iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Mr. Reader, Morning, Magic 2014 en meer

Mr. Reader is een fijne app om nieuws te lezen op iPad, met Morning presenteer je informatie en Magic 2014 vernieuwt het kaartspel.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Mr. Reader iPad leesweergaveElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week verrassend veel apps die beginnen met een M. Mr. Reader is een fijne applicatie om op wat voor een manier dan ook nieuws te lezen, met Morning presenteer je allerlei informatie op een statusbord en Magic 2014 is de verfriste versie van het bekende kaartspelletje.

Let’s Learn How To Draw – Let’s Learn How To Draw is ideaal voor ontspanning op de zondagavond. De app is tijdelijk gratis (normaal €1,79) en leert je om allerlei objecten te tekenen. Je begint met het kiezen van een onderwerp: wat wil je leren tekenen? Daarbij heb je momenteel de keuze uit drie modules: honden, treinen of monsters. Elke module is weer opgesplitst in vijf lessen, zodat je bijvoorbeeld verschillende hondenrassen leert tekenen. Er komen binnenkort meer modules bij en je kunt als gebruiker zelf ideeën aandragen welke dat moeten zijn. Heb je geen zin in de tekenlessen, dan kun je ook de voorbeeldtekeningen gebruiken als kleurplaat of via de Scratchpad op eigen houtje gaan tekenen.
Downloaden: Let’s Learn How To Draw (tijdelijk gratis, was €1,79, universeel, iOS 3.2+)

Magic 2014 – De nieuwe kaartspel-app Magic 2014 is verkrijgbaar in de App Store. Deze vervangt Magic 2013, die sinds 2012 verkrijgbaar is en meerdere malen is voorzien van een update. De fans van het verzamelkaartspel zullen blij zijn dat deze nieuwe editie ook Sealed Play mogelijk maakt. Dit is een speelwijze waarin spelers aan het begin van een wedstrijd hun eigen deck samenstellen uit een grotere verzameling kaarten. Elke speler krijgt zes ‘booster packs’ met willekeurige kaarten, waarmee ze volgens de regels van het spel de ideale combinatie creëren. Deze nieuwe functie werd als een groot gemis gevoeld in Magic 2013. Hoewel nog niet letterlijk alle mogelijkheden van het papieren kaartspel bevat, is Magic 2014 een zeer uitgebreide app.
Downloaden: Magic 2014 (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Dark Nebula HD – Het was een tijd stil rond Dark Nebula, het spel waarin je door allerlei pittige doolhoven zweeft door de iPad te kantelen. Dark Nebula HD is inmiddels uit en bevat oude en nieuwe levels. Opnieuw ga je langs obstakels, deuren en pak je power-ups om jezelf door het level te loodsen. De app is geschikt voor de iPad en iPhone, heeft Retina-beelden en is vanzelfsprekend geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5.
Downloaden: Dark Nebula HD (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

Mr. Reader – Als je het nieuws van je favoriete sites volgt in een iPad-app, is de kans groot dat de berichten op die sites worden binnengehaald via Google Reader. En dat kan wel eens problemen opleveren in een groot deel van die apps. Google trekt op maandag 1 juli de stekker uit haar dienst, en vanaf dat moment moeten nieuwsapps op zoek gaan naar alternatieve leveranciers van nieuws. De iPad-app Mr. Reader pakt het meteen grondig aan: je kan je nieuws laten leveren door praktisch alle diensten die zich opwerpen als opvolger van Google Reader.
Downloaden: Mr. Reader (€3,59, iPad, iOS 5.0+)

Morning – Morning wil ochtenden makkelijker maken. De nieuwe dashboard-app geeft een handig overzicht van allerhande informatie om te bekijken voordat je aan je dag begint. Zo hoef je ‘s ochtends minder verschillende apps te raadplegen. Op dit moment kunnen gebruikers zes beschikbare panelen of vakken vullen met gegevens als de datum en tijd, het nieuws, de beurskoersen, het weer, een countdown, het verkeer, en events en reminders (die zijn gekoppeld aan jouw agenda en herinneringen). Door het mooie design en de heldere interface heb je de app binnen no-time onder de knie.
Downloaden: Morning (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

Diner Dash Rush – Diner Dash is een game waar iedereen wel eens van heeft gehoord. Deze populaire tijdmanagementgame draait maar om één ding: zo snel mogelijk de gasten in een restaurant bedienen. Als je dagelijkse leven nog niet hectisch genoeg is kun je in Diner Dash nog een tandje harder gaan lopen. Hoofdpersoon Flo is nu terug in een nieuwe game, Diner Dash Rush. Opnieuw een tijdmanagementgame, maar met nieuwe obstakels, klanten en spelopties.
Downloaden: Diner Dash Rush (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.