Analist: ‘iPhone 3GS blijft langer op de markt’

Analist Mike Abramsky beweert dat de iPhone 3GS langer op de markt blijft. Het toestel zal gratis worden aangeboden bij een abonnement en daarmee een echt budgettoestel worden. Ook MacRumors heeft gehoord dat de iPhone 3GS langer beschikbaar blijft.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone_3gsDe iPhone 3GS is gebaseerd op een design dat al meer dan twee jaar oud is. Toch is het toestel in de VS nog steeds de op één na bestverkochte smartphone in de VS, vlak achter de iPhone 4. Voor de consumenten is de iPhone 3GS blijkbaar nog steeds een aantrekkelijk toestel.

Het heeft ermee te maken dat de toestelprijs vrij laag is. Analist Mike Abramsky heeft vandaag in een onderzoeksnotitie uiteengezet dat de iPhone 3GS volgens hem nog veel langer in de winkel verkrijgbaar zal zijn. Hij denkt dat Apple de prijs van de iPhone 4 verlaagt naar $99 bij een abonnement (en $499 zonder abonnement). Het toestel is te duur om gratis weg te geven, maar als Apple de iPhone 3GS in het assortiment houdt, gaat het wél lukken. Apple zou de iPhone 3GS gratis bij een abonnement kunnen aanbieden.

De overige voorspellingen van Abramsky klinken eigenlijk heel logisch: er komt een iPhone 4S of iPhone 5 met HSPA+ en een A5-chip aan. De prijs daarvan zal vergelijkbaar zijn met het huidige prijsniveau van de iPhone 4. Het is mogelijk dat er ook een nieuw 64GB-model komt. De huidige iPhone 4 zal wellicht alleen nog in een versie van 8GB verkrijgbaar zijn. Abramsky staat niet alleen in zijn standpunt. De website MacRumors hoorde ook geruchten dat de iPhone 3GS langer op de markt blijft. Zij hebben niets gehoord over een lage prijs. Voor de Nederlandse markt zou het langer blijven rondhangen van de iPhone 3GS niet zoveel impact hebben. Bij ons is de iPhone 3GS bij veel abonnementen gewoon gratis te krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2011, 21:22
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, iPhone 3G

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.