten kan bewerken.
Downloaden: MixBit (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

OV Delay – Dat er nog steeds ruimte is voor nieuwe OV-apps op de iPhone, bewees de vorige introductie van een Nederlandse applicatie op dat vlak wel. SnelTrein zette bij sommige lezers kwaad bloed met zijn experimentele verdienmodel, maar wordt na de laatste update wel gewaardeerd in de App Store om zijn nieuwe aanpak: het tonen van de vertrektijden enkel naar de bestemming die je wilt hebben. OV Delay probeert een ander hoekje in de overvolle markt. Met de applicatie zie je zo simpel mogelijk of je bus of trein op tijd is. Bovendien kan je er je OV-saldo in checken.
Downloaden: OV Delay (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Flags – In MSN Messenger had je vroeger een spelletje mijnenveger voor twee personen. Je zette om beurten vlaggen neer op het veld om de mijnen te traceren. Degene die de meeste vlaggen had neergezet, won het potje. Een spannend spelletje, maar toch werd het spelidee niet massaal geplunderd door iPhone-apps. Nu wel. Flags van Rits Plasman veegt het stof van de multiplayer mijnveger en laat twee spelers op de Wordfeud-manier tegen elkaar spelen. Je ontvangt een pushbericht als je aan de beurt bent.
Downloaden: Flags – Tactical Game With Friends (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Rise&Shine – De nieuwe Rise&Shine wekker-app wil je zo ontspannen mogelijk maken. Hij bootst de zon na om je wakker te maken of in slaap te soezen en heeft relaxgeluiden om te ontspannen of te mediteren. Om de wekker in te stellen kies je een tijd, of je de trilfunctie wilt gebruiken en een geluid waarbij je graag wakker wordt, zoals Tropical Beach of Stream & Birds. Je eigen iTunes-muziek kiezen kan ook. De volgende ochtend wordt je (hopelijk) wakker omdat het licht steeds feller wordt en het geluid aanzwelt. Alsof je in een hangmat ligt te slapen, zo lijkt het idee.
Downloaden: Rise&Shine (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Glow – Glow, de vruchtbaarheids-app van Paypal-oprichter Max Levchin en Google-topman Mike Chang is in de App Store uitgekomen. Het is een unieke app, die concurrerende apps ver achter zich laat. Waar andere apps binnen dit genre vooral de menstruatiecyclus bijhouden, doet Glow veel meer om vrouwen zwanger te laten worden. Zo betaalt Glow de vruchtbaarheidsbehandelingen van vrouwen die niet zwanger worden via crowdfunding, een optie die veel media-aandacht kreeg. Maar ook naast die functie blinkt Glow uit in mogelijkheden.
Downloaden: Glow (gratis, iPhone, iOS 6.0)

iPhoneclub.nl schreef deze week haar 25.000ste bericht op de website. Daar staan we natuurlijk bij stil.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.