Alles wat je moet weten over spionage op de iPhone

Er is veel te doen over spionage door de NSA. Zijn de gegevens op je iPhone wel veilig? Dat legt iCulture-redacteur Paul Pols uit in ons dossier Spionage.

Een pleister op de wondeDe afgelopen dagen is er veel te doen geweest over DROPOUTJEEP, malware voor iPhones waarmee de NSA onder andere locatiegegevens, bestanden en sms’jes kan achterhalen. De NSA zou zelfs in staat zijn om op afstand je microfoon of camera te activeren. Wat is daarvan waar? En in hoeverre moet je je zorgen maken over spionage door veiligheidsdiensten op de iPhone en iPad?
iCulture-redacteur Paul Pols (@paulpols) schreef op persoonlijke titel een dossier over spionage op je iPhone en andere Apple-producten. Paul schrijft al sinds 2009 op iPhoneclub over beveiliging en jailbreaken en is in het dagelijks leven werkzaam als Cybercrime Security Expert bij Fox-IT.


Je krijgt in het dossier Spionage antwoord op vragen als: op welke wijze kunnen veiligheidsdiensten zich toegang verschaffen tot mijn gegevens? En zijn mijn gegevens wel veilig als ik ze opsla in iCloud? En hoe lang zijn de Amerikaanse NSA en de Britse GCHQ hier al mee bezig?

Verder lezen: Dossier Spionage.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

45 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.