Heroes of Loot: actievol rollenspel van Nederlandse ontwikkelaar

Het Nederlandse indiespelletje Heroes of Loot combineert elementen van traditionele rollenspel met een snelle ruimtevlieggame.

Heroes of Loot teaserHet Nederlandse Orange Pixel heeft een nieuw spelletje in de App Store uitgebracht. Heroes of Loot is een traditioneel rollenspel waarin je steeds dieper een kerker induikt, maar dan met een actievolle twist. Op sommige momenten lijken er honderden vijanden op je af te rennen, die je alleen met het slingeren van zoveel mogelijk zwaarden en spreuken kunt verslaan. In het begin prima te overzien, maar uiteindelijk moet je behendige manoeuvres maken zodat je niet geraakt wordt.


Door de actievolle aanpak voelt Heroes of Loot misschien nog wel meer als een oud ruimteschietspel. Toch zijn er de nodige elementen van oude rollenspellen: je aanvallen worden krachtiger naarmate je in level groeit, met verzameld geld kun je upgrades kopen en tijdens het spelen vind je de nodige magische aanvallen gevechten makkelijker maken.

De tocht dieper de kerkers in kan op sommige momenten wat gaan vervelen, maar Orange Pixel probeert variatie te bieden door speciale deuren op sommige verdiepingen te verbergen. Loop hier naar binnen en je krijgt een opdracht om bijvoorbeeld bepaalde monsters te doden of specifieke voorwerpen te vinden.

Heroes of LootHeroes of Loot 2

Heroes of Loot genereert iedere keer totaal willekeurige gebieden en voorwerpen om te vinden. Hierdoor zal geen speelsessie exact hetzelfde zijn. Dat is misschien ook wel fijn, want als je sneuvelt mag je weer helemaal opnieuw beginnen met vechten, opdrachten vervullen en levellen.

Fans van Orange Pixel (Meganoid 2, Gunslugs) zal de stijl van Heroes of Loot bekend voorkomen. Ook dit is een oud ogend spelletje, dat veel sneller beweegt en gespeeld dient te worden dan oude Nintendo-spellen. Het is dan ook bijzonder dat de game – ondanks zijn retrostijltje – heerlijk soepel aanvoelt.

Downloaden: Heroes of Loot (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 september 2013 om 17:24
Onderwerp
Categorie
Games
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.