Adobe kondigt Photoshop Touch en vijf andere iPad-apps aan

Adobe brengt begin volgend jaar zes Touch Apps uit: Adobe Photoshop Touch, Adobe Collage, Adobe Debut, Adobe Ideas, Adobe Kuler en Adobe Proto
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Adobe Touch AppsAdobe heeft vandaag aangekondigd zes nieuwe iPad-applicaties te gaan uitbrengen. Dat doet het softwarebedrijf onder de noemer Adobe Touch Apps. Het gaat om creatieve applicaties, in lijn met de software die Adobe uitbrengt voor pc en Mac. De apps komen begin 2012 beschikbaar. Elke applicatie zal in eerste instantie €7,99 per stuk gaan kosten.

De zes Adobe Touch Apps zijn:

  • Adobe Photoshop Touch: Hiermee kun je de belangrijkste bewerkingen uit Photoshop uitvoeren op je iPad. De applicatie ondersteunt onder meer lagen en diverse effecten. Ook heeft Photoshop een speciaal selectie-algoritme ontwikkeld: Scribble. Volgens Adobe kun je hiermee heel makkelijk met je vingers een deel van een foto selecteren. De applicatie bevat verder diverse functies om foto’s te delen via internet.
  • Adobe Collage: Hiermee kun je afbeeldingen, tekst en bestanden uit de Adobe CS-applicaties combineren tot mood boards. Je kunt tekst toevoegen en tekenen op de mood boards en ook zijn er kleurenthema’s beschikbaar. De bestanden die je creeërt kun je op je computer openen in Photoshop.
  • Adobe Debut: Deze applicatie is speciaal bedoeld voor ontwerpers die hun creaties willen laten zien aan hun klanten. Bestanden uit Adobe CS-applicaties kunnen worden getoond en voorzien van notities.
  • Adobe Ideas: Deze tekenapplicatie is momenteel al beschikbaar in de App Store. De tekeningen die je maakt met je vinger worden opgeslagen als vector.
  • Adobe Kuler: Een applicatie die zich helemaal richt op kleuren. De app genereert kleurenthema’s en je kunt kleurenthema’s binnen de Adobe-community delen en die van anderen gebruiken. De kleurenthema’s kunnen worden geëxporteerd naar applicaties als Photoshop en Illustrator.
  • Adobe Proto: Met deze applicatie kun je interactieve wireframes en prototypes voor websites en mobiele applicaties maken. Je kunt ideeën makkelijk delen met anderen, door ze te exporteren als HTML, CSS and JavaScript.

Alle applicaties zijn gekoppeld aan de eveneens vandaag aangekondigde Adobe Creative Cloud. Een dienst om creaties te delen met jezelf en anderen. Alles wat je in de applicaties maakt kun je hierdoor ook openen in Adobe CS op een pc of Mac, maar je kunt ook ontwerpen laten zien aan de rest van de wereld.

Meer informatie: Adobe

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2011, 21:31
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.