Pin Drop screenshot

‘Ontwikkelaars Pin Drop iOS-app door Apple aangenomen’

De makers van locatie-app Pin Drop zijn door Apple in huis gehaald, mogelijk voor Apple Maps. Daarom stopt de app vanaf 31 oktober.

Pin Drop screenshotApple heeft de makers van iOS-app Pin Drop overgenomen. Dit concludeert Cult of Mac op basis van bemachtigde documenten. In ieder geval vier van de app-makers werken nu waarschijnlijk in Cupertino. Vermoedelijk is de overname ook de reden waarom Pin Drop vanaf 31 oktober uit de App Store verdwijnt.

Ontwikkelaar Caffeinehit maakte in een blogpost bekend dat Pin Drop er op 31 oktober mee stopt. Vanmorgen verscheen er een 4.0-update voor de app, zodat gebruikers al hun data kunnen downloaden. Met Pin Drop kon je makkelijk lievelingslocaties opslaan, om vervolgens met vrienden te delen. Vorig jaar schreven we het volgende over de app:

Leuk aan Pin Drop 3.0 is de mogelijkheid om tags met anderen te delen. Als jij bijvoorbeeld graag sushi-tips met mede-sushiliefhebbers uitwisselt maak je simpelweg een tag aan met “De beste sushi van Amsterdam” en nodigt jouw vrienden uit om deze tag te gebruiken. Zo komen hun ontdekkingen ook in jouw bibliotheek te staan, onder de gezamenlijk tag.

Het sluiten van Pin Drop klinkt willekeurig, maar volgens Cult of Mac zit de reden verborgen in een aantal verwijderde berichten. In een blogpost is namelijk de volgende alinea verwijderd:

Ik wilde er voor zorgen dat de kern van Caffeinehit (Tom, Giacomo, Donal en Andrea) banen kregen. Ik kan gelukkig zeggen dat ze zijn opgepikt en hun droombanen hebben gevonden. Ik ben supertrots op hun allemaal en blij om te zien dat ze de wereld gaan veranderen.

Die droombanen van de Caffeinehit-ontwikkelaars? In elk geval één daarvan is bij Apple. Giacomo Saccardo tweette dat hij daar als iOS Software Engineer is begonnen, maar dit bericht is inmiddels verwijderd:

Giacomo Pin Drop Twitter

Of de overige drie ook bij Apple werken valt nog nergens uit af te leiden, maar lijkt logisch. Dit klinkt namelijk als een bekend traject: Apple neemt personeel aan van een technologie-startup, zodat ze kunnen helpen bij het verbeteren van Apple’s diensten. We zagen eerder dit jaar nog hetzelfde gebeuren met het Nederlandse Prss, wat om die reden ook staakte met zijn magazineplatform. De makers van Pin Drop zullen hun kennis wellicht gebruiken om Apple Maps te verbeteren.

Het lijkt er echter niet op dat alle mensen van Caffeinehit nu bij Apple werken. De oprichter zegt namelijk te hopen op een wonder waardoor de app kon voortbestaan. Vermoedelijk was hij op zoek naar een investering en vervangende medewerkers, maar is hij hier niet in geslaagd. Dit wijst er ook op dat de app zelf mogelijk niet bij Apple in huis is. Al zouden de ontwikkelaars een vergelijkbare functie voor Apple Maps kunnen maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2014, 11:39
Categorieën Apple, Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.