Verkopers iPhone 4-prototype krijgen 1 jaar voorwaardelijk, 40 uur taakstraf en 250 dollar boete

Brian Hogan en Sage Wallover, verantwoordelijk voor het vinden en doorverkopen van een iPhone 4-prototype vorig jaar, zijn veroordeeld tot 40 uur taakstraf, 250 euro boete en een jaar voorwaardelijke veroordeling.

Brian Hogan iPhone 4De rechtszaak van Apple tegen de mannen die een iPhone 4 in een bar hadden gevonden en aan Gizmodo verkochten is tot een einde gekomen. Heel zwaar worden de twee niet door de rechter gestraft: ze hoeven enkel een 40-urige taakstraf uit te voeren en per persoon 250 dollar aan Apple betalen. Daarnaast moeten de mannen een voorwaardelijke veroordeling van een jaar uitzitten, wat betekent dat ze zich geregeld moeten melden bij een reclasseringsambtenaar.

Brian Hogan en Sage Wallover werden in augustus aangeklaagd voor het plegen van een misdrijf. Hogan zou een prototype van de iPhone 4 meegenomen hebben nadat hij hem in een bar vond, waarna Wallover hem hielp om het prototype aan een technologiesite te verkopen. Gizmodo ging uiteindelijk in op dit aanbod.

Advocaat Steve Wagstaffe pleitte voor een gevangenisstraf, maar de rechter kon zich daar niet in vinden. De lege strafbladen van de aangeklaagden en hun militaire achtergrond zorgde ervoor dat ze uiteindelijk slechts voorwaardelijk werden veroordeeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2011, 10:38
Categorie Apple
Onderwerpen gizmodo, iPhone 4, prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.