Apple werkt aan waterbestendig maken van iPods en andere apparaten

Apple is bezig om apparaten zoals de iPod shuffle waterbestendig te maken. De vinding zou ook kunnen werken voor andere kleine elektronica.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

liquipel_waterproof_iphoneWaterschade is één van de meestvoorkomende problemen bij de iPhone. Als je even niet oplet valt je iPhone zomaar in de badkuip, afwasteil of overboord tijdens het kanoën. Apple blijkt al bezig aan een oplossing, blijkt uit twee nieuwe patenten voor de iPod shuffle. Ze kwamen afgelopen week boven water en beloven het binnendringen van vocht in kleine consumentenelektronica tegen te gaan. Hoewel er niet wordt gesproken over de iPhone zelf, merkt Apple wel op dat de beschreven technieken kunnen worden gebruikt in vrijwel elk apparaat. Een deel van het apparaat is daarbij waterproof. Apple’s oplossing beschrijft een afscherming tegen water waarbij tape zoals DuPont’s Kapton wordt gebruikt. Ook wordt melding gemaakt van meerdere stappen waar onder andere soleeerpasta aan te pas komt.

Er wordt de afgelopen tijd al vaker gesproken over het waterproof maken van de iPhone, maar eigenlijk bestaat het idee al langer. In 2008 schreven we op iPhoneclub al over een coating die je iPhone waterbestendig zou moeten maken. In de patentaanvragen wordt het waterbestendig maken van de audio-aansluiting gedemonstreerd in plaatjes.

apple patent waterproof

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2012, 23:30
Categorie iDevices
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.