iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Aangifte, Contaqs, Stievie en meer

Next, Budgt, Haze en WeatherTable: nieuwe simplistische iPhone-apps voor weer en financiën. Leuk - en we hebben nog meer apps voor je.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Minimalistische weer-apps header WeatherTableIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week een handvol minimalistische apps op het gebied van weer en financiën en veel televisie-apps voor Nederland en België.


AG Depart iPhoneDepart – Je bent thuisgekomen en wil meteen je muziek via AirPlay horen op het moment dat je binnenstapt. Je komt aan op je werk en wil automatisch inchecken op Foursquare zodat je echt eens een keer burgemeester van die plek wordt. Of moet je favoriete nieuwssite al geladen zijn als je aankomt op je locatie? De iPhone-app Depart kan zulke acties regelen. De applicatie houdt je locatie bij en kan acties van andere applicaties triggeren – af laten gaan – als je bent aangekomen
Downloaden: Depart (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

AG Daedalus Touch iPhoneDaedalus Touch – Daedalus Touch heeft een update gekregen, waarbij de teksteditor voor de iPad de sprong heeft gemaakt naar de iPhone. Ook worden de teksten die je intikt voortaan gesynchroniseerd via iCloud. De app is genoemd naar de Griekse mythologische held Daedalus, uitvinder en architect. Maar laat je niet afschrikken door de ‘dure’ naam: deze teksteditor is niet alleen bedoeld om verheven poëzie te schrijven. Je kunt er ook gewoon je boodschappenlijstje mee maken. Daedalus Touch werd bijna twee jaar geleden uitgebracht als iPad-app met als belangrijkste eigenschappen een uiterlijk met stapels papiertjes, navigatie met veegbewegingen en talloze handige functies.
Downloaden: Daedalus Touch (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

AG Veronica Plus iPhoneVeronica+ – De Nederlandse televisiezender Veronica heeft een tweede scherm-app uitgebracht voor de iPhone en iPad. In de applicatie kan je een televisiegids van de zender raadplegen en er zijn interactieve elementen waarop je kan inspelen tijdens uitzendingen. Veronica+ geeft bij introductie drie voorbeelden van interactiviteit die je kan verwachten. Dingen als: ‘Wie is je favoriete personage uit Big Bang Theory? Raad de waarde van een veiling in Hardcore Pawn en check de leukste tweets bij Two and a Half Men’. Daarnaast kan je previews bekijken lees je over de aflevering die langskomt.
Downloaden: Veronica+ (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Plantifier iPhonePlantifier – Wat is de kortste weg om te achterhalen welke plantensoort je ziet? Plantifier is een nieuwe iPhone-app van de website MijnTuin.org en kan het antwoord op die vraag zijn. Met de Belgische applicatie maak je een foto van de plant die je ziet. De foto wordt voor de voeten geworpen van de gebruikers van de website en zij kunnen antwoorden aandragen over de plant of bloem die je ziet. Zo ben je een stuk dichterbij het plaatsen van de flora in je eigen tuin.
Downloaden: Plantifier (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Shopkortingscode.nlShopkortingscode.nl – De nieuwe iPhone-app Shopkortingscode.nl kan je helpen net wat minder uit te geven bij winkels en webwinkels. De applicatie is gebaseerd op de gelijknamige website die al tijden speciale kortingscodes van winkels op rij zet en beschrijft. Die website is nu overgezet naar een iPhone-app, waarin je in het hoofdscherm de laatste kortingscodes ziet en ook een pagina hebt om alle kortingscodes per winkel te bekijken.
Downloaden: Shopkortingscode.nl (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Haze iPhoneDrie minimalistische weer-apps: Haze, WeatherTable en Sky – Met een beetje nuchter verstand zou je zeggen dat een minimalistische weer-app waarin op informatie wordt beknibbeld, niet zo’n goed idee is. Toch loopt de App Store over van de weerapplicaties die soms niet uit meer bestaan dan de huidige temperatuur, de maximumtemperatuur op een dag en een fraaie kleurovergang op de achtergrond. Haze, Sky en WeatherTable zijn drie recent uitgebrachte weer-apps die minimalisme toepassen op verschillende manieren. In allemaal vind je niet alle weergegevens van uitgebreide apps als Live Weer of Weerplaza, maar een selectie van informatie. De een doet het beter dan de ander.
Downloaden: Haze (€0,89 ter introductie, daarna €2,69, iPhone, iOS 6.0+)
Downloaden: WeatherTable (€1,79, iPhone. iOS 4.3+)
Downloaden: Sky – Minimal Weather (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG BeamApp iPhoneBeamApp – Je bekijkt een website met een vreselijk specifieke URL op de iPhone maar mist Flash. Dan wil je hem snel doorsturen naar de Mac. Je vindt een telefoonnummer. Dan wil je hem snel doorsturen naar de iPhone. Je zet een route langs verschillende steden uit op de desktop. Dan wil je die hebben in de iPhone. Er is een nieuwe toepassing voor iPhone en Mac die het voor je kan regelen: BeamApp. Onder het mom ‘Stop sending emails to yourself’ is de app voor beide platformen gratis te downloaden.
Downloaden op iPhone: BeamApp (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Contaqs iPhoneContaqs – De iPhone-app Contaqs is niet helemaal nieuw, maar wel tijdelijk voor 89 cent te downloaden in plaats van 1,79 euro. Dat is een fraaie aanleiding om eens te kijken naar dit instrument waarmee je contacten kan beheren op de iPhone. Je kan Contaqs in dezelfde rij plaatsen als Cobook, Brewster, Smartr Contacts en Savi People. Het is een app die je adressenlijst op de iPhone als uitgangspunt neemt om er wat handige filters en acties aan toe te voegen. Zo kan je een pushbericht instellen voor jarige contacten en kan je personen sorteren op hun werk of locatie.
Downloaden: Contaqs (tijdelijk €0,89, was €1,79, iPhone, iOS 5.0+)

AG Aangifte iPhoneAangifte – Het was in voorgaande jaren al een goed reclametrucje en nu doet Jongbloed Fiscaal Juristen het opnieuw: een gratis app aanbieden die je helpt met advies over het aangifte doen. Aangifte is een nieuwe applicatie, die is geoptimaliseerd voor de iPhone 5 en iPad. Ook is de app voorzien van de nieuwe regels voor de jaaropgaaf inkomstenbelasting van 2012. Je vindt er allerlei tips waar je op moet letten als student, ouder, woningkoper, vrijwilliger en meer. En: wanneer moet je zeker een voorlopige aanslag aanvragen?
Downloaden: Aangifte (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG ANWB Campinggids 2013 iPhoneANWB Campinggidsen – Veel eerder dan vorig jaar, heeft ANWB haar nieuwe campinggidsen 2013 voor de iPhone uitgebracht. Werden de apps vorig jaar in de zomer uitgebracht, nu kan je de applicaties al ver voor de vakantieperiode downloaden. De Wielrijdersbond heeft er ditmaal liefst drie uitgebracht. Naast ANWB Campings 1 en ANWB Campings 2, die verschillen in landenaanbod, is er nu ook Klein 2013: een goedkoper alternatief met minder campings over méér landen.
Downloaden: ANWB Campings 1 – 2013 (€4,49, iPhone, iOS 4.3+)
Downloaden: ANWB Campings 2 – 2013 (€4,49, iPhone, iOS 4.3+)
Downloaden: Klein 2013 (€2,69, iPhone, iOS 4.3+)

AG Sunrise Calendar iPhoneSunrise Calendar – Met name tegen het einde van 2012 bracht Google de ene na de andere prachtige iPhone-app uit. Denk maar eens aan de update van Google+ of de nieuwe app Google Maps. Google Calendar zat er nog niet tussen, maar ontwikkelaar Sunrise Atelier heeft nu een onafhankelijke app uitgebracht die teert op Google’s agenda met een uiterlijk dat van Google had kunnen zijn. Sunrise Calendar is gratis te downloaden en heeft allerlei slimmigheden aan boord. Zo integreert het met Facebook-verjaardagen en events en kan je snel een afspraak invoeren.
Downloaden: Sunrise Calendar (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Leuke Botiekjes iPhoneLeuke Boetiekjes – Natúúrlijk kan je weer binnenstruinen in de Esprit en halen wat iedereen al heeft. Of in de Zara ontdekken dat je de parerende modepopjes er nu al bent ontgroeid. Maar je kan ook op zoek gaan naar bijzondere winkels waarvan je stiekem het bestaan nog niet wist. Leuke Boetiekjes is een nieuwe iPhone-app die die shops aanwijst. Aan de hand van plaatsen, merken en modestijlen, wijst de applicatie aan waar je – misschien tegen iets meer geld – originelere fashion vindt.
Downloaden: Leuke Boetiekjes (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Stievie iPhoneStievie! – De drie grote omroepen van Vlaanderen hebben gezamenlijk een gloednieuwe Uitzending Gemist-app uitgebracht voor de iPhone en iPad. Met Stievie kan je tot anderhalve dag aan programma’s terugkijken van tien Vlaamse zenders: één, Canvas, Ketnet/OP12, VIER, VIJF, VTM, 2BE, Vitaya, JIM en VTMKZOOM. Met de universele applicatie kan je ook live televisie kijken. De app is intuïtief vormgegeven: het is eigenlijk gewoon een televisiegids met play-knoppen bij elk programma. Als je er gebruik van wil maken, moet je snel zijn: Stievie is aanvankelijk slechts beschikbaar voor 10.000 testers.
Downloaden: Stievie! (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Cloze iPhoneCloze – Als je denkt dat de invasie van nieuwe mail-apps stagneert na Mailbox, Seed Mail en Taskbox, heb je het mis. Cloze is een nieuw uitgebrachte applicatie die op haar geheel eigen manier probeert e-mail een nieuwe draai te geven. De app verbindt je mailbox met sociale netwerken. Je kan inloggen met Gmail, Yahoo Mail, Exchange, Outlook, MobileMe, en AOL, en met de netwerken Facebook, Twitter en LinkedIn. Cloze analyseert vervolgens al je connecties om één vraagstuk: welke connecties dreig je uit het oog te verliezen en moet je zien te redden?
Downloaden: Cloze (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Line Band iPhoneLine Band – NHN Japan heeft de iPhone-app Line Band internationaal beschikbaar gesteld. Line Band laat je een klein, sociaal netwerk voor alleen jou en je vrienden, familie of klasgenoten maken. Binnen dit netwerk kun je berichten kunt achterlaten, evenementen organiseren en foto’s delen. De app doet erg denken aan de Groep-functie van Facebook, waarmee je veel van dezelfde informatie kunt delen met een selecte groep mensen. Line Band is gratis beschikbaar voor zowel iOS als Android, waardoor je een zo groot mogelijke groep vrienden aan je groepen kunt toevoegen.
Downloaden: Line Band (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Clevertanken iPhoneClevertanken – Er is een nieuwe Nederlandse iPhone-app uitgebracht voor het vergelijken van tankprijzen. In het gratis Clevertanken kan je de prijzen van benzine en diesel vergelijken van benzinepompen op de kaart. Aan de kleur van pictogrammen kan je zien of een tankstation goedkoop of duur is, net als in de eerder uitgebrachte gratis concurrenten Benzine-Jip, ANWB Onderweg en DirectLease TankService. Clevertanken maakt gebruik van Google Maps en biedt ook Google Streetview zodat je van tevoren weet hoe een tankstation eruit ziet.
Downloaden: Clevertanken (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG StudyPic iPhoneStudyPic – Een ‘visuele manier van leren’ luidt de subtitel van StudyPic, een Nederlandse iPhone-app die tot stand is gekomen via het SellanApp-programma. Elf investeerders staken gezamenlijk 1825 dollar in het app-idee van Sabrina Doornekamp en delen mee in de eventuele winst die de app maakt. Het idee van de toepassing is vrij simpel: maak foto’s als aantekeningen voor je huiswerk. Je kan verschillende categorieën en subcategorieën aanmaken in de app waar je foto’s in kan zetten die je voorziet van een eigen notitie.
Downloaden: StudyPic (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

AG Humo's tv gidsHumo’s tv-gids – De Vlaamse televisiegids Humo heeft een eigen tv-gids app uitgebracht voor zowel de iPhone als iPad. Humo’s tv-gids heeft niet de inhoud en bonte meningen van de gids of de bijbehorende iPad-app, maar is vooral een applicatie om even mee te kijken wat er op de kijkdoos is. De app kiest voor een horizontaal zenderoverzicht: je veegt horizontaal door de verschillende zenders. Als je naar onderen scrollt, zie je wat er later die dag op de zender te zien is.
Downloaden: Humo’s tv-gids (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG BUDGT iPhoneNext en BUDGT – Todo-apps en weer-apps maakten al massaal de beweging naar minimalistische vormgeving en functionaliteit. Is de financiële app de volgende stap? De nieuwe app Next – Expense Tracking en het net iets eerder uitgebrachte BUDGT proberen het beheren van je uitgaven zo simplistisch mogelijk te doen, in zowel vormgeving als functionaliteit. In Next tik je op een van de pictogrammen voor een type uitgave, voer je een bedrag in en klaar: het wordt verwerkt in je uitgaven per week, per maand en per jaar. Zo eenvoudig is het. BUDGT is wat uitgebreider en berekent hoeveel je te besteden hebt. Welke is beter?
Downloaden: Next – Expense Tracking (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)
Downloaden: BUDGT (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

AG Rando iPhoneRando – Was Snapchat nog maar het begin? Wordt het een trend in 2013? Rando is misschien wel de volstrekt volgende logische stap na Snapchat, Facebook Poke en ook het Nederlandse ROOM for thought. Allemaal redelijk populaire iPhone-apps waarin je wel foto’s deelt, maar niet eeuwig vastlegt op een sociaal netwerk waarop je je hele hebben en houden weggeeft. De nieuwe applicatie Rando extrapoleert het principe. Je maakt een foto voor een volstrekt onbekende en krijgt een foto van iemand anders terug – en je ziet er nooit bij van wie.
Downloaden: Rando (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.