Touchfire toetsenbord nu ook in de maak voor iPad mini

Touchfire is een transparant toetsenbord dat je over de iPad legt. Een nieuw Kickstarter-project moet een versie voor iPad mini mogelijk maken.

Touchfire iPad mini handenWe hebben een tijdje geleden al over de Touchfire voor iPad verteld. Dit accessoire was van oorsprong een Kickstarter-project en is uiteindelijk een echt product geworden. Touchfire is een toetsenbord van transparant materiaal dat je over je iPad-scherm legt. Vooral als je blind typt, werkt het goed. Bovendien is het voor onderweg erg handig. Een los toetsenbord moet je toch ergens plaatsen, maar omdat je de Touchfire met magneten aan de iPad vast klikt, net als de Apple Smart Cover, kun je gewoon op je schoot typen en heb je minder ruimte nodig. De makers zijn een nieuw Kickstarter-project gestart om de productie van de Touchfire voor iPad mini mogelijk te maken.

De makers van Touchfire noemen het transparante toetsenbord het dunste, lichtste iPad-toetsenbord van de wereld. Het accessoire is inderdaad erg dun en neemt weinig ruimte in. Als je de Apple Smart Cover gebruikt, kun je hem tussen de Smart Cover en het beeldscherm laten zitten. Als je klaar bent met typen, haal je hem zo weer van de iPad af. De huidige Smart Cover werkt volgens de makers op alle iPads, maar heeft natuurlijk de verkeerde afmetingen om op een iPad mini te gebruiken.

Touchfire iPad mini

In plaats van zomaar de Touchfire kleiner te maken, hebben de makers aanpassingen moeten maken voor een gebruiksvriendelijk resultaat. Ze kwam erachter dat door de toetsen te schalen het alsnog lastig was om snel te typen. Daarom hebben ze sommige toetsen groter gemaakt en andere toetsen weer kleiner, totdat het beste resultaat was bereikt. Hoewel de vorige Touchfire prima werkte met de Smart Cover, is dat vanwege de andere constructie van de Smart Cover voor de iPad mini niet helemaal het geval. Daarom heeft het bedrijf ook een eigen Touchfire iPad mini Case in ontwikkeling, die goed aansluit op het Touchfire toetsenbord. Als je het Kickstarter-project voor $45 steunt, ontvang je een Touchfire-toetsenbord voor de iPad mini en een Touchfire iPad mini Case als de productie daadwerkelijk van de grond komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2013, 21:47
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.