iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: SnelTrein, Digg, Le Tour 2013 en meer

In deze app gemist onder andere complete vernieuwing voor de Volkskrant-kranten app op iPhone, Digg als opvolger van Google Reader en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

SnelTrein nieuwe trein app tegen welke prijs iPhoneIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week onder andere een complete vernieuwing voor de Volkskrant, een nieuwe treintijden-app met flexibele prijs en heel veel app-lijstjes op allerlei gebieden.

AG Cody fitness iPhoneCody – Er zijn allerlei apps waarmee je fit kunt worden. Maar volgens voormalig Microsoft-medewerkers Pejman Pour-Moezzi en Paul Javid mist er nog iets: een app voor de gewone man, die niet alles met stappentellers en GPS-locatiemeting wil vastleggen. Mensen die gewoon een baantje willen zwemmen, wandelen of wat yoga-oefeningen doen, zonder dat het enorm prestatiegericht is. Ze bedachten Cody, een fitness-app, gericht op mensen die voor de lol aan lichaamsbeweging willen doen en zichzelf niet zien als hardcore fitnessfreaks.
Downloaden: Cody (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Prompts iPhonePrompts – Elke schrijver, elke blogger, elke student, wat heet: iedereen zal er een keer tegenaan gelopen zijn: een writer’s block. Even helemaal niks weten te schrijven. Struikelen over de eerste helft van de zin waarmee je wil openen. ‘Hoe komt dat artikel ooit af?’ ‘Waar zal ik nu eens over schrijven?’ ‘Moet ik nou nog een keer over dat onderwerp pennen?’ Als dat vragen zijn die regelmatig door je hoofd spoken, loont het om een blik te werpen op Prompts. Die nieuwe iPhone-app zet je wel even aan het schrijven.
Downloaden: Prompts (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

AG Boxes iPhoneBoxes – Is Marktplaats nog steeds de populairste manier om je producten online te verkopen? Als je om je heen kijkt, zie je dat steeds meer mensen eerst naar een virtuele garageverkoop via Facebook grijpen. Steeds meer apps spelen in op die marktverandering. Bondsy is een veelbelovende applicatie waarmee je spullen aan vrienden en hun vrienden probeert te verkopen, en nu is er ook Boxes. Dat is een optelsom van Pinterest en Marktplaats: je bewaart je spullen die je leuk vindt in verschillende dozen, en kan ze verkopen aan bekenden en mensen waarvan je weet dat ze van je aangeboden waar houden.
Downloaden: Boxes (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Livestream iPhoneLivestream – The New York Times, The Verge, CNET, Tumblr, TED en American Idol. Ze zenden niet altijd live uit via internet, maar áls ze het doen kan je ze volgen met Livestream. Het online platform waarop je ook zelf een videokanaal kan aanmaken waarop je live uitzendt, is voorzien van een totaal nieuwe applicatie die zal bestaan naast de vorige. De nieuwe applicatie laat je abonneren op vrienden en professionele aanbieders van livestreams en geeft je een pushbericht zodra een van hen ‘on air’ gaat.
Downloaden: Livestream (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Food Intolerances iPhoneFood Intolerances – Het aantal mensen met een voedselallergie neemt in Europa sterk toe. Vooral kinderen tussen de 0 en 5 jaar hebben er steeds vaker last van. De Food Intolerances app helpt mensen om hun dieet op hun allergieën af te stellen. Gebruikers kunnen kiezen uit de volgende intoleranties: histamine, fructose, sorbitol, lactose, sacharose, salicylzuur, gluten, melkeiwit en ei
. Bij elk van de 700 voedingsmiddelen staat informatie over de aanwezigheid van deze stoffen, zodat iemand snel kan zien of het binnen zijn of haar dieet past. Met de geschikte producten kunnen ze bijvoorbeeld een menu samenstellen of ‘veilige’ boodschappenlijstjes maken. De app is sinds kort ook in het Nederlands beschikbaar, maar de meeste beschrijvingen staan nog in het Engels.
Downloaden: Food Intolerances (€5,49, universeel, iOS 4.3+)

AG Le Tour 2013 iPhoneLe Tour 2013 – Het moet zo langzamerhand al kriebelen als de trui van Mart Smeets. Zaterdag begint de Tour de France, de ronde van Frankrijk, hét wielertoernooi van het jaar. De tijd dat er bakken applicaties uitkomen over een sportevenement van zo’n allure, lijkt echter voorbij. Daarom beschrijven we de applicatie die het publiek voor zich lijkt te winnen voor de Tour de France. Le Tour 2013 van het Nederlandse Banana Apps is gereed voor de aankomende tour, met teams, renners, standen en de etappes.
In dit artikel ook andere iPhone-apps voor de Tour de France!
Downloaden: Le Tour 2013 (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

AG Roadie iPhoneRoadie – De gratis navigatie-app Waze geeft je al tijden de mogelijkheid om flitsers, politiecontroles en ongelukken te melden en te delen met andere weggebruikers. Dankzij de grote groep gebruikers van de app, wordt er behoorlijk wat gedeeld. Maar zet je Waze ook aan als je geen navigatie nodig hebt? Roadie is een Nederlandse applicatie die je in plaats van Waze zou kunnen gebruiken. Gebruikers kunnen politie, snelheidsmeters, (brom)fietscontroles en ongelukken delen met anderen.
Downloaden: Roadie (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Input iPhoneInput – “Negentig procent van onze kijkers vindt dat de bonussen in het bedrijfsleven omlaag moeten”. Vraag jij je ook wel eens af waar die statistieken op televisie vandaan komen? En waarom jou nooit iets wordt gevraagd? Met de Input app van de NTR en de VPRO kun je dit soort statistieken voortaan zelf beïnvloeden. Via de app kan je meedoen aan journalistiek en wetenschappelijk onderzoek. Jouw gegevens worden gebruikt als onderbouwing van wetenschappelijke televisieprogramma’s van de publieke omroep, maar ook voor nationaal onderzoek.
Downloaden: Input (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG DIGG iPhoneDigg – Aanstaande maandag vervalt Google Reader als grootste RSS-dienst op de markt. Talloze applicaties op de iPhone en iPad kunnen vanaf dat moment niet meer de laatste berichten leveren van je favoriete sites. Dé naam die wordt genoemd als opvolger is Feedly, die een eigen app heeft, maar ook de hooggewaardeerde applicaties Newsify en Reeder aan zich heeft gebonden. Er is echter een kaper op de kust: Digg Reader. De app die ooit een verzamelbak was van artikelen die iedereen leuk vond op het internet, is nu vernieuwd naar een app waarin je je eigen favoriete websites volgt.
Downloaden: Digg (gratis, universeel, iOS 5.0)

AG Weathertron iPhoneWeathertron – Vegen door het weer begint al bijna weer een bekend subgenre te worden binnen de weerapps. Solar Weather trapte ermee af: door naar beneden te vegen op het scherm, zie je aan de achtergrond hoe het weer verandert. Dat principe is ook geadopteerd door het Nederlandse YoWindow. Weathertron doet het net even anders. Je ziet de temperatuur, bewolking en neerslag op een dag meteen in één oogopslag. Je beweegt je vinger erover om te zien op welk tijdstip van de dag je precies zit.
Downloaden: Weathertron (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

AG SnelTrein iPhoneSnelTrein – Als het geen marketingstunt is, is het in ieder geval een gedurfde poging. De nieuwe iPhone-app SnelTrein wordt elke dag duurder, waarbij de gebruikers uiteindelijk bepalen hoeveel de app waard is. Is de zoveelste applicatie met treintijden die heisa waard? De app kiest voor een mooie visuele stijl en toont informatie die je het eerst moet weten groot in beeld. Maar het kiezen van nabije stations is onoverzichtelijk.
Downloaden: SnelTrein (flexibele prijs, iPhone 4S+, iOS 6.0+)

AG De Volkskrant iPhoneVolkskrant – De krantenapp van de Volkskrant is compleet vernieuwd. De app heeft een redesign gekregen en is voortaan universeel, zodat je één en dezelfde app op je iPhone en iPad kan gebruiken. Daarnaast is de app volgens de update-omschrijving sneller; de kranten worden 10 keer sneller geladen, belooft te ontwikkelaar. Het vernieuwde design houdt in dat we de krantenpagina’s voortaan in volledige schermweergave te zien krijgen, zonder navigatie onderaan het scherm. Ook nieuw: het rubriekenoverzicht waarmee je snel door de krant kan scrollen. Roep het overzicht op door te knijpen (pinchen) en blader door te vegen of kies direct een rubriek uit. Tik bijvoorbeeld op Binnenland, Uitgelicht of Economie en je krijgt meteen de overzichtpagina’s van die rubriek te zien.
Downloaden: Volkskrant (gratis, universeel, iOS 5.1+)

AG SkyDrive Pro iPhoneSkyDrive Pro – Microsoft heeft een nieuwe pro-versie van de SkyDrive-app uitgebracht, speciaal voor gebruikers met een Office 365-abonnement. De app biedt toegang tot je cloudopslag met daarin alle documenten die je in Office hebt bewerkt en opgeslagen. Daarmee is SkyDrive Pro een alternatief op de gewone SkyDrive-app die al enige tijd in de App Store beschikbaar is. Microsoft beschrijft SkyDrive Pro als een zakelijke versie van het ‘gewone’ SkyDrive.
Downloaden: SkyDrive Pro (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2017, 14:32
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.