iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Eredivisie Live Pingel, Reuters, Battery Activity+ en meer

Je iPhone-batterijstatus checken met Battery Activity+, voeding op allergieën checken met Fooddler en meer nieuwe iPhone-apps in App Gemist.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

pingel icoonIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week zien of je allergisch bent voor een bepaald voedingsproduct met Fooddler, je voetbalkennis testen met Pingel, dieven fotograferen met Big Brother Camera Security en meer.

AG Eredivisie Live Pingel iPhonePingel – Pingel is een nieuwe voetbalgame van Eredivisie Live en de VriendenLoterij, waarmee je kunt laten zien hoeveel kennis jij van voetbal hebt. Je speelt 1-op-1 tegen je vrienden, waarbij de twee spelers dezelfde voetbalvragen krijgen voorgelegd. Degene die de meeste antwoorden goed heeft, wint het potje. Heb je allebei dezelfde score, dan wint degene die het snelst de antwoorden heeft ingevuld. Simpeler kan het niet. Zodra je de app installeert kun je inloggen met je Facebook-account of ervoor kiezen om een account aan te maken op basis van je e-mailadres.
Downloaden: Pingel (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG Pinblog iPhonePinblog – Met applicaties als Foursquare en Facebook check je overal in en voor iedereen die je maar wilt volgen. Daardoor kán je misschien niet meer van de sociale netwerken op aan om leuke locaties te vinden. Immers: in de lokale supermarkt en de eigenlijk niet al te goede snackbar om de hoek wordt ook gewoon ingecheckt, hoewel dat voor iedereen anders zal zijn. Pinblog maakt het inchecken op locaties hoe dan ook gericht. Het idee is dat je op locaties incheckt die je echt de moeite waard vindt, en die deelt met vrienden en familie.
Downloaden: Pinblog (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG 10K Pro iPhone10K Pro – Zodra het weer beter wordt, is het tijd om te gaan hardlopen. Twaalf weken heb je maar nodig om van een wandelende hark te veranderen in een snelle atleet die 10 kilometer aan één stuk rent. De app 10K Pro gaat je daarbij helpen. De app is geschikt voor nieuwe hardlopers en voor mensen die al een 5K achter de rug hebben. Je gaat drie dagen per week trainen, waarbij de afstand langzaam wordt opgebouwd, zonder dat je meteen tegen blessures aanloopt.
Downloaden: 10K Pro (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

AG Big Brother Security Camera iPhoneBig Brother Camera Security – iPhone-applicatie Big Brother Camera Security is wederom in de App Store verschenen. In 2011 verwijderde Apple de app, omdat de ontwikkelaar gebruikte pincodes anoniem openbaar had gemaakt om inzage te geven in vaak gebruikte wachtwoorden. Big Brother Security stuurt je via e-mail een foto gemaakt met de frontcamera als iemand probeerde je iPhone met een fout wachtwoord te ontsleutelen. Ook de gps-locatie waar de foto is gemaakt wordt met je gedeeld.
Downloaden: Big Brother Camera Security (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Battery Activity Plus iPhoneBattery Activity+ – Als je een beetje nauwkeurig op de hoogte wil blijven van de batterijstatus van de iPhone, activeer je al snel het zichtbare batterijpercentage in de statusbalk van de telefoon. Maar daarmee kan je nog geen inschatting maken hoe lang je nog te gaan hebt als je de iPhone op een bepaalde manier gebruikt. De nieuwe iPhone-app Battery Activity+ is goedkoop te downloaden en laat allerlei hypotheses zien. Hoelang doet je telefoon zonder 3G? Met navigatie aan? De app geeft bovendien besparingstips.
Downloaden: Battery Activity+ (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

AG Podio iPhonePodio – De zakelijke projectmanagement-app Podio is nieuw leven in geblazen op de iPhone en iPad met een volledig nieuwe applicatie. Die is als versie 4.0 van de oude applicatie te downloaden, maar het is lastig die er nog in te herkennen. De Nederlandstalige toepassing is strakgetrokken met enkel hoekige vormen, een licht maar zakelijk blauw en is verder vooral wit. De applicatie kan ook in de landscape-modus van de telefoon gebruikt worden en de app is geoptimaliseerd voor VoiceOver, de iPhone-modus voor slechtzienden.
Downloaden: Podio (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Home Maintenance iPhoneHome Maintenance – Heb je kinderen? Huisdieren? Een garage? Zolder? Ben je creatief? Milieubewust? Zuinig? Het zijn allemaal vragen die de iPhone-app Home Maintenance by BrightNest je voorlegt voordat je jezelf kan storten op ruim duizend tips om je woning (en tuin) mee te verfraaien, onderhouden en schoonmaken. De applicatie biedt de tips inclusief stappenplannen aan als kaartjes waar je doorheen kan scrollen. Tips die je bevallen, kan je favorieten en zelfs aan een datum toewijzen om dan te doen.
Downloaden: Home Maintenance by BrightNest (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Vrede2013 Utrecht iPhoneVrede2013 – De stad Utrecht viert de driehonderdste verjaardag van de Vrede van Utrecht in 2013. De stad, gemeente en provincie Utrecht hebben de handen ineen geslagen met ontwikkelaar Frismedia voor de nieuw uitgebrachte iPhone-app voor het evenement. De applicatie Vrede2013 gedraagt zich als een agenda waarbij je verticaal door de evenementen kan scrollen en met foto’s aangeduid ziet wat er zoals is te doen in het teken van de vrede. Bij elk evenement zie je tweets die je als favoriet kan markeren.
Downloaden: Vrede2013 (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG Chat for GTalk iPhoneChat for GTalk – Shape, de ontwikkelaar achter de bekende chatapplicatie IM+ Pro op de iPhone, heeft een nieuwe app uitgebracht, speciaal voor Google Talk. In Chat for GTalk kan je kiezen uit meerdere thema’s voor je chatomgeving en gespreksgeschiedenis wordt online opgeslagen zodat je berichten later terug kan lezen. Dat kan bovenaan een conversatie met aparte knoppen voor dag, week, maand en jaar. Daarnaast verstuurt de app voortdurend push en hoef je dus niet om de haverklap opnieuw in te loggen.
Downloaden: Chat for GTalk (€2,69, iPhone, iOS 4.3+)

AG Sterrenkijken iPhoneSterrenkijken – Woensdag 20 maart is het startschot van de astronomische lente, en dus is het niet geheel toevallig dat de app Sterrenkijken uitgerekend deze dag is uitgekomen. De applicatie voor iPhone en iPad geeft je elke dag een korte beschrijving met wat je die nacht aan de sterrenhemel kan zien. Je krijgt desgewenst een pushbericht voor hemelverschijnselen of astronomische nieuwsberichten en ziet aanvullende informatie onder knoppen.
Downloaden: Sterrenkijken (€0,89 ter introductie, universeel, iOS 5.0+)

AG Reuters iPhoneReuters – De nieuwsdienst Reuters heeft een nieuwe app voor de iPhone en iPad uitgebracht. De internationale tegenhanger van de Nederlandse ANP, brengt het laatste nieuws zo snel mogelijk. Dat geldt nu ook voor de applicatie van Reuters. Die legt in alles de nadruk op snelheid. Na een openingsanimatie zie je de artikelen als blokken in beeld zoeven. Met een balk rechtsboven zie je bovendien het aantal nieuwe nieuwsberichten aangegeven dat je met een druk in het overzicht zet. Verder kan je op allerlei manieren door nieuws vegen.
Downloaden: Reuters (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Parcel 3.0 iPhoneParcel – De applicatie Parcel, waarmee je de status van te verzenden en ontvangen pakketjes kan traceren, is volledig in het nieuw gestoken op de iPhone en iPad. De toepassing heeft een nieuwe interface die refereert naar de kleuren van een doos. Daarnaast kan je eenvoudig schakelen tussen alle verzendingen en actieve verzendingen en onthoudt de app beter van welke verzendmaatschappijen je gebruik maakt. Sinds afgelopen najaar worden ook Nederlandse bestellingen van bijvoorbeeld DHL, PostNL en UPS geregistreerd.
Downloaden: Parcel (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Fooddler iPhoneFooddler – Er is een nieuwe Belgische boodschappenscanner verkrijgbaar voor de iPhone, met een weer net iets andere insteek. Eerder al toonde Nederlandse varianten Boodschapp en Foodhouse voedingswaarden en liet Superwijzer zien of je eten wel dier- en milieuvriendelijk tot stand kwam. Fooddler toont een tabel met cijfers van 1 tot 5 hoeveel er van een bepaalde voedingswaarde in een product voorkomt, maar geeft daarnaast ook een waarschuwing als je het niet mag eten of drinken vanwege je allergie.
Downloaden: Fooddler (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 18:56
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.