3G-chip in iPhone 3G is softwarematig te updaten

De 3G chip in de iPhone blijkt eenvoudig via een software-update naar hogere snelheden gebracht te kunnen worden, waardoor ook de ontvangst beter zal zijn.

Goed nieuws voor iPhone 3G-bezitters. De slechte 3G-ontvangst wordt hopelijk snel opgelost, omdat de Infineon 3G-chip via een software-update naar hogere snelheden kan worden gebracht, waardoor ook de ontvangst beter zal zijn. Eerder schreven we al dat T-Mobile liet weten dat het probleem in de iPhone zelf gezocht moest worden. Daarnaast was er de opmerking van (financieel!) analist Richard Windsor dat de Infineon X-GOLD 608-chip vermoedelijk de boosdoener was en dat de schuld dus niet bij de telecombedrijven gezocht moest worden. Vodafone Australië, dat met dezelfde klachtenstroom kampt, heeft ook haar vermoeden uitgesproken dat de iPhone het probleem is en niet hun eigen netwerk.

Apple heeft zelf nog geen officiële uitspraken over dit probleem gedaan, maar volgens Businessweek zal Apple dit probleem met een software-update willen verhelpen, waardoor de chip zelf niet vervangen hoeft te worden en er dus ook geen grootschalige terugroepactie hoeft te worden gehouden.

Niet alleen wordt dan de HSDPA-snelheid hoger, maar ook – en dat is het belangrijkste deel – wordt Rx-ontvangst mogelijk. Volgens Infineon is dit deel eenvoudig te updaten, maar of dat software-matig gebeurd, is verder niet duidelijk.

Of het echt aan de chip ligt, kan Infineon niet bevestigen. Volgens Gaugler, woordvoerder van Infineon, wordt deze chip ook in andere telefoons zoals die van Samsung gebruikt, en daar komt dit probleem niet voor.

Apple heeft hier, zoals hierboven al vermeld, geen uitspraken over gedaan, maar laten we hopen dat het echt aan de chip ligt, en er snel een update aan komt.

Bron: Businessweek, via Nu.nl

Iedereen bedankt voor het toesturen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2008, 16:58
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.