Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Speed 2 maakt van iPad snelheidsmeter voor in de auto

Speed 2 is een alternatief dashboard voor in je auto met een snelheidsmeter, kompas en kilometerteller. Boven in beeld is ruimte voor een grote Google Maps-kaart zodat je ziet waar je rijdt.

Speed 2 snelheidsmeter voor iPadDe grote vraag is: hoe ga je bij een app als Speed 2 de iPad vastzetten op het dashboard van je auto? Om je bijrijder de tablet nou de hele tijd vast te laten houden is ook zoiets… Toch is Speed 2 een noemenswaardige iPad-applicatie. De toepassing combineert de snelheidsmeter van je auto met een kilometerteller, een kompas en een Google Maps-plattegrond groot in beeld. Zo zie je niet alleen hoe hard je rijdt, maar ook waar je rijdt. Desgewenst kan je een snelheidsalarm op de app instellen die afgaat als je te hard rijdt.


Bij elkaar opgeteld doet Speed 2 er alles aan de batterij van je iPad gevaarlijk snel leeg te slurpen: het berekent aan de hand van je locatie je snelheid, het maakt verbinding met internet om Google Maps te laden en het verbruikt de nodige energie om het scherm de hele tijd actief te gebruiken. Het is dus raadzaam behalve een standaard, ook een oplaadmogelijkheid voor je iPad in de auto te improviseren. Speed 2 opties iPadJe hebt dan wel een instrument waarmee je in ieder geval handig gereden kilometers kan bijhouden en waarmee je kan zien hoe je door die ingewikkelde nieuwbouwwijk moet rijden.

Speed 2 is geen navigatiesysteem. Je ziet je huidige locatie op Google Maps, maar kan vreemd genoeg geen eindpunt van je route instellen om te zien volgens welke lijn je het beste kan rijden. Het ontbreekt dus ook aan steminstructies die je naar je bestemming helpen. Daar is de prijs ook naar.

De interface van Speed 2 is lekker simpel gehouden. Met een veeg onderin beeld roep je de opties op. Daarin kan je de snelheidsmeter in kilometer per uur zetten, kan je vasthouden aan het ware of het magnetische Noorden in het kompas en reset je eenvoudig de kilometerstand. Dat wil zeggen: als de iPad in je auto een beetje onder handbereik is.

Downloaden: Speed 2 (€2,39)

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.