iculture-biz
iCulture Biz Ook zakelijk scherp
paypal-betalen-uitleg-1

Paypal brengt snelle betaalknop naar Nederlandse apps

Paypal's snelle betaalknop One Touch is nu ook door Nederlandse ontwikkelaars te gebruiken. Hiermee hoef je geen betaalinformatie meer in te voeren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

paypal-betalen-uitleg-2Paypal heeft de One Touch-knop geïntroduceerd voor Nederlandse ontwikkelaars. Dit schrijft Twinkle. Deze knop kan worden gebruikt in winkelapps voor het maken van mobiele betalingen. Je wordt dan gebracht naar de Paypal-app, vanuit waar je de betaling kunt autoriseren. Je hoeft geen betaalinformatie in te voeren met het iPhone-toetsenbord. Ondat de autorisatie in de app van Paypal plaatsvindt, krijgt de winkel zo min mogelijk van de koper te weten.


Paypal One TouchOne Touch werd gemaakt door het betalingsbedrijf Braintree, dat afgelopen jaar werd overgenomen door Paypal voor 800 miljoen dollar. De betalingsknop voor apps werd in de Verenigde Staten al een tijd getest door onder ander StubHub en Threadless. Nu mogen ook Nederlandse winkels ermee aan de slag.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor One Touch op de website van Braintree. Het gebruik van de Paypal-betaalknop is in eerste instantie gratis. Pas als er meer dan 50.000 euro met de knop is verdiend, wordt er 2,9 procent plus 30 eurocent aan transactiekosten gerekend per betaling.

Apple Pay biedt ook een knop om snel mee te betalen, maar deze is op het moment beperkt tot de Verenigde Staten. Het lijkt er op dat Paypal snel zijn betaaldiensten in Nederland probeert uit te rollen, voordat Apple Pay hier beschikbaar is. Je kunt bijvoorbeeld ook al met Paypal in de winkel of vanaf een smartwatch betalen in Nederland.

In de rubriek iCulture Biz lees je nog meer artikelen die voor zakelijke gebruikers interessant zijn.

Via Emerce

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.