Amerikaanse luchtmacht gaat toch 18.000 iPads bestellen

De Amerikaanse luchtmacht gaat toch 18.000 iPads aanschaffen voor de piloten. Aanvankelijk was er bezorgdheid, omdat de PDF-app Good Reader door een Russisch bedrijf wordt gemaakt.

militaire ipadHalf februari schreven we over de plannen van de Amerikaanse luchtmacht om 18.000 iPads te bestellen. Ze waren bedoeld om, net als bij de commerciële luchtvaart, te zorgen dat de bemanning van de vliegtuigen minder zware bepakking hoeft mee te zeulen. Maar de aankoop van de eerste 2.861 iPads werd al even snel weer afgeblazen, omdat het leger bezorgd was over de beveiligingsaspecten van de app GoodReader, gemaakt door een Russische ontwikkelaar. De Amerikanen wilden voor hun elektronische ‘flight bag’ niet afhankelijk zijn van een Russische partij. Inmiddels is de rust teruggekeerd: het Air Force Air Mobility Command (AMC) gaat toch de aankoop doorzetten: er zullen tot 18.000 iPad 2’s worden gekocht met een orderwaarde van 9,36 miljoen dollar.

Ze zullen worden gebruikt in vrachtvliegtuigen van de luchtmacht. Maar liefst 24 bedrijven plaatsten een bod om het contract binnen te halen. Het leger koos voor de partij met de laagste prijs: Executive Technology Inc uit Phoenix (Arizona). Zij zullen niet alleen de iPads leveren onder de winkelprijs, maar ongetwijfeld ook support leveren. Er is gekozen voor de 32GB iPad 2 met alleen Wi-Fi. Behalve het lichter maken van de bagage moeten de iPads ook helpen om efficiënter te leren werken. Het Amerikaanse leger mag de 18.000 iPads in de loop van twee jaar tegen gereduceerd tarief kopen, maar is niet verplicht om het volledige aantal af te nemen. KLM, Delta en American Airlines zijn drie luchtvaartmaatschappijen die al bezig zijn om met iPads te vliegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2012, 16:07
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipad, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.