iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: bunq, GTST Meerdijk, One Button Travel en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals GTST Meerdijk, bunq, Sago Mini Superheld en meer.

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Sago Mini Superheld

Terwijl ze met een blauw konijn door de stad vliegen, kunnen kinderen leren hoe ze problemen oplossen en met andere mensen omgaan. Sago Mini Superheld is het zestiende deel in de Sago-serie, en kenmerkt zich wederom door de kindvriendelijkheid. Geen in-app aankopen dus, maar gewoon een leuk spel met een leerzame boodschap. Lees meer over Sago Mini Superheld.

One Button Travel

Volg een mysterieus verhaal in One Button Travel, een mix tussen een game en interactief boek. De grafische stijl komt prachtig tot zijn recht op het scherm van je iPhone, terwijl je een gesprek voert met een fictief personage. One Button Travel schijnt alleen wel regelmatig last te hebben van bugs en crashes, dus denk daar goed over na voordat je het spel koopt. Lees meer over One button Travel.

Go! Go! CommanderVideo

De App Store stroomt over van de endless runners, maar als Commmander Video de hoofdrol speelt trekken we graag onze renschoenen weer aan. In Go! Go! CommanderVideo draait alles om snelheid, en jouw vaardigheid om zo lang mogelijk te kunnen rennen. Het leuke aan deze game is dat je hem helemaal gratis kunt downloaden en spelen, zonder in-app aankopen. Het enige gevolg van dit prijskaartje is dat er een kleine reclamebalk in het hoofdmenu te vinden is. Lees meer over Go! Go! CommanderVideo.

Airfeed for Twitter

In een appreview bespraken we deze week Airfeed for Twitter, een app voor de Apple TV waarmee je jouw Twitter-tijdlijn op TV kunt zetten. Het gaat hier niet om een officiële app, en dat merk je aan een paar kleine slordigheidjes. Zo kun je vanaf de Apple TV bijvoorbeeld niet reageren op tweets, en klopt ook de volgorde van de tweets niet altijd helemaal. Omdat Twitter echter nog geen eigen Apple TV-app gemaakt heeft, is dit voorlopig de beste manier om je tweets op het grote scherm te zien. Lees meer over Airfeed for Twitter.

bunq

Nederland heeft er een nieuwe bank bij in de vorm van bunq. De bank wil zich onderscheiden van de gevestigde banken door het onderling betalen zo gemakkelijk mogelijk te maken, met een uitgebreide en mooie app. Omdat de bank nog maar net begonnen is, kun je er nu nog slechts betaalverzoeken mee afhandelen. Later volgt de rest. Hierdoor zou je bunq bijvoorbeeld als extra bank erbij kunnen nemen. Lees meer over bunq.

Star Wars: Galaxy of Heroes

Episode 7 van Star Wars draait bijna in de bioscoop, en dus is het martketingoffensief op alle fronten losgebarsten. Dat betekent bijna iedere dag een nieuwe trailer of reclamespot, maar ook een nieuwe free to play game in de App Store. In Galaxy of Heroes krijg je een bekend personage uit het Star Wars-universum onder de knoppen, waarmee je vervolgen de strijd aangaat in zogenaamde turn based gevechten. Om beurten aanvallen dus, uiteraard volledig in de stijl van Star Wars. Lees meer over Star Wars: Galaxy of Heroes.

Beamer 3.0

Beamer 3.0 is een mooie Mac-app van Nederlandse bodem. Met Beamer kun je in een handomdraai films en video’s naar je Apple TV en Google Chromecast sturen. De app ondersteunt zo’n beetje alle populaire videoformaten en heeft ook handige opties om ondertiteling toe te voegen. Beamer 3.0 gebruiken is heel makkelijk: sleep simpelweg het videobestand in de app, kies Apple TV of Chromecast en begin met kijken. Lees meer over Beamer 3.0.

Beamer 3.0 is verkrijgbaar op de website van Beamer.

Koekoek TV

YouTube is een bron voor leuke en leerzame kindervideo’s, maar staat ook vol met content die niet geschikt is voor jongere kijkers. Om kinderen zonder toezicht naar YouTube te laten kijken is Koekoek TV gemaakt, een iOS-app die al jaren erg populair is. Vanaf deze week maakt de video-app ook de overstap naar de Apple TV, waar een YouTube-achtige app natuurlijk goed tot zijn recht komt. Bovendien is de indeling van de app op een groot tv-scherm erg overzichtelijk, zodat zelfs kinderen zelfstandig hun favoriete filmpjes kunnen kiezen. Lees meer over Koekoek TV.

GTST: Meerdijk

Fans van Goede Tijden, Slechte Tijden opgelet! In deze nieuwe iOS-app kun je Meerdijk, het dorp waarin de serie zich afspeelt, op eigen houtje ontdekken. Ga op avontuur en kom alle personages uit de serie tegen, terwijl je puzzels oplost die betrekking hebben tot het verhaal in de serie. Een leuke app/game voor fans van GTST dus. Lees meer over GTST: Meerdijk.

HabitBull

Stoppen met roken? Meer gaan sporten? Vaker afspreken met je vrienden? Je kent die voornemens wel om iets niet meer te doen of er juist mee te gaan beginnen. Om slechte gewoontes af te leren of nieuwe de normaalste zaak van de wereld te maken, is er nu de app genaamd HabitBull. De app is gemaakt door een klein Londens bedrijfje met een Belgische mede-eigenaar en was al een tijdje beschikbaar voor Android. Nu is de app ook beschikbaar voor iOS, waardoor ook iPhone-gebruikers een beter mens kunnen worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2015, 15:49
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.