ako magworld app

AKO stopt met MagWorld tijdschriftenapp voor iPad

AKO MagWorld stopt eind 2014. Digitale tijdschriften zijn dan niet langer via de app aan te schaffen en de abonnementen stoppen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

tijdschriften akoOoit was het dé redding voor de tijdschriftenindustrie: tijdschriften moesten digitaal gaan. Congressen en workshops werden gewijd aan het verrijken van tijdschriften en het delen van succesverhalen. Maar blijkbaar verloopt de verkoop van digitale tijdschriften toch niet zo vlot. Een aan de grootste aanbieders van digitale tijdschriften in Nederland gaat ermee stoppen. AKO heeft vandaag een e-mail gestuurd naar gebruikers, om te melden dat ze gaan stoppen met de app voor digitale tijdschriften. Vanaf 30 december is het niet langer mogelijk om digitale tijdschriften te bestellen in de AKO MagWorld-app. Eventuele abonnementen zullen tot die tijd doorlopen.

Uit de e-mail blijkt dat de resultaten bij de AKO-app tegenvallen:

De ontwikkelingen op het gebied van digitaal tijdschriften lezen is in de huidige vorm van onze applicatie niet wat wij er van hebben verwacht. Helaas hebben wij daardoor moeten besluiten om te stoppen met onze applicatie voor digitale tijdschriften. Wij betreuren dit besluit ten zeerste, wij hopen dat u begrip heeft voor onze beslissing.

Als je digitale tijdschriften had aangeschaft, is het hoog tijd om een backup te maken voorzover dat lukt of van de interessante pagina’s screenshots te maken. Vanaf 31 december 2015 (dus over ruim een jaar) verdwijnen deze tijdschriften uit de app. De MagWorld-app zal de komende weken verdwijnen uit de App Store en uit Google Play.

Lees ook: AKO MagWorld voor iPad: Nederlandse digitale tijdschriften en AKO Carrousel voortaan opgenomen in MagWorld: één plek voor tijdschriften

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2014, 12:04
Categorie Achtergrond
Onderwerpen magworld, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.