Alle nieuwe iPods en iPhone voorzien van video-out

Alle nieuwe iPods en de iPhone beschikken over een video-uitgang, zodat je de video's ook op een tv of groot scherm kunt bekijken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Viewsonic ViewdockTUAW dook nog eens wat dieper in de specificaties van de nieuwe iPods en ontdekte dat alle modellen voortaan voorzien zijn van een video-uitgang. Je kunt dus de iPod of iPhone aansluiten op een tv en de video’s op groot formaat bekijken. Dat is bijvoorbeeld handig als je op vakantie bent en in de tv op je hotelkamer naar een film wilt kijken. Of om een zakelijke presentatie te geven.

Apple verkoopt een component– en een composiet-videokabel (ca. €50) die geschikt is voor de nieuwe iPod nano, classic en touch, maar ook voor de iPhone. Die laatstgenoemde is opmerkelijk, want dat zou betekenen dat het standaard al op de iPhone aanwezig was, zonder dat iemand er iets van heeft gemerkt, of dat Apple het later via een software-update gaat toevoegen.

Echt nieuw is het allemaal niet: Viewsonic verkoopt al de Viewsonic Viewdock, waarmee je hetzelfde kunt bewerkstellingen. En de oude iPod Video had ook al de mogelijkheid om ‘m op de tv aan te sluiten: met een AV-kabel of via de Video-dock.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 17:14
Categorie Apps
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.