iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Air Keyboard, YouTube Capture, Moxtra en meer

Productieve iPad-apps vooral deze week in de App Gemist: YouTube Capture, Calendars by Readdle, online vergaderen met Moxtra en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Path On tekst krullen op foto'sElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week video’s uploaden met YouTube Capture, online vergaderen met Moxtra, je iPad als toetsenbord gebruiken en meer.


Path On – Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar samen? Path On is een leuke nieuwe app voor de iPad en iPhone waarin je beide naar voren kan brengen: foto en tekst. Het grappige en bijzondere aan de applicatie is dat je tekst op een geheel eigen manier kan vormgeven. Je tekent letterlijk de lijn uit waarin je de tekst wilt hebben staan, en dat geeft de applicatie meteen iets creatiefs.
Downloaden: Path On (€1,79, universeel, iOS 5.1+)

NASA App – De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft haar applicatie voor de iPhone en iPod touch vernieuwd en daarmee ook de app geoptimaliseerd voor de iPad. Met de NASA App kan je nu lezen over de missies van de organisatie, het laatste nieuws lezen en natuurlijk veel en mooie grote foto’s bekijken. De foto’s worden door in hogere kwaliteit weergegeven dan ooit tevoren in de applicatie.
Downloaden: NASA App (gratis, universeel, iOS 5.0+)

My BIC Notes – Misschien wel ‘s werelds bekendste pennenmaker heeft een gloednieuwe applicatie uitgebracht voor de iPad waarin je kan schrijven en tekenen met je vinger of en stylus. De applicatie is misschien niet heel bijzonder tegenover het grote aanbod van schrijfapps dat er al is, maar hij charmeert in ieder geval met zijn prijsstelling: My BIC Notes is gratis te downloaden en te gebruiken.
Downloaden: My BIC Notes (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Air Keyboard – De applicatie Air Keyboard maakt het al een tijdje mogelijk om je iPad als toetsenbord en muis voor je pc of Mac te gebruiken. De app laat je een volledig laptoptoetsenbord zien, met op de gebruikelijke plek daaronder een trackpad. Je kunt ook kiezen uit de nodige alternatieven, waaronder een toetsenbord speciaal voor games en een ander voor je mediaspelers. Heb je een zeer specifieke reden waarom je Air Keyboard wil gebruiken, dan kun je ook een eigen toetsenbord ontwerpen.
Downloaden: Air Keyboard (€0,89, iPad, iOS 5.0+)

Calendars by Readdle – Ontwikkelaar Readdle vestigt zich meer en meer als een belangrijke speler op het gebied van zakelijk te gebruiken apps op de iPad. Na het uitstekende Documents by Readdle, waarin je documenten uitwisselt tussen je iPad en allerlei online opslagdiensten zoals Dropbox, heeft ze ook een gratis agenda-app uitgebracht. Calendars by Readdle legt zich vooral toe op sycnhronisatie met Google Calendar, de agenda-toepassing van de zoekgigant. Dat betekent dat gedeelde afspraken simpel in je agenda komen te staan.
Downloaden: Calendars by Readdle (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Moxtra – Moxtra is een app voor de iPad en iPhone die bestaat uit twee delen. Met het ene nodig je mensen voor een langere termijn uit voor een map en kan iedereen aantekeningen maken op de documenten erin. Met de andere functie start je een audiovergadering. Je kan dan gratis een conference call houden met andere gebruikers terwijl je documenten voorlegt en daarop gezamenlijk aantekeningen maakt. Daarna worden de documenten teruggegeven aan de initiator. De ambitieuze applicatie is nu voorzien van pushberichten.
Downloaden: Moxtra (gratis, universeel, iOS 5.0+)

YouTube Capture – YouTube heeft haar applicatie YouTube Capture voor de iPad uitgebracht. Dat is de aparte applicatie van Google’s videodienst waarmee je video’s kan maken en uploaden naar de website – iets wat niet mogelijk is in de andere YouTube-app. Vanuit de applicatie kan je achtergrond-muziek onder je video zetten en kan je kleuren van je opname bijschaven. Tijdens het filmen kan je eveneens profiteren van de autostabilisatie van YouTube Capture, die ervoor zorgt dat je beeld minder trillerig op de website terecht komt.
Downloaden: YouTube Capture (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Little Things ForeverApple heeft het schattige puzzel-/zoekspelletje Little Things Forever uitgeroepen tot App van de Week. Dit betekent dat je de game een week lang gratis uit de App Store kunt downloaden. In Little Things Forever zoek je naar voorwerpen die zitten verstopt in een mozaïek gemaakt van heel veel kleine dingetjes, die samen weer een groter plaatje vormen.
Downloaden: Little Things Forever (gratis, normaal €2,69, universeel, iOS 4.3+)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.