Casio STB-1000: traditioneel Casio-horloge toont sportdata via app

De Casio Sports Watch STB-1000 is een smartwatch die sportinformatie via de iPhone verstuurt.

Casio STB-1000 kleurenTussen alle slimme horloges op CES ligt dit jaar ook de Casio Sports Gear STB-1000, een smartwatch in de stijl van Casio’s eerdere horloges met een paar iPhone-functies. Het horloge laat onder andere zien hoe hard je rent tijdens het hardlopen en hoeveel kilometer je al hebt afgelegd. Deze informatie krijgt het horloge toegestuurd door een bijbehorende iPhone-app die met behulp van GPS bijhoudt hoe je het doet.

Casio verkoopt al langere tijd horloges die via Bluetooth met de iPhone gekoppeld kunnen worden, waaronder modellen van de G-Shock. Net als bij deze eerdere horloges ontvangt de STB-1000 notificaties bij binnenkomende e-mail en telefoongesprekken en kun je afgespeelde muziek bedienen.

Op het moment ondersteunt Casio’s horloge alleen de apps Runmeter GPS, Walkmeter GPS, Cyclemeter GPS en Wahoo Fitness. De sportinformatie getoond op het Casio-horloge is vergelijkbaar met wat je kunt zien als je gaat sporten met het Pebble-horloge en bijvoorbeeld de iOS-app Runkeeper. Pebble is daarnaast in staat om horloge-apps te draaien en alle iPhone-notificaties te tonen, maar de STB-1000 heeft weer een voordeel wat daar tegenover staat: Casio’s horloge haalt het op een volle accu twee jaar vol, terwijl een Pebble vaak na een week weer moet worden opgeladen.

Casio moet met steeds meer techbedrijven concurreren. Naast Pebble verbindt ook smartwatch Cookoo met je iPhone, en geruchten wijzen al lange tijd op de komst van een iWatch. Dan zijn er ook nog horloges zoals die van Intel, die zonder tussenkomst van een smartphone functioneren.

Casio heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de STB-1000 zal worden verkocht en hoeveel het horloge zal kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2014, 9:42
Categorie Accessoires
Onderwerpen casio, horloge, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.