WWDC 2013 trekt ontwikkelaars van over de hele wereld

WWDC 2013 trekt bezoekers van over de hele wereld. Ontwikkelaar Adam Swinden maakte een wereldkaart waarop de locatie van enkele honderden bezoekers is vastgelegd.

wwdc-kaart-wereldApple’s WWDC is minder dan een maand van ons verwijderd. Begin juni komen duizenden Apple-ontwikkelaars bijeen om de legendarisch openingskeynote te volgen en om rechtstreeks te kunnen praten met Apple-engineers. Je kunt er workshops volgen, samen met anderen apps ontwikkelen (op de onofficiële #AltWWDC) en netwerken tijdens de borrels na afloop van de serieuze sessies. Verdien je je geld met het maken van apps voor iOS of Mac, dan moet je er zijn. Geen wonder dat WWDC 2013 dit jaar in twee minuten uitverkocht was. Zo’n 5.000 ontwikkelaars mogen erbij aanwezig zijn en een week lang kennis bijtanken. Maar wie zijn die mensen? Zit de zaal vol met Amerikanen? Niet helemaal, blijkt uit een inventarisatie van iOS-ontwikkelaar Adam Swinden. Hij maakte een kaart waarop te zien is waar de bezoekers vandaan komen.

Helemaal compleet is het beeld van Swinden overigens niet: hij vroeg mensen die naar WWDC 2013 gaan via een poll waar ze vandaan komen. Er deden enkele honderden mensen mee, waardoor Swinden een aardige steekproef heeft, maar niet eentje die echt willekeurig is gedaan. Dat verklaart misschien waarom Aziaten ondervertegenwoordigd zijn in de lijst van Swinden: die hangen wellicht meer rond op Chinese ontwikkelaarsfora dan op de website van een iOS-ontwikkelaar uit Londen. Maar los daarvan geeft de kaart wel een leuk beeld waar mensen zoal vandaan komen. We keken ook even welke Nederlanders en Belgen er in de lijst stonden. Het zijn er slechts vier: Ivan uit Amsterdam, Robin uit Utrecht, Tom uit Antwerpen en Wouter uit Overijse (bij Brussel). Maar dat is vast niet de volledige lijst.

Een grotere versie van de kaart kun je hier zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2013, 14:52
Categorie Apps
Onderwerpen wwdc 2013, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.