ampere-iphone-toepassingen

Ampere-hoesje laadt de iPhone draadloos en automatisch op

De Ampere is een iPhone-hoesje met ingebouwde reservebatterij, die je toestel automatisch en draadloos oplaadt als de batterij leeg raakt.

Op Kickstarter zien we regelmatig creatieve ideeën voorbij komen. Neem nou de Ampere, een beschermhoesje waarmee je meteen de iPhone draadloos kunt opladen. De Ampere combineert eigenlijk drie producten. In de eerste plaats is het een reservebatterij met een capaciteit van 2700 mAh. Maar het is ook een draadloze lader en een ‘sleeuwe’, een beschermhoesje waar je de iPhone in kunt schuiven. Het resultaat is een handzaam pakketje, waarmee de iPhone langer te gebruiken is.

ampere-iphone-toepassingen

Bij deze Ampere-hoes krijg je een app, waarmee je kunt instellen wanneer de hoes moet gaan laden. Je hoeft de iPhone namelijk niet op een kabeltje aan te sluiten, maar plakt een sticker achterop het toestel. Die sticker is via een platgeslagen kabeltje verbonden met de Lightning-poort. Het ziet er zo uit:

ampere-iphone-hoes

Als de sticker eenmaal is aangebracht, hoef je de iPhone alleen maar in het hoesje te stoppen (of bovenop het hoesje te leggen) om te gaan laden. De laadfunctie wordt in- en uitgeschakeld via Bluetooth LE en dat kan dus ook automatisch, als de batterijlading van de iPhone onder een bepaald percentage komt. Heb je vrienden die willen laden maar geen draadloze laadsticker hebben, dan kun je ook smartphones met een gewone usb-kabel aansluiten op de batterij. De battery pack levert dan een stroomsterkte van 2 Ampère.

De Ampere komt in augustus naar verwachting op de markt. De benodigde Kickstarter-investering van 60.000 dollar is al binnen, dus de kans is groot dat het project gewoon doorgaat. Op het moment van schrijven was nog één exemplaar van de Early Bird-editie ($69) beschikbaar en nog voldoende exemplaren van de iets duurdere normale editie ($75). Voor verzending buiten de VS komt er nog een klein bedrag bij. Het leuke is dat deze hoes ook meteen geschikt is voor Android-toestellen, dus mocht je ooit willen overstappen: dat kan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2015, 20:13
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.