Wundershine: fotolijst drukt zelf nieuwe foto’s af met app

Ben je uitgekeken op de foto's aan je muur? Wundershine heeft een foto-lijst met ingebouwde printer ontwikkeld, waarmee je vanaf je smartphone nieuwe foto's in de lijst kunt printen.

Wundershine_Reframe_and_Makerframe_and_PhoneHet is altijd leuk om mooie foto’s aan je muur te hangen om de ruimte een persoonlijk tintje te geven. Toch raak je na een tijdje vaak op ze uitgekeken en zou je ze graag eens afwisselen. Het Nederlandse team van Wundershine heeft een tweetal slimme fotolijsten bedacht, die het mogelijk maken om altijd te genieten van nieuwe foto’s en kunst aan je muur. Vanaf je smartphone of digitale camera kun je de foto’s direct in de lijst afdrukken, zonder dat je deze van de muur hoeft te halen.

Er zijn twee verschillende soorten Wundershine-lijsten: de Makerframe en Reframe. Deze zijn beide 43 centimeter hoog en breed en je hangt ze aan de muur met het metalen ophangsysteem aan de achterkant. De meest geavanceerde is de Makerframe. De lijst heeft een ingebouwde inktloze-printer die in verbinding staat met je smartphone via WiFi- of Bluetooth-verbinding. Met de bijbehorende app kun je foto’s die je in de lijst wilt zien in een wachtrij zetten. Door vervolgens een vel thermisch foto-papier in de lijst te stoppen, kun je eenvoudig je favoriete foto’s direct in de lijst printen. Het papier bestaat uit verschillende laagjes met kleurvormende moleculen, die door hitte worden omgezet in een kleurenfoto. Het systeem zorgt ervoor dat de foto altijd de juiste grootte heeft en zo perfect in het frame past. Met een volledig opgeladen accu kan de Makerframe vijftig prints maken.

Wundershine app iPhone 5sMet de app kun je de foto’s ook bijsnijden en gebruik maken van simpele sjablonen voor collages. De bestandsformaten die worden ondersteund zijn JPEG, PNG en GIF. Daarnaast mogen de foto’s in de app maximaal 5MB groot zijn, waardoor foto’s die in hoge-resolutie genomen zijn eerst verkleind zullen moeten worden. Er zal ook een E-Print Store in de app aanwezig zijn, waarmee je direct kunst of fotografie van bekende en aankomende kunstenaars kunt uitprinten of bestellen.

Naast de Makerframe is er ook de Reframe wissellijst. Deze heeft geen ingebouwde printer of netwerk-verbinding, maar geeft je nog altijd de mogelijkheid om gemakkelijk foto’s te verwisselen. Via de app kun je de afbeeldingen, die 23 bij 23 centimeter groot zijn, bestellen en in de lijst plaatsen.

Wundershine wissellijsten

Digitale foto’s worden vaak maar één keer gedeeld en raken daarna kwijt tussen allerlei onscherpe selfies, screenshots en andere plaatjes. Met de lijsten van Wundershine kun je deze mooie momenten weer tot leven brengen door ze aan je muur te hangen. Wil je een Makerframe of Reframe bestellen, dan zul je nog even geduld moeten hebben. De Reframe zal naar verwachting in de herfst geleverd worden. De Makerframe met ingebouwde printer laat nog tot begin 2016 op zich wachten. Je kunt wel alvast een pre-order plaatsen via de website, waarmee je 30% korting krijgt. Zo kost de Reframe nu €60 en betaal je €180 voor de Makerframe. De lijsten zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en naturel en worden geleverd met een gekleurde kartonnen opbergbox voor je oude, afgedrukte foto’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2015, 15:06
Categorie Accessoires
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.