iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Woordwijs, Birdseye Mail, Traktor DJ en meer

Veronica Magazine is grondig vernieuwd op iPad en we hebben meer leuke nieuwe iPad-apps voor je. Traktor DJ denkt mee met plaatjes draaien.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Woordwijs tekstElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week onder andere de imposante educatieve iPad-app Woordwijs, waarin kinderen in het Nederlands letters en woorden leren, en waarin je zelf uitgebreid de leercurve kan aanpassen.


Veronica+ – De SBS Broadcasting groep heeft tweede scherm uitgebracht voor de televisiezender Veronica. Veronica+ voor de iPad laat zien wat er dezelfde avond nog op tv is en geeft ten tijde van de uitzending extra functies vrij voor naast het kijken, of in de reclame. De app geeft daarvoor als voorbeeld dat je kan stemmen over je favoriete personage in de sitcom The Big Bang Theory. Daarnaast kan je ‘discussiëren’ over een programma aan de hand van Twitter of Facebook.
Downloaden: Veronica+ (gratis, universeel, iOS 5.0+)

TouchEdit – iPad-app TouchEdit belooft een nieuwe, uitgebreide manier om video’s op je iPad te bewerken. Tijdens het bewerken van video’s heb je twee schermen, waarin je de bronvideo en je gemonteerde variant kunt bekijken. Hierdoor lijkt TouchEdit erg op geavanceerde videobewerkers op computers. TouchEdit is ontwikkeld door onder andere Dan Lebental, editor achter de Iron Man-films, From Hell en Cowboys & Aliens. Lebental wil met TouchEdit een krachtige videobewerker aanbieden, die door bepaalde swipebewegingen en een simpele interface ook simpel en intuïtief moet zijn.
Downloaden: TouchEdit (€21,99, universeel, iOS 6.+)

Audible – De iPhone-app van audioboekenwinkel Audible is na een update universeel, waardoor hij ook optimaal gebruikmaakt van het iPad-scherm. Audible toont op de iPad een overzicht van alle audioboeken in een met afbeeldingen gevuld raster. De tabbladen-knoppen die in de iPhone-app onderin staan, vind je in de iPad-versie aan de linkerzijde. Verder lijkt de app vrij gelijk aan de iPhone-versie.
Downloaden: Audible (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Stievie! – België heeft een volledige uitzending gemist-app gekregen. Met Stievie kan je tot anderhalve dag aan programma’s terugkijken van tien Vlaamse zenders: één, Canvas, Ketnet/OP12, VIER, VIJF, VTM, 2BE, Vitaya, JIM en VTMKZOOM. Ook live televisiekijken is mogelijk vanuit de app, waarbij je met een snelmenu tijdens het kijken zelfs kan zappen naar de andere kanalen. De sociale functies onder dat snelmenu zijn ook behoorlijk. Zo kan je chatten via Facebook of tweeten over een programma.
Downloaden: Stievie! (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Woordwijs – De geroemde Engelse app Word Wizard om kinderen woorden te leren, heeft een sprong gemaakt naar het Nederlands. Woordwijs is vanaf nu verkrijgbaar voor de iPad en iPhone en heeft als toegevoegde titel ‘sprekende letterdoos’. In de applicatie worden kinderen uitgedaagd Nederlandse woorden te maken. De app spreekt woorden uit die je maakt met de letters onderin het scherm. Elke letter wordt per stuk uitgesproken en bij elke letter die je achter een woord plakt, hoor je vervolgens hoe het woord tot dan toe klinkt. Kinderen kunnen zelf woorden maken in de app en er zijn opdrachten om te voltooien.
Downloaden: Woordwijs (€3,59, universeel, iOS 5.1+)

Jokie – De Efteling heeft een nieuwe iPad-app uitgebracht. Jokie is gemaakt voor kinderen vanaf 2 jaar, die aan de hand van een vertelstem acht spelletjes kunnen spelen. Deze games zijn vooral leuke bezigheden en niet bedoeld als prestatiegerichte missies: de spellen hebben geen scores om te behalen, tijdklokken die bovenin beeld staan of in sommige gevallen zelfs geen doel om je op te richten.
Downloaden: Jokie (€2,69, iPad, iOS 4.3+)

Briquid – Briquid is een nieuw iPad-spel van Nederlandse ontwikkelaar Gamious, waarvan het spelprincipe fans van Where’s My Water bekend voor zal komen. Je moet een poel met water door een level verplaatsen door te graven in de spelwereld. Waar Where’s My Water het enkel bij graven houdt, moet je in Briquid ook bouwen om een level uit te spelen. Een tap op een spelblok verwijdert hem, maar eenzelfde druk op een lege plek bouwt juist een kubus waar het water overheen kan stromen.
Downloaden: Briquid (€2,69, iPad, iOS 3.2+)

Birdseye Mail – Er is een e-mailapp op de iPad verschenen die zeker de aandacht trekt. Birdseye heeft een paar bijzondere eigenschappen. De app toont een preview van al je e-mail, inclusief plaatjes. Er zijn meerdere templates voor e-mailberichten in aanwezig en met ‘smart actions kun je snelle handelingen uitvoeren, specifiek voor het type e-mail waarmee je te maken hebt. Met Birdseye is e-mail geen saaie lijst met teksten meer, maar wordt het bijna een Flipboard-achtig gedoe. Je moet swipen door de binnengekomen berichten, waarbij plaatjes meteen groot worden vertoond.
Downloaden: Birdseye Mail (gratis, iPad, iOS 5.1+)

Reader X – We hebben het op iPadclub.nl al eens eerder gehad over Reader X en noemden het toen ‘een andere manier om het nieuws via Google Reader mee te krijgen’. Na een grondige update van de app, kunnen we daar gerust van maken: ‘dé manier op de iPad om overspoeld te worden door nieuws via Google Reader’. De applicatie is voorzien van een nieuwe interface waarbij al het het nieuws van alle sites die je volgt in Google Reader, naast elkaar staat gesorteerd op nieuwsbron of datum. Zo zie zie je al snel veertig (!) nieuwskoppen op het scherm van de iPad.
Downloaden: Reader X (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

Veronica Magazine tv-gids – Veronica Magazine heeft haar televisiegids-app voor de iPad grondig vernieuwd naar versie 3.0. Veronica Magazine tv-gids introduceert een nieuwe navigatiemanier die niet alleen overzichtelijker is, maar ook veel sneller werkt. Je komt meteen in de televisiegids van de dag terecht waar je soepel doorheen kan vegen met de zenders op een volgorde die je zelf hebt ingesteld. Daarnaast zie je bij programma’s trailers, foto’s, een pagina met tweets waaraan je mee kan doen en zie je wanneer uitzendingen herhaald worden.
Downloaden: Veronica Magazine tv-gids (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Traktor DJ – Native Instruments heeft de Traktor DJ-app uitgebracht. Traktor was al een populaire dj-app voor Windows en Mac, dat behalve prijzig ook lastig in gebruik is. Met de Traktor DJ-app voor de iPad proberen de makers het toegankelijker te maken. Videofilmpjes laten zien hoe makkelijk het is om met de mixer te werken en loops te maken. Traktor DJ pakt het wel anders aan dan de meeste bestaande dj-app voor de iPad.
Downloaden: Traktor DJ (€17,99, iPad, iOS 6.0+)

Power Unlimited HD – Het langst lopende gameblad in Nederland is nu te lezen op de iPad. Power Unlimited HD is een zelfstandige kiosk waarin je elke maand het nieuwste nummer van het blad als PDF kan downloaden. Het is dus geen verrijkt, speciaal voor het tablet gemaakt blad. De bladen zijn gratis te downloaden voor abonnees van Power Unlimited en kosten voor niet-abonnees 2,69 euro per stuk. Flink goedkoper dan de winkelprijs van 4,25 euro. Er is geen demonummer in de app te openen. Wel kan je de meest recente acht nummers in de app al downloaden.
Downloaden: Power Unlimited HD (gratis, per nummer €2,69, iPad, iOS 5.0+)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.