Angel-armband maakt veel medische en sportieve apps mogelijk

Het Indiegogo-project Angel is een armband die constant je hartslag, zuurstofniveau en temperatuur in de gaten houdt.

Armband Angel onderdelenQuantified self is een nu al een groot onderwerp in de techwereld. De interesse wordt de komende jaren alleen maar groter. Op de iPhone zijn er al veel apps die het lichaam in de gaten houden, zowel voor de gezondheid of om meer over jezelf te weten te komen tijdens het sporten. Denk aan apps als de bewegingstracker Human en de bewegingsapp Moves. Angel is een armband met een sensor die constant je lichaam in de gaten houdt. Het wil een open platform bieden voor softwareontwikkelaars, zodat veel bedrijven hun eigen toepassing kunnen maken. De bedoeling is dat Angel communiceert met apps op je iPhone. Op het crowdfundingplatform Indiegogo zoeken de ontwikkelaars van Angel nog investeerders om hun project van de grond te krijgen. Hun campagne is net begonnen en heeft als doel $100.000 binnen te halen.

Angel kan voor allerlei zaken worden gebruikt, maar de meest voor de hand liggende toepassingen zijn op medisch en op sportief gebied. De armband houdt constant de hartslag, het zuurstorfniveau in het bloed, de temperatuur van de huid en de lichamelijke activiteiten bij. Dit gebeurt 24 uur per dag, 7 dagen per week. In onderstaande video legt Eugene Jorov, mede-oprichter van Angel, uit waarom de ontwikkeling van de armband is begonnen. Zijn persoonlijke drijfveer is de dood van zijn vader. Hij overleed aan een hartaanval. Met technologie als Angel wil hij dit soort ongevallen voorkomen. De technologie van Angel moet volgens hen niet alleen persoonlijk zijn maar moet ook een open karakter hebben. Daarmee bedoelt hij dat iedereen zonder beperkingen het accessoire moet kunnen gebruiken zonder aan vervelende regels vast te zitten. De makers van Angel stellen dan ook een SDK beschikbaar om softwareontwikkelaars te helpen bij de productie van apps.

Angel armband indiegogo

We zagen al eerder armbanden die met apps kunnen werken, zoals de Fitbit en Nike+ Fuelband. De Angel armband lijkt een stap verder te gaan door het open karakter en de vele medische zaken die het constant in de gaten houdt. Als het project van de grond komt, kunnen gebruikers van de iPhone 4S en nieuwer met de Angel-armband aan de slag. Op het moment van schrijven zijn er nog 46 dagen om aan de investering van $100.000 dollar te voldoen op Indiegogo. Je kunt het project al steunen vanaf $99, waarvoor je een Angel-armband ontvangt.

Directe link naar de video.

Via een tip van Arnold Bennink.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2013, 21:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.