Appfestival Appril start op 2 april met debat over nieuwsapps NOS, NU.nl en DNP

Het appfestival Appril gaat op 2 april van start met een discussie tussen appnieuwsmakers NOS, NU.nl en DNP. Alledrie hebben een ander businessmodel en andere ervaringen met de invloed van apps.

appril festivalAppril staat in de startblokken. Vanaf 2 april gaat het festival rond apps van start in Pakhuis de Zwijger, waar drie mediaexperts vertellen hoe apps hun wereld hebben veranderd. Lara Ankersmit (Hoofd Nieuwe Media NOS) vertelt over het appbeleid van de NOS, Brechtje de Leij (Senior Productmanager Mobile Sanoma Media) vertelt over de ‘mobile first’ strategie van Nu.nl en Jan-Jaap Heij (directeur en mede-oprichter DNP) praat over De Nieuwe Pers. De drie apps van NOS, NU.nl en DNP zijn al uitvoerig besproken op iPhoneclub, maar wat is er interessanter dan de drie mensen achter deze apps eens persoonlijk te ontmoeten en ze vragen te stellen?

Alledrie delen ze content op een andere manier, vertellen over leermomenten en hebben andere ervaringen hoe apps hun manier van werken hebben veranderd. Er zijn nog kaartjes verkrijgbaar voor de openingsdag met als thema ‘Expeditie Delen: Apps zijn de nieuwe media’.

Nadat de drie sprekers hun visie hebben gegeven over de invloed van apps op het medialandschap volgt een debat, waarin de verschillen nog duidelijker naar voren komen. Het publiek zal daarbij betrokken worden. De openingsdag van Appril begint op 2 april om 12:30 uur en eindigt met een borrel tot 18:00 uur.

appril opening

Disclaimer: Appril wordt georganiseerd door een niet-commerciële stichting, Stichting Appril. iCulture heeft dan ook geen commerciële banden met de organisatoren van Appril, maar is wel fan van het festival en zal in april regelmatig verslag doen van de activiteiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2013, 12:39
Categorie Round-up
Onderwerp appril

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.