Amerikaanse pers enthousiast over iPhone 4S

Steeds meer technologiesites publiceren hun visie op de iPhone 4S. Er wordt overwegend positief gereageerd, met slechts een enkeling die zich afvraagt of de stap tussen de iPhone 4 en iPhone 4S groot genoeg is.

iPhone 4SDe iPhone 4S heeft zich inmiddels een weg gebaand naar verschillende Amerikaanse journalisten, die op hun beurt de telefoon uitgebreid besproken in kranten, magazines en op websites. Over het algemeen lijken de beschouwingen zeer positief: hoewel het uiterlijk van de telefoon gelijk is gebleven, zorgen de nieuwe specs en Siri ervoor dat de iPhone alsnog velen verrast.

In de iPhone 4S vind je een 8-megapixel-camera, een A5-processor en Siri, een virtuele assistent die je met spraak opdrachten geeft. Het uiterlijk van de telefoon is nagenoeg onveranderd, iets waar journalisten zowel enthousiast als sceptisch over zijn. Zo is TechCrunch’s MG Siegler er zeer tevreden mee: dit zou Apple namelijk de tijd hebben gegeven om zich bezig te houden met het verfijnen van wat al een goed product was.

Joshua Topolsky van This is my Next is iets behoudender. Hoewel hij lovend is over de iPhone 4S, vraagt hij zich hardop af hoezeer het de moeite waard is om te upgraden als je al een iPhone 4 hebt:

De telefoon is absoluut sneller en heeft nu ook een geweldige camera. Daarnaast is Siri natuurlijk niet te gebruiken tenzij je een iphone 4S hebt. Maar ik weet niet of die redenen aanlokkelijk genoeg zijn om kopers over te halen om te upgraden. Het concept achter de iPhone 4S is ontzettend moeilijk om te verkopen aan klanten die net een iPhone 4 hebben gekocht.

Hoewel Topolsky voorzichtig is in zijn beoordeling, lijken andere sites erg te spreken te zijn over de iPhone 4S zijn nieuwste toevoeging, Siri. Macworld verwacht dat het de functionaliteit zal zijn waar iedereen het over gaat hebben. De New York Times beweert dat Siri zich zelfs aan de gebruiker aanpast. Wired’s Brian X. Chen sluit zich aan bij het enthousiasme. Volgens hem zou de ‘S’ in iPhone 4S net zo goed voor Siri kunnen staan:

Natuurlijk, de vijfde generatie iPhone is met zijn geweldige camera en snelle dual-core processor flink verbeterd. Maar Siri is de reden waarom je deze telefoon moet kopen.

Naarmate de week vordert zullen er steeds meer sites, bladen en kranten de iPhone 4S bespreken. Op 14 oktober is hij in een aantal landen beschikbaar, waardoor ook klanten met de iPhone aan de slag kunnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2011, 11:13
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerp iPhone 4s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.