Amerikaans patentbureau USPTO trekt bezwaren tegen merknaam ‘iPad mini’ in

Het Amerikaanse patentbureau USPTO heeft bezwaren ingetrokken tegen registratie van de merknaam iPad mini door Apple. Eerder werd beargumenteerd dat de naam iPad mini beschrijvend is en geen unieke productnaam.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad mini handEind maart bleek dat het US Patent and Trademark Office (USPTO) had besloten om de merknaam ‘iPad mini’ af te wijzen. Daarbij werd als argumentatie gegeven, dat de term ‘iPad mini’ vooral beschrijvend is en niet als unieke productnaam kan worden geregistreerd. Ook had de USPTO problemen met het feit dat Apple alleen een iPad mini-productpagina had ingestuurd om te bewijzen dat de iPad mini een geregistreerde merknaam verdient. Dat was een standaard werkwijze van Apple, maar de USPTO-medewerker die het verzoek in behandeling moest nemen, vond het niet genoeg. Apple moest bewijzen dat de iPad mini een uitbreiding is van de al bestaande iPad-merknaam. Nieuwe informatie op de website van USPTO laat zien dat het probleem nu grotendeels is verholpen, zonder dat Apple verdere actie hoeft te ondernemen.

Waarschijnlijk is de USPTO geschrokken van de publiciteit rond de afwijzing. In een boodschap op de website zeggen ze dat de eerdere afwijzingen zijn ingetrokken. De organisatie biedt excuses aan voor het ongemak. Daarmee zijn overigens nog niet alle obstakels uit de weg geruimd. De twee belangrijkste bezwaren zijn aan de kant gezet, maar Apple moet nog wel een aantal andere punten rondom de merknaamaanvraag afwachten. Zo is er nog de gebruikelijke wachttermijn, waarbij andere bedrijven die ook menen recht te hebben op de merknaam ‘iPad mini’ bezwaar kunnen maken. Apple hoeft daarvoor zelf geen actie te ondernemen. Het gaat overigens alleen om de combinatie ‘iPad mini’. Andere bedrijven zijn vrij om de term ‘mini’ te gebruiken in hun productnamen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2013, 14:57
Categorie Apple
Onderwerpen handelsmerk, ipad, merknaam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.