iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Playr, Audiomux, Launcher en meer

Iedere week zet iCulture de nieuwste apps van het moment op een rij. Met deze week het teruggekeerde Launcher, Playr, Audiomux en meer.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoWe weten het: de lijst met nieuwe apps die iedere week op iCulture verschijnt kan best groot zijn. Het is hierdoor vrij makkelijk om soms een app over het hoofd te zien, terwijl je hem toch graag had gedownload. Daarom zetten we alle app-besprekingen van de week ieder weekend nog even op een rij in de rubriek App Gemist. Zo kun je op een vrije middag nog eens rustig al onze besprekingen er op naslaan en de leukste apps binnentrekken.

Playr

Je eigen iPhone-spel maken klinkt misschien heel ingewikkeld, maar in de praktijk kan het best meevallen. Met de nieuwe app Playr kun je namelijk makkelijk een eigen game in elkaar zetten, zonder dat daar een computer of programmeerkennis aan te pas komt. Je zet je eigen beelden in elkaar, plakt deze bovenop een beproefd spelconcept geïnspireerd door bijvoorbeeld Flappy Bird, en je kunt gelijk beginnen met spelen. Lees ons artikel over Playr.

Launcher

Vorig jaar stond hij al even in de App Store, maar door Apple’s sterke regelgeving werd hij verwijderd. Maar wees gerust: Launcher is vanaf deze week weer te downloaden in de App Store. Deze app zet een handige widget in het Berichtencentrum, waarmee je snelle knoppen naar apps, contacten en andere veelgebruikte iPhone-opties altijd binnen bereik hebt, Vanuit de bijbehorende app kun je volledig aanpassen welke knoppen er precies in Launcher worden getoond. Lees ons artikel over Launcher.

Adventures of Poco Eco

Missen jullie Monument Valley ook zo? Wij ook, maar gelukkig weet het nieuwe spelletjes Adventures of Poco Eco het gevoel van de geroemde iPhone-game weer een beetje terug te brengen. Dit 3D-spel laat je rondlopen in fraaie 3D-omgevingen, gebaseerd op een muziekalbum van iamyank. Daarmee is Poco Eco eigenlijk een interactieve cd. Lees ons artikel over Poco Eco.

Audiomux

Een beetje muzikant gebruikt de iPhone of iPad allang op slimme wijze, maar wist je dat je dat ook kunt via de Lightning-aansluiting? De nieuwe app Audiomux maakt dat mogelijk, en het is ideaal voor de grootste audiofans: via de Lightning-connector wordt namelijk de kwaliteit zo hoog mogelijk gehouden en heb je last van zo min mogelijk vertraging. Audiomux gebruikt Audiobus om het geluid van meerdere bestaande muziekapps op je Mac te combineren. Lees ons artikel over Audiomux.

Rop

Het nieuwe puzzelspel Rop is doodsimpel, maar tegelijk kneiterlastig. Op het scherm heb je abstracte stukken touw, waarvan je de uiteinden kunt rondslepen over een veld. Daarmee moet je de vorm op de bovenkant van het scherm namaken. Dat klinkt makkelijk, maar naarmate je verder komt worden de vormen steeds complexer en heb je steeds meer stukken touw. En dan moet je vaak creatief te werk gaan om de vorm alsnog te maken. Lees ons artikel over Rop.

Orby Widgets

Weten hoeveel geheugen er vrij is op je iPhone, of met welk IP je verbonden bent? Dat kun je zien in de nieuwe widgetverzameling in Orby Widgets. De app bevat widgets waarmee je ook snel muziek deelt, een telefoongesprek start en zelfs ziet hoe de processor van je iPhone aan het werk is. Lees ons artikel over Orby Widgets.

Hue Camera

De nieuwe, Nederlandse iPhone-app Hue Camera geeft aan iedere televisie speciale Ambilight-verlichting. Dit doet de app met behulp van je Philips Hue-lampen: je richt de iPhone-camera op het televisiescherm, waardoor de kleuren op het scherm worden geanalyseerd. Op basis hiervan verandert de kleur van je verlichting continu om de actie op het scherm te complementeren. Lees ons artikel over Hue Camera

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2015, 16:20
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.