iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag

App Gemist: Gossup, NOS FIFA WK 2014, Instagram en meer

In de App Gemist deze week geheimenapp Gossup die wordt gebruik om mee te pesten, de officiële WK-app van de NOS en nog veel meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NOS WK 2014 iPadElke zaterdag blikken we terug op de nieuwe, goede apps en updates die de afgelopen week de revue passeerden op iPhoneclub.nl en iPadclub.nl. Afgelopen week stond natuurlijk in het teken van de WWDC, van Apple’s presentatie van een reeks veelbelovende vernieuwingen in iOS 8. Het aantal apps dat we daardoor aan de tand voelden, is wat lager dan gebruikelijk. Maar dat wil niet zeggen dat er geen leuke applicaties tussen zitten.


bnrBNR – Radiozender en nieuwskanaal BNR heeft haar app voor de iPhone en iPad vernieuwd. De aanpassingen zijn eigenlijk alleen voor de iPhone bedoeldm waarin de applicatie nu een nieuwe nieuwsweergave laat zien. De kleine fototootjes en koppen voor artikelen zijn de deur gewezen en hebben plaatsgemaakt voor een hoofdverhaal met grote foto, gevolgd door berichten met duidelijke koppen en grotere foto’s. Wie de app gebruikt om actualiteiten te beluisteren, zal ook verbeteringen merken.
Downloaden: BNR (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Mobiel bankieren iPhone INGING Bankieren – ING Bankieren is bijgewerkt naar versie 2.4. De appupdate voor de iPhone en iPad maakt het mogelijk om je beleggingen bij de bank te bekijken. Volgens de bank was het ‘een van de top 5 wensen’ van gebruikers van de applicatie. Als klant heb je inzicht in de inhoud en de waarde van je beleggingsportefeuille, het saldo van de beleggingsrekening en het ongerealiseerde rendement.
Downloaden: ING Bankieren (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG NOS FIFA WK 2014 AppFIFA WK 2014 – Alle goals van alle wedstrijden, gefilmd vanuit alle hoeken van het veld. En statistieken van spelers, balbezit, duels en kaarten tijdens de wedstrijd. Dat is wat de publieke omroep NOS aanbiedt in de speciale FIFA WK 2014-app die nu voor de iPhone, iPad en Android is uitgebracht. De gratis applicatie wil het ultieme tweede scherm worden voor tijdens de voetbalwedstrijden, maar die functies komen 10 juni vrij. Nu tref je in de applicatie informatie over de speelsteden, het wedstrijdschema en informatie over de teams.
Downloaden: FIFA WK 2014 (gratis, universeel, iOS 7.0+)

InstagramInstagram – Instagram staat bekend als een app met fotofilters, maar in de nieuwste update schuiven ze meer op richting een fotobewerker. De app heeft 10 nieuwe bewerkingstools gekregen, waarmee je bijvoorbeeld contrast, helderheid en verzadiging van een foto kunt aanpassen. Dit doe je door een schuifknop te verplaatsen, die bij elke fotobewerkingstool aanwezig is. Hoe verder naar rechts, hoe heftiger het fotofilter wordt toegepast. En als je twee keer op een filter tikt, wordt de filtersterkte aangepast. De fotofilters van Instagram zijn daarmee instelbaar: je kunt kiezen voor een subtiel of een dramatisch effect.
Downloaden: Instagram (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

C1000 iPhone iPadC1000 – De C1000 slinkt in Nederland. Sinds de supermarktketen in 2012 werd overgenomen door Jumbo, zijn veel vestigingen inmiddels Jumbo-panden of zijn ze verkocht aan andere supermarktketens als Plus. Met nog 218 winkels resterend, staat de iPhone- en iPad-app van C1000 in ieder geval niet stil. Je kan er voortaan boodschappen in bestellen om zelf op te halen. Het gaat daarbij om specifieke boodschappen: barbecue- en gourmetpakketten die je zelf samenstelt uit vleesproducten, schotels en stokbroden bijvoorbeeld.
Downloaden: C1000 (gratis, universeel, iOS 7.0+)

The Test Fun for Friends iPhone iPadThe Test: Fun for Friends – Hij staat opeens fier op nummer 1 in de App Store. Maar komt The Test: Fun for Friends (in het Nederlands) echt uit het niets? Nou, niet helemaal. Ten eerste is het gemaakt door Lotum, de ontwikkelaar achter het razend populaire iPhone-spelletje 4 Plaatjes 1 Woord. Ten tweede gaat het verder op de succesvolle formule van het inmiddels verdwenen flirtspel Test for Friends. En ten derde zetten we nu uiteen waarom The Test nog leuker is dan ten tweede.
Downloaden: The Test: Fun for Friends (in het Nederlands) (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Sleep Cycle alarm clockSleep Cycle alarm clock – Sleep Cycle zoekt een van de leukste gadgets voor in huis op. In een nieuwe update van de slaap- en wekkerapp kan je wakker worden met licht van de Philips Hue-lampen. Sleep Cycle spoort de lamp(en) aan om rustig aan feller te worden, zodat je wakker wordt met een kunstmatige zonsopgang. De populaire applicatie gaat nu ook slimmer om met de batterij van de iPhone. Als die bijna op is, heeft Sleep Cycle een alternatief alarm.
Downloaden: Sleep Cycle alarm clock (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

tinderTinder – Tinder een vunzige, vlezige app om louter seksdates mee te scoren? Dat ziet oprichter Sean Rad niet zitten, vertelt hij aan TechCrunch. Daarom introduceert de ‘kennismakingsapp’ nu Momenten, een nieuwe eigenschap die aan de stories van Snapchat doet denken. Voortaan kan je in Tinder foto’s kiezen die een stukje van jezelf laten zien. De foto wordt uitgestuurd naar al je matches en die kunnen de foto vervolgens goedkeuren of wegswipen, net zoals je dat bij andere personen doet in de app.
Downloaden: Tinder (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Gossup iPhone app icoonGossup – Ouders en scholen in Noord-Holland zijn boos. De iPhone-app Gossup wordt door scholieren massaal gebruikt om andere scholieren en docenten te pesten, schrijft De Telegraaf vandaag. In de applicatie kan je anoniem berichten over een bepaalde plek schrijven die voor iedereen op de plek zichtbaar zijn, zoals bijvoorbeeld: een middelbare school. Het levert flinke pesterijen en zwartmakerij op. Volgens De Telegraaf hebben verschillende scholen in de omgeving van Haarlem ouders schriftelijk verzocht om de app te verwijderen op de telefoon van hun kinderen. Het Haarlemse Coornhert Lyceum wil zelfs in gesprek met Apple om de app uit de App Store te laten verwijderen. Wat is Gossup, hoe populair is de app en wat haalt verwijdering uit de App Store uit? Gossup zelf reageert.
Downloaden: Gossup (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG D-Day Hour by Hour iPadD-Day Hour by Hour – Bevrijdingsdag vierden we al op 5 mei, maar er is nóg een belangrijke dag voor mensen die de Tweede Wereldoorlog op de voet volgen: D-Day. Aanstaande vrijdag 6 juni is het zeventig jaar geleden dat D-Day plaatsvond, de bevrijding van Europa van de Nazi-troepen. In D-Day Hour by Hour kun je op de iPad alles nog eens meebeleven.
Downloaden: D-Day Hour by Hour (€4,49, iPad, iOS 7.0+)

National-Geographic-lezen-op-iPad1Nieuw leesvoer op iPad – Het blijft een mooi fenomeen: hoe tijdschriften en kranten aanpassingen doen speciaal voor lezers op de iPad. In de afgelopen week zagen we drie nieuwe initiatieven langskomen die we in dit artikel uitlichten. De Nederlandse uitgave van National Geographic is nu verrijkt met beelden en video’s, het Vlaamse Humo heeft een grondig vernieuwde app en De Telegraaf biedt een speciaal WK 2014-katern op de iPad.
Lees het volledige artikel op iPadclub

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.