Gerucht: iPad 3 heeft zelfde prijzen en configuraties als iPad 2

Ondanks eerdere geruchten lijkt het erop dat de iPad 3 toch niet duurder zal zijn dan de iPad 2. Apple blijft de iPad 3 naar verluidt aanbieden in dezelfde modellen en varianten voor dezelfde prijzen als nu het geval is.

iPadsEerder deze week leek een gerucht afkomstig uit Azië erop te wijzen dat de derde generatie iPad mogelijk 70 tot 80 dollar duurder zou worden dan de iPad 2. Nieuwe informatie wijst erop dat Apple ook de iPad 3 voor dezelfde prijs zal blijven verkopen. Sommige landen kunnen zelfs op een prijsverlaging rekenen. Ook het aantal modellen en bijbehorende opslagcapaciteit blijft ongewijzigd.

Uit de informatie, die 9to5Mac van haar betrouwbare tipgever Mr. X heeft gekregen, blijkt dat ook de iPad 3 wordt aangeboden in 16, 32 en 64 GB varianten, met startprijzen van 499 dollar voor het Wi-Fi-model en 629 dollar voor het Wi-Fi + 3G model. Op dit moment verkoopt Apple de iPad 2 in Nederland voor een vanafprijs van 479 euro. Het lijkt waarschijnlijk dat ook de derde generatie iPad voor die prijs zal worden aangeboden. Landen met een valuta die het beter doet dan de Amerikaanse dollar kunnen zelfs op een prijsverlaging rekenen, zo meldt 9to5Mac op basis van de informatie. Het zou gaan om onderstaande modelnummers, waarbij J1 overeenkomt met het Wi-Fi model en J2A met het Wi-Fi + 3G model, beiden in de kleuren zwart en wit.

MC705LL/A – J1 GOOD A-USA | MD328LL/A – J1 GOOD B- USA
MC706LL/A – J1 BETTER A-USA | MD329LL/A – J1 BETTER B-USA
MC707LL/A – J1 BEST A-USA | MD330LL/A – J1 BEST-B-USA

MD366LL/A – J2A GOOD A-USA | MD369LL/A – J2A GOOD B-USA
MD367LL/A – J2A BETTER A-USA | MD370LL/A – J2A BETTER B-USA
MD368LL/A – J2A BEST A-USA | MD371LL/A – J2A BEST B-USA

De uitgelekte modelnummers lijken ook meteen een ander gerucht te ontkrachten. Volgens geruchtensite Digitimes zou Apple namelijk ook een 8 GB iPad 2 willen introduceren, die de functie van budgetmodel zou kunnen vervullen. Digitimes beweerde tegelijkertijd ook dat de iPad 3 alleen in varianten met 16 en 32 GB zou worden aangeboden. Ook deze bewering staat haaks op de nieuwe informatie van 9to5Mac, waarin duidelijk naar voren komt dat er drie varianten (good, better, best) zijn.

Afgelopen dinsdag maakte Apple bekend dat het langverwachte media-event volgende week woensdag plaats zal vinden in het Yerba Buena Center in San Francisco. De voorbereidingen zijn al in volle gang en de grote banner met Apple-logo hangt inmiddels op zijn plaats. Het zal voor niemand een verrassing meer zijn dat Apple volgende week de iPad 3 zal introduceren met het zogeheten Retina-beeldscherm, een snellere chip en mogelijk ondersteuning voor LTE, de snellere mobiele netwerktechniek. Ook wordt er een nieuwe Apple TV verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2012, 16:01
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad 3, prijzen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.