iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Disney Animated, Eurosport, Inkflow en meer

Kijken en maken deze week in de iPad-apps in de App Gemist. Zo kan je met Disney Animated zien hoe films worden gemaakt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Eurosport app iconHet maakt niet uit of je nou de iPad of iPad mini gebruikt. De iPad is een goed platform om op te lezen, te kijken en ook gewoon te ontwerpen. In deze App Gemist met de leukste nieuwe iPad-apps van afgelopen week, hebben we twee apps waarin je zelf aan het werk wordt gezet: schrijfapp As Noted en Inkflow. Kijken doen we naar allerlei verschillende kanalen. In Disney Animated werp je een blik achter de scherpen bij de productie van films, in Instagrab bekijken en downloaden we foto’s van Instagram.

Interaction of Color – Dé bijbel voor kleurentheorie is sinds kort op de iPad verkrijgbaar. Bij het 50-jarige jubileum van Josef Albers’ toonaangevende boek ‘The Interaction of Color’ is de bijbehorende app verschenen. Yale University Press heeft het boek laten omzetten naar een app, zodat nog meer mensen op een goedkope manier kennis kunnen maken met dit standaardwerk. De paperback-editie kost $18 via Yale university Press, de iPad-app Interaction of Color is gratis. Maar om de complete Engelstalige editie te kunnen lezen moet je €8,99 betalen voor een in-app aankoop.
Downloaden: Interaction of Color (gratis, met in-app aankoop, iPad, iOS 5.0+)

As Noted – Misschien is het gedaan om niet te hoge verwachtingen te scheppen. De nieuwe iPad- en iPhone-app As Noted noemt zichzelf een notitie-app. Misschien wel om elke vergelijking met Microsoft Word of andere vergelijkbare schrijfprogramma’s uit de weg te gaan. Toch voelt As Noted erg uitgebreid voor een notitie-app. Je hebt verschillende opties en opmaakmogelijkheden die je ook in menig tekstverwerker tegenkomt voorhanden. Je kan koppen, tussenkoppen, inspringende alinea’s, genummerde lijsten en foto’s invoegen om te breken met je standaardtekst.
Downloaden: As Noted (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Eurosport – De iPhone-app van Eurosport is voorzien van een update, waarin een nieuwe interface speciaal voor de iPad is toegevoegd. Deze nieuwe iPad-versie van de app bevat witte vlakken met veel beeld, waarin al het sportnieuws wordt getoond. Met de introductie van de vernieuwde, universele app heeft Eurosport gelijk ook de losse iPad-app die tot voor kort werd gebruikt uit de App Store getrokken.
Downloaden: Eurosport (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Instagrab – Is het niet onverteerbaar dat Instagram nog steeds niet op de iPad is uitgekomen? Met Instagrab heb je nu in ieder geval een fraaie applicatie om foto’s op het sociale netwerk mee te bekijken, erop te reageren en ze te downloaden als je dat leuk vindt. De van oorsprong iPhone-app is nu overgewaaid naar Apple’s tablet, meteen ook met de nieuwe mogelijkheid ook video’s te bekijken en te downloaden. Je kan ook een slideshow van foto’s binnen een categorie in beeld toveren, zodat de iPad een digitaal fotolijstje wordt.
Downloaden: Instagrab (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Ultima Forever – Ultima Forever: Quest for the Avatar, het nieuwste free-to-play-deel in de klassieke gamereeks, is nu wereldwijd beschikbaar in de App Store. Het spel dook in mei 2013 voor het eerst op, maar toen betrof het een ‘soft launch’ en werd de game enkel in Canada beschikbaar gesteld. Het verschijnen van de wereldwijde versie ging voorgegaan door een grote 2.0-update, waarin het gros van de gevonden problemen is opgelost.
Downloaden: Ultima Forever: Quest for the Avatar (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Disney Animated – Of je nu bent opgegroeid met klassiekers als Sneeuwwitje en Bambi of nieuwere films als Mulan en Wreck-It Ralph, bijna iedereen heeft wel een favoriete Disney-film. Voor mensen die balen als de film eindigt en de credits over het scherm rollen is er nu Disney Animated, een nieuwe iPad-app van Disney Interactive, Walt Disney Animation Studios en Touch Press. De app geeft gebruikers een exclusief kijkje achter de schermen bij maar liefst 53 Disney-films, vanaf Sneeuwwitje (1937) tot en met de nog te verschijnen film Frozen. In de app wordt de totstandkoming van alle animaties op een interactieve wijze behandeld; gebruikers kunnen zelf aan de slag. De app is daarmee meteen een inspiratiebron voor andere animators.
Downloaden: Disney Animated (€12,99, iPad, iOS 6.0+)

Inkflow Plus – Inkflow Plus, een grappige notitie-app die pen en papier wil vervangen, heeft een forse update gekregen. Zo kan de app nu krabbels van papier importeren en bestanden delen via iTunes. Het importeren van papieren afbeeldingen kan via Inkport, een functie waarmee de app met de iPad-camera teksten of afbeeldingen in hoge resolutie scant en in het format van Inkflow omzet. Op jouw iPad kun je deze scans vervolgens bewerken, draaien, vergroten en herschikken alsof je ze direct in Inkflow had opgetekend. Inkport Plus biedt een scala aan mogelijkheden: zie je een mooie tekst of een leuk patroon in een boek? Gebruik de app om ze in jouw eigen ontwerpen te incorporeren.
Downloaden: Inkflow Plus (€6,99, universeel, iOS 5.1+)

Lees ook de App Gemist op iPhoneclub.nl met nog veel meer voor de iPad geschikte apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:34
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.