iOS-chatapp Line krijgt eigen cartoonserie en wil Westerse landen veroveren

De iOS-chatapp Line krijgt een eigen cartoonserie. In Japan zijn mensen gek op Line, waarbij je geanimeerde stickers kunt gebruiken in berichten.

line charactersTerwijl we in West-Europa helemaal verslingerd zijn aan WhatsApp, is het soms maar moeilijk voor te stellen dat WhatsApp in andere landen helemaal niets voorstelt. In Azië zijn ze gek op Line, een messaging-app met meer dan 120 miljoen gebruikers. De app is zo populair, dat de makers het aandurven om allerlei nieuwe wegen in te slaan. Line heeft een eigen cartoonserie gekregen, die vorige week voor het eerst op Tokyo Channel 6 te zien was. Een half uur lang kunnen de Japanners kijken naar de belevenissen in Line Town.

Het Japanse popidool Shoko Nakagawa heeft de herkenningsmelodie voor de tv-serie gemaakt en naar goed Aziatisch gebruik zitten er natuurlijk de gebruikelijke knuffelbeertjes en andere kinderachtige wezentjes in. Een trailer van Line Town is hieronder te zien en bewijst dat je qua kneuterigheid in Japan behoorlijk ver kunt gaan. Line had al eigen mascottes, zoals beer Brown, konijn Cony en Moon, waardoor het maken van een cartoonserie een fluitje van een cent was. De onvermijdelijke knuffels (zie foto hierboven) en andere merchandise waren er natuurlijk al, in de hoop dat de Line-poppetjes net zo populair worden als Pokémon.

Line heeft enorme aantrekkingskracht op Aziatische gebruikers die van tierelantijntjes houden, omdat je geanimeerde stickers in je berichten kunt gebruiken. Ook kun je video’s, plaatjes en doodles insluiten in berichten. In andere landen zie je soortgelijke functies, zoals KakaoTalk (populaire in Korea), WeChat (China) en Cubie (Taiwan). Langzamerhand zien we soortgelijke functies ook verschijnen in messagingapps die in Westerse landen populair zijn, zoals in MessageMe. Maar Line ziet ook kansen in Westerse landen: ze doen cultureel onderzoek om te kijken welke geanimeerde stickers in landen als Spanje en de VS zullen aanslaan.

Downloaden: Line (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=ifMWXp1Y9zw&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2013, 11:56
Categorie Achtergrond
Onderwerpen chatten, japan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.