Ask Me Anything iOS app iPhone Reddit

Beroemdheden interviewen in officiële Ask Me Anything app

Reddit's officiële Ask Me Anything app is een app vol leerzame vragensessies, met bijvoorbeeld Barack Obama, Bill Gates en Arnie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Ask Me Anything iOS app iPhone RedditReddit is een van de meest invloedrijke websites op het internet. Fanatieke internetters discussiëren er soms plat, soms op niveau over netelige kwesties. En beroemdheden, hackers en mensen met bijzondere achtergrond geven laten zich de kleren van het lijf vragen, wat soms zelfs nieuws oplevert. Reddit straalde die rol tot nu toe nooit uit. De website ziet er nog altijd uit als een jaren negentig-hobbyproject. Maar nu wordt erop ingespeeld: de officiële Ask Me Anything-app ziet er fancy uit.

Beroemdheden

“We wilden het nieuwe gebruikers makkelijker maken om lid te worden van Reddit en alle awesome content mee te krijgen. Het is onderdeel van ons doel om van Reddit een volwassener bedrijf te maken.”

Dat zegt hoofd Ellen Pao tegen Variety. Je kan in de app echter niet het volledige Reddit raadplegen, maar alleen de Ask Me Anything-vragensessies die personen starten voor andere gebruikers. Daar pakt de app flink mee uit. Je komt binnen bij de hete ondervragingen, maar kan met een tik op de bovenbalk ook kiezen voor de recentste vraag- en antwoordsessies of de populairste sessies van alle tijden. Dan zie je de invloed van het platform wel naar voren komen: Barack Obama, David Attenborough, Bill Gates, Peter Dinklage, de technici achter de Mars Curiosity Rover, Bill Murray, Arnold Schwarzenegger, Harrison Ford, de bedenker van Gangnam Style: allemaal hielden ze AMA-sessies.

Lees ook over de onofficiële Reddit-apps die we eerder bespraken.

AMA beroemdheden interviews AMA categorie kiezen iPhone

Reddit eindelijk makkelijk

Reddit maakt het nieuwe gebruikers makkelijk. Voor het eerst. Na drie invulvelden heb je een optioneel account aangemaakt in de app. Op de hoofdpagina kan je op de rode R linksboven drukken om de AMA’s te sorteren op allerlei genres, waaronder politiek, entertainment, wetenschap, muziek, reizen en misdaad. Per genre heb je opnieuw die onderverdeling: hete sessies, recente sessies en de alltime klassiekers.

Zo overzichtelijk als de vragen en antwoorden onder elkaar zijn opgesteld in de iPhone-app, zo overzichtelijk was Reddit nog nooit. Je begint met een grote introtekst en leest daaronder een vraag en het antwoord, een vraag en het antwoord. Ga zo maar door. Dat is de Answered-tab. Met een druk op Asked zie je de vragen los van elkaar. Daar heb je eigenlijk alleen wat aan als iemand op Active staat en dus bezig is met een sessie. Dan kan je andermans vragen upvoten of downvoten en ook zelf een vraag stellen.

AMA Luc Besson interview AMA vraag en antwoord iPhone app

Een blik waard

Maar ook als je timing beroerd is, is de AMA-app een kijkje waard. Of je nou de sessie van iemand die een half jaar in Noord-Korea verkeerde, een ten onrechte veroordeelde gevangene of de machtigste man ter wereld doorspit: Ask Me Anything-sessies zijn buitengewoon leerzaam.

Pluspunten

  • Eindelijk: Reddit officieel op iPhone!
  • Leerzame en bijzondere vragensessies
  • Nette app

Minpunten

  • App onthoudt voorkeur voor recente of hete vragensessies niet

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2015, 19:04
Categorie Nieuws
Onderwerpen interview, reddit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.